Yamaha RX-V765 Shut Down Issue - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 01-09-2010, 10:52 PM - Thread Starter
Newbie
 
shumopper's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just hooked up my friends home theater tonight. Nothing crazy. Yamaha RX-V765, AV123 ELT 5.0 Speakers, Energy ESW-V10 Sub. Sounds Fantastic. One issue though....

When running through the YPAO Auto-Setup, as it calibrates the tone for each of the speakers, when it gets to the rear surround left speaker, it tones onces, tones twice, and shuts the receiver off. I ran through this setup 10 times, all with the same result.

I then went into the Manual Setup for the speakers, and when i got to the rear surround left speakers, its volume output was noticeably lower then that of the right rear surround.

Any ideas as to what this issue could be? Speaker output issue from receiver? Speaker issue (doubt it, due to the shut down issue), speaker wire issue (its a brand new line, insulated 12awg from monoprice).

Any help is appreciated...my friend is in awe of this setup, but this issue has him hung up right now.

Thanks,
Steve
shumopper is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 01-10-2010, 09:27 AM
AVS Special Member
 
MandM's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Kamloops B.C.
Posts: 1,213
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 16
Swap rear speakers and get back to us.
MandM is offline  
post #3 of 3 Old 01-10-2010, 05:28 PM
Advanced Member
 
Urlacher5454's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 651
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 10
possibly a loose wire, maybe even have + and - reversed.
Urlacher5454 is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off