The **OFFICIAL** Denon AVR-XX12 Model Owner's Thread - Page 380 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #11371 of 19228 Old 04-28-2012, 05:35 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 44,408
Mentioned: 8 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 986 Post(s)
Liked: 1495
Quote:
Originally Posted by Roachforlife View Post

Id like to do 5.1 in my living room, and have 2 speakers for zone 2 on my patio. Is there a way to do a HDMI source for the rears or only with the 3xxx series? Thanks

The 3xxx series cannot pass HDMI to Zone 2, however, any of the Zone 2 models can set the Amp Assign speaker posts to "Front B" to pass the same HDMI audio playing to the Front A speakers (as noted in the post you quoted).

---------------------------------
"JD" –
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AV Gear 

Mon - Fri: 8am – 8pm EST (Sat/Sun too, will return call if I don't pick up)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Def Tech, Atlantic Tech, Parasound
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #11372 of 19228 Old 04-28-2012, 05:37 PM
Newbie
 
SolApathy's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I am just trying to find a fix for this problem I keep having- Randomly when I am done with airplay the receiver will completely lock up. It shows the last song played and refuses to do anything unless I unplug the power.

I already tried the MP reset and it happened again the same night after that. I am so frustrated, this is one of the main reasons I bought the 1912.

I read in a few posts where people have experienced the same issue, but have not seen any fixes ( My firmware is up to date).

I am about to throw this stupid thing out

-Frustrated
SolApathy is offline  
post #11373 of 19228 Old 04-28-2012, 06:00 PM
Newbie
 
paul_eclipse's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
need help...just bought 2112 two weeks ago...
Had hdmi plugged into 'sat/cbl " to samsung e8000, was working fine until i turned it on today. I got picture but no sound. After trying everything I moved hdmi to "bd" and picture and sound work perfect. What can I check to fix sat/cbl.
paul_eclipse is offline  
post #11374 of 19228 Old 04-28-2012, 06:02 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 44,408
Mentioned: 8 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 986 Post(s)
Liked: 1495
^^
Might have just been a loose connection, otherwise it's likely other devices will work fine with that input.

---------------------------------
"JD" –
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AV Gear 

Mon - Fri: 8am – 8pm EST (Sat/Sun too, will return call if I don't pick up)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Def Tech, Atlantic Tech, Parasound
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is offline  
post #11375 of 19228 Old 04-28-2012, 06:12 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 44,408
Mentioned: 8 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 986 Post(s)
Liked: 1495
Quote:
Originally Posted by SolApathy View Post

I am just trying to find a fix for this problem I keep having- Randomly when I am done with airplay the receiver will completely lock up. It shows the last song played and refuses to do anything unless I unplug the power.

I already tried the MP reset and it happened again the same night after that. I am so frustrated, this is one of the main reasons I bought the 1912.

I read in a few posts where people have experienced the same issue, but have not seen any fixes ( My firmware is up to date).

I am about to throw this stupid thing out

-Frustrated

When finished with Airplay, try backing all the way out of the sub menus to ensure the NET/USB source is no longer active. Are you able to turn OFF the source? You might also want to try setting "Network Standby" to OFF if not using that feature.

---------------------------------
"JD" –
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AV Gear 

Mon - Fri: 8am – 8pm EST (Sat/Sun too, will return call if I don't pick up)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Def Tech, Atlantic Tech, Parasound
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is offline  
post #11376 of 19228 Old 04-28-2012, 08:37 PM
Newbie
 
SolApathy's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I use the network standby feature, once the system is locked up you cannot back out of anything.


The next time I finish using it I will immediately back out of the Net/USB input and see if that makes a difference.
SolApathy is offline  
post #11377 of 19228 Old 04-29-2012, 04:39 AM
AVS Addicted Member
 
ccotenj's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: the toxic waste dumps of new jersey
Posts: 21,915
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 89
Quote:
Originally Posted by Strider- View Post

Unfortunately, your best bet is still to run a secondary Analog L/R pair from your source to the AVR. It's a stupid limitation that has no reason to exist, but it is what it is. For things like a cable/satellite STB, running the analog line avoids the problem (with the 3312) of using the optical and accidentally sending AC3 or DTS to zone 2, which will just result in white noise.

fwiw...

it is a limitation that is purely a financial choice by the cem's... probably a wise one, as it would add significant cost for a feature that would be used by a small minority...

it is not a limitation of hdmi...

- chris

 

my build thread - updated 8-20-12 - new seating installed and projector isolation solution

 


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

ccotenj is offline  
post #11378 of 19228 Old 04-29-2012, 06:22 AM
Member
 
markie100's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 36
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi, could somebody tell me if it is possible to turn off " Airplay" on a 2312, as i was playing around with remote, caught the airplay button, & as my son had his ipod on in his bedroom, it connected & came through on full volume.
Thanks for any advice.
markie100 is offline  
post #11379 of 19228 Old 04-29-2012, 07:35 AM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 44,408
Mentioned: 8 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 986 Post(s)
Liked: 1495
^^
Set "Network Standby" to OFF.

---------------------------------
"JD" –
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AV Gear 

Mon - Fri: 8am – 8pm EST (Sat/Sun too, will return call if I don't pick up)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Def Tech, Atlantic Tech, Parasound
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is offline  
post #11380 of 19228 Old 04-29-2012, 09:34 AM
Senior Member
 
darkhorror's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 361
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
How is the sound quality of the 1712 vs something like a 3312 or 2312?

Or how about the older models like the 2809 or 3808?
darkhorror is offline  
post #11381 of 19228 Old 04-29-2012, 10:12 AM
Senior Member
 
indio22's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Chicagoland area
Posts: 397
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 37
I am having a problem with my AVR-1712, where some buttons on the remote are not enabled while watching a movie. For example, I press the Menu or the CH Level buttons on the remote, but nothing happens. This has occurred several times while watching movies in PLII (networked via an Xbox from my HTPC). Other than this disabled button glitch, the movies seem to play fine.

The only fix I have found is this: hit the button for selecting sources, view the sources, and then hit the return button. Then magically the Menu and CH Level buttons are enabled. I am wondering if anyone else has run into this sort of glitch, where buttons on the remote that should be enabled, for some reason are not enabled?
indio22 is offline  
post #11382 of 19228 Old 04-29-2012, 10:17 AM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 44,408
Mentioned: 8 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 986 Post(s)
Liked: 1495
^^
The Denon remote is a preprogrammed remote with the abilty to control other devices. If you want to control the AVR itself you must first press the "AMP" button.

---------------------------------
"JD" –
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AV Gear 

Mon - Fri: 8am – 8pm EST (Sat/Sun too, will return call if I don't pick up)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Def Tech, Atlantic Tech, Parasound
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is offline  
post #11383 of 19228 Old 04-29-2012, 10:50 AM
Senior Member
 
indio22's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Chicagoland area
Posts: 397
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 37
Quote:
Originally Posted by jdsmoothie View Post

^^
The Denon remote is a preprogrammed remote with the abilty to control other devices. If you want to control the AVR itself you must first press the "AMP" button.

I have never tried to use the remote for anything but controlling the receiver. But you think the remote could somehow on it's own switch from the AMP mode? I will do some testing to see if that is the case. If the solution is simply to press the AMP button when this situation occurs, before trying to press the Menu/CH Channel buttons, I can live with that. Thanks.
indio22 is offline  
post #11384 of 19228 Old 04-29-2012, 12:26 PM
Senior Member
 
iSean's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 216
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I currently own a Yamaha V663. I am deciding whether or not to get the Denon AVR-2112CI. I am happy with my V663, but I would like a bit more options. I am worried that I may regret the purchase if I do decide to upgrade.
iSean is offline  
post #11385 of 19228 Old 04-29-2012, 01:20 PM
Newbie
 
RamHemiTX's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Is there a question that I am missing?
RamHemiTX is offline  
post #11386 of 19228 Old 04-29-2012, 01:22 PM
AVS Special Member
 
spager's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,115
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 19
Quote:
Originally Posted by iSean View Post

I currently own a Yamaha V663. I am deciding whether or not to get the Denon AVR-2112CI. I am happy with my V663, but I would like a bit more options. I am worried that I may regret the purchase if I do decide to upgrade.

Check page 1 of this forum. You will find a detailed description and features of all 12 series Denon Avr's. Also if you phone some online Dealers like Electron Expo, J&R and AV Science you will get a substantial discount.
spager is offline  
post #11387 of 19228 Old 04-29-2012, 01:28 PM
Member
 
mtmcd's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by spager View Post


In Sat/Cable go to Menu and in Input Assign select the component-rca you have assigned for your universe box and assign the component to any name source, so you may as well use the name source you are using which is Sat/Cable. Hdmi control can be on or off.

Go into Net/USB select Input Setup/Video/Video Select and select Sat/Cable and you should have video from your universe box while in Net/USB...Airplay.

Got it working! Last question on this topic: can I adjust the aspect ratio of the video input? The tv comes in widescreen mode and looks very non-HD...
mtmcd is offline  
post #11388 of 19228 Old 04-29-2012, 03:32 PM
AVS Special Member
 
spager's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,115
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 19
^

Try Input Setup/Video and scroll down to aspect. Also check your source and Tv Settings.
spager is offline  
post #11389 of 19228 Old 04-29-2012, 04:33 PM
Advanced Member
 
alokeprasad's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 523
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I am a refugee from the Onkyo TX-SR707 thread. My TX-SR707 just "died" (no sound from the speakers) 5 months after the warranty expired.

I am considering the AVR2312CI or AVR2112CI. The AVR2112CI is cheaper but I like the HDMI input in front to attach my videocamera.

I got burned (figuratively) by the Onkyo because of a (now) known hardware problem with them.

Are there any known hardware issues with the AVR2312CI or AVR2112CI?

Thanks.
Aloke
alokeprasad is offline  
post #11390 of 19228 Old 04-29-2012, 05:17 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 44,408
Mentioned: 8 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 986 Post(s)
Liked: 1495
^^
The two known outstanding issues with some 2312CI units are listed in post #4 of this thread. Note all of the new XX13 models include a front HDMI jack.

---------------------------------
"JD" –
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AV Gear 

Mon - Fri: 8am – 8pm EST (Sat/Sun too, will return call if I don't pick up)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Def Tech, Atlantic Tech, Parasound
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is offline  
post #11391 of 19228 Old 04-29-2012, 07:04 PM
Advanced Member
 
alokeprasad's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 523
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Thanks for the reply. The XX12 models are much discounted compared to the new unreleased XX13.

I can't wait for XX13. The puny sound through my TV speakers is driving me up the wall.

PS: Does Denon monitor this AVS forum? or is there a different forum to communicate with Denon engineers?
alokeprasad is offline  
post #11392 of 19228 Old 04-29-2012, 07:25 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 44,408
Mentioned: 8 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 986 Post(s)
Liked: 1495
^^
It's a public forum so anyone is able to monitor the threads and to communicate with Denon you can call the Denon CSR line.

---------------------------------
"JD" –
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AV Gear 

Mon - Fri: 8am – 8pm EST (Sat/Sun too, will return call if I don't pick up)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Def Tech, Atlantic Tech, Parasound
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is offline  
post #11393 of 19228 Old 04-29-2012, 07:28 PM
Advanced Member
 
alokeprasad's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 523
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I was wondering where the responses from Denon in Post # 4 have been collected from.
alokeprasad is offline  
post #11394 of 19228 Old 04-29-2012, 07:39 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 44,408
Mentioned: 8 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 986 Post(s)
Liked: 1495
^^
I summarize the information members posting in this thread have received from Denon CSRs as well as information I have received from my contacts at Denon.

---------------------------------
"JD" –
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AV Gear 

Mon - Fri: 8am – 8pm EST (Sat/Sun too, will return call if I don't pick up)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Def Tech, Atlantic Tech, Parasound
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is offline  
post #11395 of 19228 Old 04-29-2012, 08:07 PM
Member
 
rikemomo's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Los Angeles
Posts: 113
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
hey all-

I've been thinking about getting a new Denon to replace my current 2808CI, and I just noticed that Amazon just slashed the price of the 2312CI from the list ($849) to $599. When I checked last night, the price was $849! Glad I slept on it!

The 2112CI is currently at $470, down from $649 list.

Apologies if one is not supposed to talk about price on this particular board, it's just that I figured folks who were thinking about 'em would be interested to know of this very recent price drop..

mike
rikemomo is offline  
post #11396 of 19228 Old 04-29-2012, 08:34 PM
Senior Member
 
CitznFish's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 219
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jdsmoothie View Post

Correct. Currently the sub gain is too strong so you must lower it's gain/volume such that the AVR can calibrate it to the 75db test tone.



Yes, it's very possible that with the AVR able to put out a stronger signal, will indeed resolve your current issue.

ok, by turning the gain down to about 20% it finally registered as -7.5db in audessy. I will see what happens now. After setup I upped it to -6.5db
CitznFish is offline  
post #11397 of 19228 Old 04-29-2012, 10:24 PM
Member
 
Klynn's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Well, after much deliberation, I finally settled on a 3312CI from Electronics Expo (Best price I could find). I'm excited to finally join the family after having read nearly this entire thread. Between JD and Batpig I don't think there's any question I could have that could go unanswered. They should really pay you guys.
Klynn is offline  
post #11398 of 19228 Old 04-30-2012, 04:10 AM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 44,408
Mentioned: 8 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 986 Post(s)
Liked: 1495
Quote:
Originally Posted by CitznFish View Post

ok, by turning the gain down to about 20% it finally registered as -7.5db in audessy. I will see what happens now. After setup I upped it to -6.5db

That's okay ... after running AUTO SETUP, you can raise the sub channel level via the remote up a few db to suit your preference.

---------------------------------
"JD" –
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AV Gear 

Mon - Fri: 8am – 8pm EST (Sat/Sun too, will return call if I don't pick up)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Def Tech, Atlantic Tech, Parasound
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is offline  
post #11399 of 19228 Old 04-30-2012, 05:43 AM
Senior Member
 
darkhorror's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 361
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by rikemomo View Post

hey all-

I've been thinking about getting a new Denon to replace my current 2808CI, and I just noticed that Amazon just slashed the price of the 2312CI from the list ($849) to $599. When I checked last night, the price was $849! Glad I slept on it!

The 2112CI is currently at $470, down from $649 list.

Apologies if one is not supposed to talk about price on this particular board, it's just that I figured folks who were thinking about 'em would be interested to know of this very recent price drop..

mike

May I ask what you are looking to get out of the 2312 that you didn't get from the 2808ci. Also I would like to hear what you think soundwise between the two after you get it.
darkhorror is offline  
post #11400 of 19228 Old 04-30-2012, 06:45 AM
AVS Special Member
 
Sammy2's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Right next to Wineville, CA
Posts: 9,835
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 115 Post(s)
Liked: 189
Quote:
Originally Posted by CitznFish View Post


ok, by turning the gain down to about 20% it finally registered as -7.5db in audessy. I will see what happens now. After setup I upped it to -6.5db


Quote:
Originally Posted by jdsmoothie View Post


That's okay ... after running AUTO SETUP, you can raise the sub channel level via the remote up a few db to suit your preference.

Auddessy in my 889 set my Polk PSW10 to 0dB. I was thinking of dropping it by a dB or two but it does sound good. I know the PSW10 doesn't get any respect in these parts but it works pretty well for me..

Sammy2 is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

Tags
Denon , Denon Avr 1312 Receiver , Denon Avr 1612 Receiver , Denon Avr 1712 Receiver , Denon Avr 1912 Receiver , Denon Avr 2112ci Receiver , Denon Avr 2312ci Receiver , Denon Avr3312ci Receiver
Gear in this thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off