Pioneer VSX-1121 Owner's Thread - Page 111 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #3301 of 3309 Old 08-19-2014, 01:06 AM
Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: Seattle
Posts: 29
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 11 Post(s)
Liked: 2
Does anyone know the part# for Stand By board?
Can anyone share with the Service Manual for this receiver?

Thank you!

Last edited by vladc77; 08-19-2014 at 12:48 PM.
vladc77 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #3302 of 3309 Old 08-31-2014, 07:39 AM
Newbie
 
Join Date: Aug 2014
Location: Parker, CO
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
"HDMI Through" message, surround sound issues

I am having issues where the receiver will only output stereo audio when I first power it up. It's almost like it doesn't recognize that I have a full surround sound speaker setup. I have tried going into the settings and playing around, but I can't seem to pin down the problem. I think it might be related to a message that shows on the front panel saying "hdmi through" when it first comes on. I have never noticed that message until the last few weeks. Once I have my TV and DirecTV box all powered up, if I then cycle the power on the VSX-1121, it will come back up in surround sound mode.

Anyone had a similar issue or have any thoughts?

Thanks!
bcsommers is offline  
post #3303 of 3309 Old 09-13-2014, 03:43 PM
Newbie
 
dallasattnyag's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
What terrible luck. So I had an Onkyo 606 powering my main setup, and it failed soon under warranty with a bad hdmi switch board. They replaced it with a 607, which I used for about a year. Then I put the 607 in my bedroom and bought this receiver for my main setup because (1) I assumed the Onkyo 607 hdmi board would probably fail prematurely too; (2) this unit had way more power; (3) I liked the airplay and other internet connection options; and (4) I assumed this would be a better long term receiver for my main setup.


Well, now less than 3 years later this unit had stopped working. It happened to stop working about an hour after I got new uverse service installed. I would think those might be related events, but literally all the guy did was swap out the cable boxes and I verified my entire system worked perfectly after it was installed. After about an hour or two after the cable guy left my entire system just stopped working. No video, even from the setup menu, and no audio, even from the tuner/radio.


I spent several hours checking connections and tweaking settings, and then finally did a hard reset of settings. I still couldn't get a shred of video or audio. Finally, I tried HMG and all I got was a flicker of video every 20 seconds or so. I would appreciate anyone's thoughts if these events might be related or any thoughts on whether the unit is worth further tinkering or not, or if it just needs to go in the trash. Thanks in advance.
dallasattnyag is offline  
post #3304 of 3309 Old 09-20-2014, 12:21 PM
Senior Member
 
sdchrgrboy's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: san diego
Posts: 366
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 14
Any one else upgrade to IOS8 and now can't use the iPad or the iPhone iControlAV2 app? It just sits there and spins and says connecting but nothing happens
sdchrgrboy is offline  
post #3305 of 3309 Old 09-21-2014, 09:39 AM
Member
 
DAVIDGR's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Armonk, NY
Posts: 93
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by sdchrgrboy View Post
Any one else upgrade to IOS8 and now can't use the iPad or the iPhone iControlAV2 app? It just sits there and spins and says connecting but nothing happens
iControlAV2 works fine for me on my iPhone 5 with iOS 8. Suggest you delete it and reinstall.
DAVIDGR is offline  
post #3306 of 3309 Old 10-08-2014, 06:51 PM
Advanced Member
 
RYANtheTIGER's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 534
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 40 Post(s)
Liked: 10
Yesterday, my TV and Receiver (Pioneer VSX1121) were working perfectly. Today, they both still turn on but nothing is displayed on the TV.

Sound will periodically come on but nothing on the screen. To test the TV, I plugged my AppleTV and connected to my TV - it works fine so I assume it's not the TV. To test the HDMI cable connecting the Receiver to the TV, I replaced it with a new one - so i'm pretty sure it's not the HDMI cable.

So my logical conclusion next is that it is the Receiver. Any ideas?! Is there something I should test? Or does it sound like it's shot?

Doesn't look like anyone has posted to this thread in a while but I'm holding out hope some nice soul will help me out! PLEASE!
RYANtheTIGER is offline  
post #3307 of 3309 Old 10-19-2014, 09:09 AM
Member
 
gulo's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Colorado Springs, CO
Posts: 39
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
Hello,

I would like to connect two single in-wall speaker to my Zone 2 output on VSX-1121-K in two different rooms. Is it possible to connect one speaker to the left speaker terminal on the receiver and the other one to the right speaker terminal and then set the receiver to send BOTH left and right audio into each terminal?

That way even though I only have one speaker in each room they would not be missing half the audio.

thanks
gulo is offline  
post #3308 of 3309 Old 11-24-2014, 11:23 PM
Senior Member
 
larrylwill's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Section, Al (near Scottsboro)
Posts: 269
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 11 Post(s)
Liked: 11
I want to use wireless earphones with this receiver. I need an audio left and right output. Unless I cant read I can not find any.
Is there a way? I do not want to use the earphone jack because I need to leave the speakers on also.
larrylwill is offline  
post #3309 of 3309 Old 11-25-2014, 07:16 AM
Member
 
vath's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: pa
Posts: 142
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 16
Quote:
Originally Posted by DAVIDGR View Post

iControlAV2 works fine for me on my iPhone 5 with iOS 8. Suggest you delete it and reinstall.
My iPhone5 with iOS 8 mostly works with iControlAV2, but will sit and spin if I try to adjust the Bass or Dialogue...
maybe I'll try a reinstall tonight
vath is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off