*OFFICIAL* Denon AVR 391 / 591 / 1611 Owner's Thread - Page 165 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 10Likes
Reply
 
Thread Tools
post #4921 of 4923 Old 05-02-2017, 07:58 PM
AVS Forum Addicted Member
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 70,424
Mentioned: 360 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 14573 Post(s)
Liked: 6918
Quote:
Originally Posted by Osvaldopeni View Post
Yes, I have seen the result of using Dynamic volume. Nevertheless it seems to be similar to a loudness control for an analog amplifier when I turn it to ON.
Also I have use manual setup as I already told you, but this way dynamic volume is no longer working. It is only available when using audissey settings. It would be great for this AVR if it feature some sort of function similar to loudness , as per the legacy stereo amplifiers. It would allow the user to get better results for analog audio. At least this is my experience using this Denon AVR. Best Regards!!!
Manual Setup still uses Audyssey, therefore there is no reason Dynamic Volume should be disabled.
jdsmoothie is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4922 of 4923 Old 07-14-2017, 10:05 PM
Newbie
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 0
I just spent $30 on a digital audio optical cable and plugged it in to my 391 and I'm so stupid I can't figure out how to get the sound to come through the AVR
aaron thomas is offline  
post #4923 of 4923 Old 07-15-2017, 01:42 AM
AVS Forum Addicted Member
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 70,424
Mentioned: 360 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 14573 Post(s)
Liked: 6918
Quote:
Originally Posted by aaron thomas View Post
I just spent $30 on a digital audio optical cable and plugged it in to my 391 and I'm so stupid I can't figure out how to get the sound to come through the AVR
What is the source device? When connected to the source device, do you see light coming from the other end? If you are passing the audio from a smart app on the TV (eg. Netflix), ensure the TV is set to "external speakers" and connect the cable from the optical audio output of the TV to the Optical(TV) input on the 391 and select "TV" on the remote.

Also, you can purchase 6' optical cables for < $5 at Walmart, Best Buy, and Monoprice.

https://www.walmart.com/ip/RCA-Dv11r...&wl13=&veh=sem
jdsmoothie is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Receivers, Amps, and Processors

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off