Marantz SR5006 / Marantz SR6006 Receiver Thread - Page 52 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #1531 of 2021 Old 12-01-2012, 04:58 AM
Member
 
justinto's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Colorado
Posts: 156
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10

Thank you so much for this link. I read through it and the green screen only appears when I try to connect to the media center. All other inputs work and the TV goes back to normal picture via HDMI. I put in a request through Marantz to research this. I do not think they will correct this because I am still awaiting their reply from the lack of data in the network save function.

Justin

Panasonic 50" Plasma TC-P50-GT30
Panasonic 58" Plasma TC-P58V10
Panasonic Blu Ray Player DMP-BDT 210 and 110
Marantz SR6006 (2)
Aperion Verus Grand Speakers

justinto is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #1532 of 2021 Old 12-01-2012, 05:12 AM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 45,253
Mentioned: 13 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1390 Post(s)
Liked: 1598
Try doing a "Network Reset" by pressing/holding the "M-DAX" and "Display" buttons on the front panel while powering on the AVR. Note this will also do a microprocessor reset as well so be sure to SAVE your config file to a PC before doing the reset.

http://www.avsforum.com/t/1334369/the-official-denon-avr-xx12-model-owners-thread/0_100#user_E10

---------------------------------
"JD" – jd@avscience.com ; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AVRs, Speakers, etc. 
Daily 8am – 8pm EST (Sat/Sun too if you leave message)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Pioneer Elite, Def Tech, Atlantic Tech, Oppo
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is offline  
post #1533 of 2021 Old 12-01-2012, 08:24 AM
Newbie
 
Toquam's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jdsmoothie View Post

From D&M -

Thank you so much, jdsmoothie! I thought maybe the firmware update had blown the Pandora login process. Where did you find that? I didn't see it on the Marantz website.

Also, any thoughts about my other issue with having to turn on the receiver and turn it off again to get the HDMI standby pass through to work?

Thanks again.
Toquam is offline  
post #1534 of 2021 Old 12-01-2012, 08:35 AM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 45,253
Mentioned: 13 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1390 Post(s)
Liked: 1598
Sat/cable boxes often have various HDMI handshake issues with AVRs. The best configuration for you is to simply connect the cable box HDMI directly to the TV with optical from the box to the AVR for when you want to use the surround speakers.

---------------------------------
"JD" – jd@avscience.com ; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AVRs, Speakers, etc. 
Daily 8am – 8pm EST (Sat/Sun too if you leave message)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Pioneer Elite, Def Tech, Atlantic Tech, Oppo
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is offline  
post #1535 of 2021 Old 12-01-2012, 09:34 AM
Newbie
 
Toquam's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jdsmoothie View Post

Sat/cable boxes often have various HDMI handshake issues with AVRs. The best configuration for you is to simply connect the cable box HDMI directly to the TV with optical from the box to the AVR for when you want to use the surround speakers.

Thanks. I had been considering that type of setup anyway because I think that there is some degradation in video quality going through the receiver. But then I won't have access to the on screen display from the receiver. What do you think is the best arrangement for that? Just another HDMI cable from the receiver to a different input on the TV?

Also, I guess that arrangement won't let me run my Blu Ray player through the receiver either.
Toquam is offline  
post #1536 of 2021 Old 12-01-2012, 09:43 AM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 45,253
Mentioned: 13 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1390 Post(s)
Liked: 1598
Huh? Who said anything about the BDP? Simply remove the HDMI cable connecting the cable box to the AVR and connect it to the TV. Easy peasy.

---------------------------------
"JD" – jd@avscience.com ; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AVRs, Speakers, etc. 
Daily 8am – 8pm EST (Sat/Sun too if you leave message)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Pioneer Elite, Def Tech, Atlantic Tech, Oppo
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is offline  
post #1537 of 2021 Old 12-01-2012, 01:28 PM
Member
 
justinto's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Colorado
Posts: 156
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jdsmoothie View Post

Try doing a "Network Reset" by pressing/holding the "M-DAX" and "Display" buttons on the front panel while powering on the AVR. Note this will also do a microprocessor reset as well so be sure to SAVE your config file to a PC before doing the reset.
http://www.avsforum.com/t/1334369/the-official-denon-avr-xx12-model-owners-thread/0_100#user_E10

Thanks for the advice. I was able to get a valid backup copy of the configuration before I reset the processor. This is the first time that worked. Upon restoring the config file, the avr seemed to not accept ths file and I had to load it twice. On the web interface, it said that the restore was not successful. I turned off the receiver then used the restore feature on the front panel. This seemed to work. So far, so good.

Justin

Panasonic 50" Plasma TC-P50-GT30
Panasonic 58" Plasma TC-P58V10
Panasonic Blu Ray Player DMP-BDT 210 and 110
Marantz SR6006 (2)
Aperion Verus Grand Speakers

justinto is offline  
post #1538 of 2021 Old 12-01-2012, 05:41 PM
Advanced Member
 
esh516's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 607
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 44
Hello everyone..I have been looking at this received for a while now to replace my h/k avr254..I will only be using it as a preamp and to power my center and surrounds ,I have a parasound halo amp to power the mains,,not interested in the network etc..only decoding for Dolby true HD and master DTS...how is the on screen menu??..does it show volume on the TV screen?...it looks like a nice received..and I'm sure its better than my h/k..any feedback on this from you users would be great!
esh516 is offline  
post #1539 of 2021 Old 12-02-2012, 12:52 PM
Senior Member
 
Diesel 48's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 315
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 11
So I ran audyssey this afternoon. I think I need to do it again. It set my center channel at +12. Not sure why it would have set it that high, it is inline with my mains. I am using the RF-82 ii and matching center, RF-62ii. Should I re run or using an SPL to get everything to match properly. Also people recommend keeping the Audyssey volume on off but leaving the EQ correct?
Diesel 48 is offline  
post #1540 of 2021 Old 12-02-2012, 01:11 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 45,253
Mentioned: 13 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1390 Post(s)
Liked: 1598
More than likely your center speaker is either defective or the wiring is loose as you will rarely ever get a setting > 0db let alone anywhere close to +12db. And with many Klipsch speakers, due to being so efficient, you should be getting closer to -12db. And yes, keep Dyn EQ set to ON and Dyn Volume set to OFF (unless watching at night and need to keep the noise down).

---------------------------------
"JD" – jd@avscience.com ; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AVRs, Speakers, etc. 
Daily 8am – 8pm EST (Sat/Sun too if you leave message)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Pioneer Elite, Def Tech, Atlantic Tech, Oppo
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is offline  
post #1541 of 2021 Old 12-02-2012, 02:11 PM
AVS Special Member
 
pottscb's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,297
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 29 Post(s)
Liked: 40
Hi all,
New to the Sr6006...I loooove the audio quality, coming from Anthem, Denon and Yamaha receivers this thing is easily as good as the best from those brands.

My one real hangup is Airplay. So I have Apple TV, but when I try and use the Airplay in the receiver to push music through, in iTunes I select Marantz 6006 and it says "connecting" and then "An unknown error (-15006) occurred while connecting to the AirPlay device “marantz:[SR6006] ”. Anyone ever seen this...my receiver is connected via ethernet and I'm listening to Internet radio and using the "Media Server" software to access my media on computer but I can't use the Apple remote to control the receiver this way. Anyone ever seen this error (-15005)?

Thanks,
Cory
pottscb is offline  
post #1542 of 2021 Old 12-02-2012, 03:18 PM
AVS Special Member
 
pottscb's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,297
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 29 Post(s)
Liked: 40
Also in follow-up. With my new discovery of the quality of Marantz products, and my preference of its DACs to my new Oppo 105...I'm thinking about returning the 105 and buying a Marantz product. Anyone have recommendations for which BDP play nicely with Marantz's sound. I like SACD capability but its not a must...
pottscb is offline  
post #1543 of 2021 Old 12-02-2012, 04:32 PM
Senior Member
 
Diesel 48's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 315
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by jdsmoothie View Post

More than likely your center speaker is either defective or the wiring is loose as you will rarely ever get a setting > 0db let alone anywhere close to +12db. And with many Klipsch speakers, due to being so efficient, you should be getting closer to -12db. And yes, keep Dyn EQ set to ON and Dyn Volume set to OFF (unless watching at night and need to keep the noise down).

The speaker seems to be playing just fine. Even during the setup it did all of the test tones just as the other speakers did. I will have to give it another go. Maybe I read it wrong.
Diesel 48 is offline  
post #1544 of 2021 Old 12-03-2012, 01:42 PM
Newbie
 
Karimi's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi all,

I am trying to reset my SR6006 to it's factory settings, however I am not able to perform this, guessing two degrees are not enough biggrin.gif.

I am following the user guide and powering on while holding the display and zone select pressed, however all I get on the display is "no upgrade needed"

Best regards,
K
Karimi is offline  
post #1545 of 2021 Old 12-03-2012, 04:24 PM
Advanced Member
 
esh516's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 607
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 44
Quote:
Originally Posted by smally View Post

I am in the same boat as waygorked. I have been looking at the 7005 for over a month. Now with the 6006 implimenting all the networking features that previously sold me on stepping up, I am trying to determine why the 6006 wouldn't serve me as good. If anyone has a good comparitive analysis, please share.

Quote:
Originally Posted by stran69 View Post

Got mine all setup really enjoying it really woke my old kef eggs up also really like the AirPlay just wish I could skip songs on the receiver remote

Quote:
Originally Posted by spongeA View Post


Cable box is HDMI - was using Component w/old receiver and went to HDMI

I can't get it to work via HDMI off my Apple TV...manual says I can't too.

Haven't had a chance to try it yet, when I do I will post it. Sounds like its pretty slick. I have set up the network, downloaded the firmware upgrade right away, and set up the HD Radio. ALL very easy and worked great...the radio stations are overwhelming! May not need my play list but I just aquired a former DJ's back up hard drive w/a Terabyte of music so I am set w/a lot of crap dance songs and versions of the chicken dance


Read my post above on my comparison, for me the Marantz sound a lot better.


In addition to me listening I had the General Manager of the Best Buy store with me and the Magnolia store sales associate. Both of them it was the first time they had a chance to A/B/C Marantz vs. the Denon and the Onkyo and they couldn't agree more. We all 3 were objectively listening to all machines and it was very clear to all of us. We listened to the Denon first (what I thought I would buy), then the Marantz, then the Onkyo, then the Denon again.


We were listening to a set of B&W floor standing 600 series, CC6 Center, and DiPole rears w/the sub turned off. These were the closest sounding in the room to my speakers...a stretch but the best they could offer. I knew mine would sound better...


The TRON cycle race chapter offers some great stadium acoustics w/voice, cheering, and fireworks. Awesome voices w/the MC and a crackly voice. Then of course the motorcycle racing with some great crashes. I felt was a good overall listening sample


Good luck with your purchase you can't go wrong w/either.

Quote:
Originally Posted by pottscb View Post

Also in follow-up. With my new discovery of the quality of Marantz products, and my preference of its DACs to my new Oppo 105...I'm thinking about returning the 105 and buying a Marantz product. Anyone have recommendations for which BDP play nicely with Marantz's sound. I like SACD capability but its not a must...
Marantz has a very nice bluray player out its the be 5007 I believe, it matches the 5006 avr and plays sacds also,its the same price as oppo's new 103..I have been debating on what one to get..probably the marantz to match the avr..I know oppo is top notch but I have heard many good things about the marantz also..I believe it uses a marvel video chip
esh516 is offline  
post #1546 of 2021 Old 12-03-2012, 04:28 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 45,253
Mentioned: 13 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1390 Post(s)
Liked: 1598
Quote:
Originally Posted by Karimi View Post

Hi all,
I am trying to reset my SR6006 to it's factory settings, however I am not able to perform this, guessing two degrees are not enough biggrin.gif.
I am following the user guide and powering on while holding the display and zone select pressed, however all I get on the display is "no upgrade needed"
Best regards,
K

Are you powering on using the front panel power button?

---------------------------------
"JD" – jd@avscience.com ; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AVRs, Speakers, etc. 
Daily 8am – 8pm EST (Sat/Sun too if you leave message)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Pioneer Elite, Def Tech, Atlantic Tech, Oppo
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is offline  
post #1547 of 2021 Old 12-03-2012, 10:39 PM
Newbie
 
Karimi's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jdsmoothie View Post

Are you powering on using the front panel power button?

Hi there

Indeed I am

/k
Karimi is offline  
post #1548 of 2021 Old 12-04-2012, 12:51 AM
AVS Special Member
 
fatuglyguy's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Mars
Posts: 1,379
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 41 Post(s)
Liked: 107
Quote:
Originally Posted by pottscb View Post

Hi all,
New to the Sr6006...I loooove the audio quality, coming from Anthem, Denon and Yamaha receivers this thing is easily as good as the best from those brands.
My one real hangup is Airplay. So I have Apple TV, but when I try and use the Airplay in the receiver to push music through, in iTunes I select Marantz 6006 and it says "connecting" and then "An unknown error (-15006) occurred while connecting to the AirPlay device “marantz:[SR6006] ”. Anyone ever seen this...my receiver is connected via ethernet and I'm listening to Internet radio and using the "Media Server" software to access my media on computer but I can't use the Apple remote to control the receiver this way. Anyone ever seen this error (-15005)?
Thanks,
Cory

Have you tried reviewing the network settings in the AVR? I know I had a hard time controlling my SR5006 via my iPhone after a power outage. Airplay wouldn't work and my iPhone wouldn't connect even though the AVR was online. Turns out after the outage that the AVR got assigned a new IP address and I had to manually change it on my phone.

ht Panasonic 60" ZT60, Monitor Audio: Silver RX6, RX Centre, Radius 90HD; Martinlogan Dynamo 700, Marantz SR5006, PS3, Oppo BDP-103D
2ch Sony KDL-32W650A, Sonus faber Toy Monitor, REL T3, Marantz PM8004, Sony BDP-S1000ES, JVC T-X3 tuner, Apple TV, Peachtree Audio DAC•iT, Sennheiser HD598
pc Energy CB-5, Audioengine D1, FiiO A1
fatuglyguy is offline  
post #1549 of 2021 Old 12-04-2012, 08:12 AM
AVS Special Member
 
Selden Ball's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: upstate NY
Posts: 7,199
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 473 Post(s)
Liked: 431
Quote:
Originally Posted by pottscb View Post

Also in follow-up. With my new discovery of the quality of Marantz products, and my preference of its DACs to my new Oppo 105...I'm thinking about returning the 105 and buying a Marantz product. Anyone have recommendations for which BDP play nicely with Marantz's sound. I like SACD capability but its not a must...

They're not Marantz, but Sony's S590 (slightly over $100) and S790 (slightly over $200) BD players have been getting good reviews. The S790 in particular has many video adjustments which can help when playing lower-quality DVDs. Both support SACD and 3D. Given the rapid changes in player features, especially in network streaming support, relatively low cost players tend to make more sense than expensive ones, since it's less painful to upgrade them frequently. If you're going to be using the player's HDMI connection, the player is just going to be a digital transport and will not be manipulating the audio, so the brand of player is much less important.

Selden
Selden Ball is offline  
post #1550 of 2021 Old 12-05-2012, 01:51 AM
Member
 
darshanjoshi's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 77
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Any comments on SQ of SR6006 vs SR6007.

Planning to get 6006.
darshanjoshi is offline  
post #1551 of 2021 Old 12-05-2012, 02:04 AM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 45,253
Mentioned: 13 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1390 Post(s)
Liked: 1598
Both use Audyssey MultEQ XT so there should be no real difference.

---------------------------------
"JD" – jd@avscience.com ; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AVRs, Speakers, etc. 
Daily 8am – 8pm EST (Sat/Sun too if you leave message)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Pioneer Elite, Def Tech, Atlantic Tech, Oppo
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is offline  
post #1552 of 2021 Old 12-05-2012, 07:58 AM
Member
 
mrw1zard's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 54
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Sorry if this has been covered (if so, please direct me to the post so I can check it out).

I've been having some issues lately when I run iTunes from my Mac via airplay to the Marantz 6006. Not so much trouble sending the audio and listening but once I switch inputs (from Net/USB) to any other input, I lose audio. Picture still comes through fine, just no audio. If I disconnect the power, and replug in, everything comes back fine. Any ideas?

example - watching TV - audio fine, switch to Net/USB and stream iTunes - audio fine, switch back to TV - no audio
or turn on receiver, stream iTunes (all fine) and then switch to TV - no audio

I haven't had this issue before, so this is kinda odd.
I have an airport express hooked up to the Marantz to share my internet connection rather than straight ethernet. Any help would be greatly appreciated!
mrw1zard is offline  
post #1553 of 2021 Old 12-05-2012, 05:47 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 45,253
Mentioned: 13 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1390 Post(s)
Liked: 1598
Try powering off the NET/USB source using the remote rather than simply changing sources.

---------------------------------
"JD" – jd@avscience.com ; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AVRs, Speakers, etc. 
Daily 8am – 8pm EST (Sat/Sun too if you leave message)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Pioneer Elite, Def Tech, Atlantic Tech, Oppo
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is offline  
post #1554 of 2021 Old 12-06-2012, 12:09 AM
Newbie
 
Karimi's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi,

I have now been able to reset the microprocessor.
However for some reason I can not get the receiver to connect to the internet.

I have turned off DHCP and assigned an fixed ip-address.
- also provided the sub-net mask (255.255.255.0)
- also provided the gateway (my routers IP)

I can however stream musik to the receiver via airplay, but I cannot listen to internet radio or connect to the server for firmware updates (it just keeps saying connecting to server)

Anyone who has experienced the same and perhaps have found a solution?

Best regards,
K
Karimi is offline  
post #1555 of 2021 Old 12-06-2012, 02:19 AM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 45,253
Mentioned: 13 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1390 Post(s)
Liked: 1598
At the Firmware Update setting, when given the options to "Check for Update" or "Start", select "Start" instead of starting the update after checking for it.

---------------------------------
"JD" – jd@avscience.com ; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AVRs, Speakers, etc. 
Daily 8am – 8pm EST (Sat/Sun too if you leave message)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Pioneer Elite, Def Tech, Atlantic Tech, Oppo
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is offline  
post #1556 of 2021 Old 12-06-2012, 04:00 AM
Newbie
 
Karimi's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thank for the hint,

I have seen that this option has been available! I will try when I am home.
It seems to be a bit instable when it comes to the network connection. Sometimes the option to go into the firmware updated setting is not "active" meaning I can not get to the submenu for "Check for Update" or "Start".

Tnx
K
Karimi is offline  
post #1557 of 2021 Old 12-06-2012, 06:41 AM
AVS Special Member
 
pottscb's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,297
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 29 Post(s)
Liked: 40
Quote:
Originally Posted by Selden Ball View Post

They're not Marantz, but Sony's S590 (slightly over $100) and S790 (slightly over $200) BD players have been getting good reviews. The S790 in particular has many video adjustments which can help when playing lower-quality DVDs. Both support SACD and 3D. Given the rapid changes in player features, especially in network streaming support, relatively low cost players tend to make more sense than expensive ones, since it's less painful to upgrade them frequently. If you're going to be using the player's HDMI connection, the player is just going to be a digital transport and will not be manipulating the audio, so the brand of player is much less important.

Pretty sound advice. I just bought a Pioneer Elite BDP-05 universal BD player off the "bay" for less than $200. The audio quality on these players is supposed to be above average. For what I'm going to return the Oppo 105 for, I could upgrade BD players every 2 years for the next decade and a half! It is a great player and I like it, I just don't like it as much as I'd like that $1250 back in my pocket...
pottscb is offline  
post #1558 of 2021 Old 12-06-2012, 07:23 AM
Member
 
mrw1zard's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 54
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jdsmoothie View Post

Try powering off the NET/USB source using the remote rather than simply changing sources.

Thanks. I'll try that tonight and let you know!
mrw1zard is offline  
post #1559 of 2021 Old 12-06-2012, 07:38 AM
Senior Member
 
Diesel 48's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 315
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 11
I want to confirm that my Marantz is playing DTS, DD or the other audio formats. How can I do this? Can I hit display or anything? My Onkyo it reads out on the face of the receiver. The Marantz does not show a whole lot in the circle hole.
Diesel 48 is offline  
post #1560 of 2021 Old 12-06-2012, 12:01 PM
Member
 
g12345567's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Sydney, Australia
Posts: 54
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by Diesel 48 View Post

I want to confirm that my Marantz is playing DTS, DD or the other audio formats. How can I do this? Can I hit display or anything?

Press the Status OSD Button on the remote. This will display several pages of information. HDMI input on tv must be chosen to see OSD.

DISP (Display) button on the remote changes the front porthole display settings (on > Auto Off > off)
g12345567 is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

Tags
Marantz Sr5006 Av Receiver , Marantz Sr6006 Av Receiver
Gear in this thread - Sr5006 by PriceGrabber.com

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off