Pioneer VSX-1120 TXH HDMI V1.4 Receiver Owners' Thread - Page 3 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #61 of 5040 Old 07-18-2010, 01:11 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
winston9332's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5,821
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 30
Quote:
Originally Posted by plissken99 View Post

Ah indeed, there are tons of options for audio and video, had a feeling I was missing something. You can adjust video resolutions, set it to auto, different types of video noise reduction, as well as adjusting color and brightness.

Trouble is, you can't see them onscreen, only by looking at the reciever can you tell what your adjusting.

one more favor to ask you...

turn hdmi control on at the tv level. also turn on kurolink.

see if you can now see any options on the tv.
winston9332 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #62 of 5040 Old 07-18-2010, 01:27 PM
AVS Special Member
 
Reddig's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Hays, KS
Posts: 1,633
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 17 Post(s)
Liked: 163
As soon as Robert from Value Electronics gets his first shipment of 1120s in im placing my order. Cant wait to replace my old Onkyo Reciever that recently has been shutting off during loud scenes of a movie. Its had its go for 4 years but its days are numbered. I hope the 1120 is everything that its suppose to be! Im confident it will. This will be my first step to making my home theater 3D. In about two years, or until Panasonic gets Kuro like blacks, im gonna splurge on a 65in.

JBL Pro Cinema
Reddig is online now  
post #63 of 5040 Old 07-18-2010, 08:17 PM
AVS Special Member
 
plissken99's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Denver, CO
Posts: 3,276
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 32 Post(s)
Liked: 17
Quote:
Originally Posted by winston9332 View Post

one more favor to ask you...

turn hdmi control on at the tv level. also turn on kurolink.

see if you can now see any options on the tv.

Turned HDMI control on in the reciever, didn't do anything. Don't see anything about kurolink. I use a front projector, which is Pioneer, but it's really a rebadged JVC RS2, so no options like that.

The more things change, the more they stay the same.

Snake Plissken

 

plissken99 is offline  
post #64 of 5040 Old 07-18-2010, 10:58 PM
AVS Special Member
 
palehorse's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,393
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Ordered mine today... I'm psyched!

Now, if I could just find a damn black Polk CS2 speaker (old series) to match my monitor 70's... uhg!
palehorse is offline  
post #65 of 5040 Old 07-19-2010, 04:53 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
winston9332's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5,821
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 30
Quote:
Originally Posted by plissken99 View Post

Turned HDMI control on in the reciever, didn't do anything. Don't see anything about kurolink. I use a front projector, which is Pioneer, but it's really a rebadged JVC RS2, so no options like that.


There should be an option for hdmi control or link on the receiver too. You used to have to turn it off to assign hdmi inputs to dvd, tv, etc.
winston9332 is offline  
post #66 of 5040 Old 07-19-2010, 06:16 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
winston9332's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5,821
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 30
any one confirm which marvell chip the 1120 is using?
http://www.marvell.com/products/digitalentertainment/
winston9332 is offline  
post #67 of 5040 Old 07-19-2010, 09:07 AM
Senior Member
 
sathyakamaraj's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: H Town TX
Posts: 498
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by winston9332 View Post

any one confirm which marvell chip the 1120 is using?
http://www.marvell.com/products/digitalentertainment/

Called Pionny...Rep I spoke with dont know what model chipset they are using...She didnt sound like she dont wanna tell - she just dont have that information....

My First DIY Screen
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


Ongoing Build Thread
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
sathyakamaraj is offline  
post #68 of 5040 Old 07-19-2010, 09:12 AM
AVS Special Member
 
plissken99's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Denver, CO
Posts: 3,276
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 32 Post(s)
Liked: 17
Quote:
Originally Posted by winston9332 View Post

There should be an option for hdmi control or link on the receiver too. You used to have to turn it off to assign hdmi inputs to dvd, tv, etc.

Yep, the reciever is where that option is. Turned control back on, and nothing. Except it caused me to have to reassign the inputs again. Really retarded feature, whatever it does.

The more things change, the more they stay the same.

Snake Plissken

 

plissken99 is offline  
post #69 of 5040 Old 07-19-2010, 09:23 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
winston9332's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5,821
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 30
Quote:
Originally Posted by sathyakamaraj View Post

Called Pionny...Rep I spoke with dont know what model chipset they are using...She didnt sound like she dont wanna tell - she just dont have that information....

those clowns barely know what they had for breakfast.

i called denon last week about a list of preset codes for the remote in the avr891 and they told me to check avsforum!
winston9332 is offline  
post #70 of 5040 Old 07-19-2010, 09:26 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
winston9332's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5,821
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 30
Quote:
Originally Posted by plissken99 View Post

Yep, the reciever is where that option is. Turned control back on, and nothing. Except it caused me to have to reassign the inputs again. Really retarded feature, whatever it does.

totally agree. it should have provided some rudimentary volume display, but who knows - an hdmi handshake may have caused an issue preventing it.
winston9332 is offline  
post #71 of 5040 Old 07-19-2010, 10:01 AM
 
suzook11's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Medford LI NY
Posts: 303
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
i think you need a pioneer kuro for the volume display...Or am i mistaken?
suzook11 is offline  
post #72 of 5040 Old 07-19-2010, 05:16 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
winston9332's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5,821
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 30
go to the documents and software here and click on the Qdeo Extended Technology Brief: http://www.marvell.com/products/digitalentertainment/

This Qdeo chip might take the jersey from Denon's abt2015 as the best upscaling mid-range receivers
winston9332 is offline  
post #73 of 5040 Old 07-19-2010, 08:11 PM
Senior Member
 
Roachforlife's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 220
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by sathyakamaraj View Post

Pioneer 1120 -$568(authorized dealer). Is it a good buy at this price range

Just sold Yamaha 765 receiver -- will i see any difference?

Zone 1 will be my living room - Zone 2 will be my bed room with inwall speakers. Zone 2 sound good?

Help me out friends..


Which dealer sells for this price? Thanks
Roachforlife is online now  
post #74 of 5040 Old 07-19-2010, 09:36 PM
Member
 
txfeinbergs's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 47
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
If its not against the rules, can you send me a PM with that info also? Thanks!
txfeinbergs is offline  
post #75 of 5040 Old 07-20-2010, 08:30 AM
Member
 
eddiewill9's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 34
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Still no "pro" reviews of this? Amazon and some others still show as "not yet released." I would have thought there would be a lot of buzz/reviews of the high end of Pio's consumer line. I wonder what's up?
eddiewill9 is offline  
post #76 of 5040 Old 07-20-2010, 08:41 AM
Advanced Member
 
Smackrabbit's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Portland, OR, USA
Posts: 893
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 30
Quote:
Originally Posted by eddiewill9 View Post

Still no "pro" reviews of this? Amazon and some others still show as "not yet released." I would have thought there would be a lot of buzz/reviews of the high end of Pio's consumer line. I wonder what's up?

I'm waiting for the VSX-32 myself (I liked the 1120 but I wanted to be able to use the 12V triggers), but the 1120 just started shipping to consumers, distributors, and possibly reviewers in the past week That means you'd still need to allow a few weeks for a reviewer to have the component in their system, to write the review, editing, and then publication.

Products that have reviews come out the day they are released have had early copies go out weeks ahead of time so get those reviews ready, but for products like this, which seems to be shipping out as soon as the factory can finish them, there likely were no early units that went out to anyone.

Chris Heinonen
Senior Editor, Secrets of Home Theater and High Fidelity,
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Displays Editor,
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Contributor,
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
and
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

ISF Level II Certified Calibrator,
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Smackrabbit is offline  
post #77 of 5040 Old 07-20-2010, 10:32 AM
AVS Special Member
 
apodaca's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 1,173
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Can someone tell me if you can do 9.1 either as is or with an external amplifier. A link to the manual would also be appreciated.
apodaca is offline  
post #78 of 5040 Old 07-20-2010, 12:23 PM
Member
 
buckhunt's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 95
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Could someone send me the $568 info too? Thanks.
buckhunt is offline  
post #79 of 5040 Old 07-20-2010, 12:39 PM
Senior Member
 
skooba's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: St Augustine, FL
Posts: 329
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
ABT is a good place to go if you're looking for a deal. Go to the online live chat and ask for the best price on this unit and they'll give it to you.
skooba is offline  
post #80 of 5040 Old 07-20-2010, 01:21 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
winston9332's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5,821
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 30
Quote:
Originally Posted by suzook11 View Post

well just opened the unit....88de2750 chip...unit is made in malaysia....pix to soon follow!

awesome
winston9332 is offline  
post #81 of 5040 Old 07-20-2010, 01:35 PM
Senior Member
 
simple man's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Dallas, TX
Posts: 336
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
is this marvell chip the real deal?

colton

 


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

simple man is offline  
post #82 of 5040 Old 07-20-2010, 01:57 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
winston9332's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5,821
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 30
Quote:
Originally Posted by simple man View Post

is this marvell chip the real deal?

should be. it might snatch the yellow jersey from denon's abt 2015 chip which does not offer nearly the noise reduction the qdeo chip does.
winston9332 is offline  
post #83 of 5040 Old 07-20-2010, 02:47 PM
AVS Addicted Member
 
ccotenj's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: the toxic waste dumps of new jersey
Posts: 21,915
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 89
Quote:
Originally Posted by simple man View Post

is this marvell chip the real deal?

depends on the flavor and implementation... the one in my sc-09 didn't suck... imo, that was better than the reon in my current integra 9.9, and overall equivalent to the abt solution in my oppo bdp...

ymmv... you really can't go wrong with any of the sota chips these days... all of them are quite good (assuming the cem doesn't muck up the implementation)....

- chris

 

my build thread - updated 8-20-12 - new seating installed and projector isolation solution

 


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

ccotenj is offline  
post #84 of 5040 Old 07-20-2010, 04:15 PM
Member
 
eddiewill9's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 34
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thx! At the risk of becoming annoying, could I also get directions to that deal?
eddiewill9 is offline  
post #85 of 5040 Old 07-20-2010, 04:36 PM
Newbie
 
dkwinter's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Denver, Colorado
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I would also like to not be annoying and get the price info. Thanks!
dkwinter is offline  
post #86 of 5040 Old 07-20-2010, 04:37 PM
Senior Member
 
skooba's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: St Augustine, FL
Posts: 329
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
so the only way to have on screen volume display is to own a pioneer kuro (or other pio tv)? am i understanding this right?
skooba is offline  
post #87 of 5040 Old 07-20-2010, 09:19 PM
Member
 
bruf's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Would be appreciated if owners could post some pics of the unit, especially the back panel and the remote.

Thx!
bruf is offline  
post #88 of 5040 Old 07-20-2010, 11:08 PM
AVS Special Member
 
palehorse's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,393
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Does anyone think this unit would have trouble powering 4 ohm surround speakers?

I'm considering grabbing a pair of the ERD-1 Dipole/Bipole speakers to complete a 5.1 setup, but I'm not sure about the 4 ohm issue...
palehorse is offline  
post #89 of 5040 Old 07-21-2010, 01:25 AM
AVS Special Member
 
plissken99's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Denver, CO
Posts: 3,276
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 32 Post(s)
Liked: 17
This the 1st reciever I've had that handles all the new audio codecs. That said, when I play a 5.1 LPCM track, it shows as Dolby Digital on the display.... is it supposed to do that?

The more things change, the more they stay the same.

Snake Plissken

 

plissken99 is offline  
post #90 of 5040 Old 07-21-2010, 05:12 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
winston9332's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5,821
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 30
Quote:
Originally Posted by palehorse View Post

Does anyone think this unit would have trouble powering 4 ohm surround speakers?

I'm considering grabbing a pair of the ERD-1 Dipole/Bipole speakers to complete a 5.1 setup, but I'm not sure about the 4 ohm issue...

If they are strictly surrounds, it probably could. I think 4ohm fronts would be a no no.
winston9332 is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off