Onkyo TX-SR606 and Xbox 360 HDMI issues - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 4 Old 06-07-2010, 06:15 AM - Thread Starter
Newbie
 
Kitsucoon's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi guys. I've been trying to figure this one out for ages, but to no avail.

I have an Onkyo TX-SR606. I have a PS3 and Xbox 360 connected via HDMI, a digital optical from a mac mini input and then HDMI to my TV.

The only source I have problems with is the Xbox 360. After about 2-5 minutes of having the console on, the receiver will start flashing the HDMI light and the TV will flicker on and off with signal.

I've switched HDMI ports, changed HDMI cables, checked settings on both the Onkyo and the Xbox, but still getting it almost every time I boot it up.

It's hard to explain really well what happens, so I recorded it and threw it up on Youtube. If you just want to see it in action, skip to 2:30.



Any ideas how to stop this?
Kitsucoon is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 06-07-2010, 06:30 AM
Senior Member
 
JustBusiness's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 377
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Reading your tests, it seems that the issue is with the Xbox 360. One more trouble shooting step is to try another Xbox 360. Any friends have one with HDMI they could bring over?

Also, you might get Onkyo specific answers in the 606 owners thread.
JustBusiness is offline  
post #3 of 4 Old 06-07-2010, 07:00 AM - Thread Starter
Newbie
 
Kitsucoon's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Ah yes, one additional point. When I plug the 360 directly into the TV, I don't get the issue. My initial thought is that it's the HDCP handshake between the receiver and the xbox, but it doesn't make sense as to when it happens.
Kitsucoon is offline  
post #4 of 4 Old 06-08-2010, 06:25 PM
Member
 
mouradb's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Atlanta, GA
Posts: 156
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
It's the Onkyo 606's hdmi board starting to act up. I had exactly the same problem: it started with my PS3 then jumped to the Xbox 360. Problems disapper when either one is connected to the TV directly. I had one month left in my warranty, so I took for service. After replacing the board, everything's working fine now.
mouradb is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off