Yamaha RX-V667 + 2010 MacBook Pro - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 5 Old 06-03-2011, 12:00 AM - Thread Starter
Newbie
 
edwebdev's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi,

Thanks for reading this and please let me know if I should post it elsewhere instead.

I have a mid-2010 13" MacBook Pro and a Yamaha RX-V667. I want to be able to watch movies and listen to music from my MacBook through my RX-V667 on my surround sound + projector set up.

I have a Moshi Mini-DP to HDMI adapter that I plug in to my MacBook Pro.

When I use the Moshi Mini-DP to HDMI adapter to connect the MacBook to the HDMI in on a friend's LCD TV, both sound and video successfully play through the TV.

When I connect a standard DVD player to the Yamaha receiver via HDMI, both sound and video play successfully on my projector + surround sound.

However, when I attempt to play sound or video from my MacBook on the Yamaha receiver using the HDMI adapter, it doesn't work. Both the MacBook and the Yamaha's video temporarily go dark as if they realize something is happening, but then go back to normal as if nothing has happened!

I have tried Yamaha and Apple tech support to no avail.

I have also tried repeatedly hitting the appropriate HDMI button on the remote to no avail.

There are no display settings on the MacBook Pro that I can manipulate. OSX only lets you manipulate external display settings once a display is recognized, and the process is failing before display recognition.

Does anyone know how I can get this to work? I was so excited to enjoy music and movies from the MacBook over my HT setup, and this has been driving me insane for months now!

Thanks for your time!
edwebdev is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 06-11-2011, 11:09 AM
Newbie
 
amansk's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I'm seeing similar issues.. Did you find any solution yet?
amansk is offline  
post #3 of 5 Old 06-13-2011, 09:32 PM - Thread Starter
Newbie
 
edwebdev's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Sorry I need three posts to post a URL.
edwebdev is offline  
post #4 of 5 Old 06-13-2011, 09:32 PM - Thread Starter
Newbie
 
edwebdev's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hey amansk,

Here is another thread I posted on a different A/V web site. There is one solution in there that didn't work for me, but maybe it will work for you.

http://www.avforums.com/forums/av-am...cbook-pro.html

If I find something that does work for me, I will post it in both this thread and the thread on the other site.

Good luck!
edwebdev is offline  
post #5 of 5 Old 06-13-2011, 09:35 PM
Member
 
iamcdn22's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Saskatoon, Sk Canada
Posts: 158
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I just send audio to the Yamaha via a mini-toslink cord out of the audio jack and connect the video directly to the TV. Good luck.
iamcdn22 is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

Tags
Yamaha Rx V667 Receiver
Gear in this thread - V667 by PriceGrabber.com

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off