Official Sony STR-DH520 forum - Page 5 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Baselworld is only a few weeks away. Getting the latest news is easy, Click Here for info on how to join the newsletter list. Follow our team for updates featuring event coverage, new product unveilings, watch industry news & more!

Forum Jump: 
Thread Tools
post #121 of 125 Old 06-25-2014, 12:19 PM
Join Date: Jun 2014
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
STR-DH520 showing update on display


I hope someone can help me.
I have had my Sony STR-DH520 for over a year and a couple of days ago it was displaying "update" and not outputting any audio or video.

I turned it off and disconnected all the speakers and the Hdmi cables and left it off overnight.
When I turn it on with nothing connected is still says "update" and then alternates to displaying "play.disc" and "update"

Any ideas?
It's useless right now.
Thorfell is offline  
Sponsored Links
post #122 of 125 Old 12-28-2014, 09:13 AM
Join Date: Dec 2014
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0


I get this receiver, but the ARC not work.

Explain a little, I have a ps3 that can play 3D, and works well, the TV is an LG 3D, and one HDMI input is ARC.

I select the TV audio output ARC, but the receiver got no sound and no show the HDMI lights on the display as the manual says.

There are some settings to get the ARC.

The HDMI cable sends 3D signal, so you don think also the ARC or the cable may be the one causing the problem.

Thank You.
Josh Greys is offline  
post #123 of 125 Old 01-18-2015, 11:57 AM
Join Date: Jan 2015
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
I really Hope someone can tell me how to fix this problem with my STR-DH520. It looks like the best place to get an answer.

I really only have 1 issue with my entire setup. I have a Sony Smart TV that I have the Receiver running to VIA 1 HDMI cable and using all the HDMI inputs in the back of the receiver to determine which device is displayed on the TV. HDMI Input DB/DVD is my BluRay Player, GAME is my Playstation 4, SAT/CATV is my DirectTV, Video is my Apple TV.

I have my PS4 Running to the Receiver through HDMI and then using the TV Optical for my Digital sound from the PS4. Works great.

The TV is plugged in to the SAT/CATV Optical (Digital Assignable) Input.
So, the TV, Obviously is not plugged in to the Receiver via HDMI. What I want to be able to do is hear what I am seeing on the SMART TV through the reciever using that Assignable Digital input. I attempt to use the A.Assign with AUDIO to hear the TV but all I ever get it to do is hear the PS4. The ONLY way I can hear what I am watching on the SMART TV Like if I fire up Netflix on the smart TV is to unplug the Digital from the PS4 input and plug the TV in to that spot.

I want both to be using the Digital input for the best sound but just cannot get the "Assignable" input to work or be assigned. I have read the manual over and over on page 51 how you are supposed to assign different sounds and how you can assign different Audio and Video and I just cannot get sound from this port to come through the amp.

Can anyone tell me what I am doing wrong or how to fix this issue?
ExplosiveK9 is offline  
post #124 of 125 Old 02-18-2015, 05:14 PM
Join Date: Feb 2015
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
I have this Amp and all I have done is make sure I had a ARC compatible HDMI cable hooked up from the TV (smart TV Sony) to the ARC HDMI port on the amp, then connected everything else through the different HDMI slots on the back (BD Player, TV Box, PS4).

It might be a ARC HDMI cable compatible problem, but I cant really see why your not getting any sound, all my sound goes through the HDMI I do not have any other digital audio cable connected to the AMP.
Chuba is offline  
post #125 of 125 Old 02-21-2015, 09:59 PM
Senior Member
rjhseven's Avatar
Join Date: Feb 2002
Location: Arlington TN
Posts: 256
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 24 Post(s)
Liked: 12
Added two ceiling rear surrounds to two very small front surrounds and Sub. Can't get the two rears to work. No sound even on tone test. Changed some settings-should have written them down. Have Genie, blue ray, Apple TV going to receiver using arc with sharp Aqous LC640u. Does anyone have recommended settings for amp?

Another irritating thing it is doing is turning on TV speakers (which are awful) every time I use volume control on ANY remote. Aqous link goes away.

Any help with either of these problems would be appreciated.

Memphis Home Builder
rjhseven is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

Sony Strdh520 7 1 Channel 3d Av Receiver
Gear in this thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page

Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off