Onkyo TX NR709 Owners' Thread - Page 81 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #2401 of 2463 Old 06-29-2014, 10:33 AM
Member
 
mpg732's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 21
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by Topless Stang View Post
Hello Gents....has anyone connected this to a 4K TV? I picked up a Sony 4K TV tonight and when using my HTPC I am unable to see any resolution options past 1080p, however, if I connect the HTPC directly to the TV I get two different options for 4K. Does this not pass the signal through?
Hay you updating the receiver? I don't have a 4k TV to try, but just a thought.
mpg732 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2402 of 2463 Old 07-07-2014, 03:53 PM
Newbie
 
jhoppmann's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
I recently changed some of the settings on my home wireless network (changed from WEP to WPA, and changed passcode) and now I cant figure out how to get the 709 to forget the old settings and allow me to reconnect to the network using the new password. Is there any way to do this? I'm using the USB wireless dongle.

thanks!

Last edited by jhoppmann; 07-07-2014 at 04:26 PM.
jhoppmann is offline  
post #2403 of 2463 Old 07-08-2014, 05:33 PM
Member
 
howardru's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Outside Boston
Posts: 198
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by jhoppmann View Post
I recently changed some of the settings on my home wireless network (changed from WEP to WPA, and changed passcode) and now I cant figure out how to get the 709 to forget the old settings and allow me to reconnect to the network using the new password. Is there any way to do this? I'm using the USB wireless dongle.

thanks!
Have you called Onkyo Support or tried the Onkyo USA Facebook page?
howardru is offline  
post #2404 of 2463 Old 07-13-2014, 06:52 PM
Newbie
 
jhoppmann's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Onkyo support says to do a factory reset (vcr+pwr). I was hoping there was a way that wouldnt make me run through audyssey again....
jhoppmann is offline  
post #2405 of 2463 Old 07-21-2014, 02:31 PM
Member
 
mcarring's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
I picked up some used Right, Left front speakers. I want to use my old RL speakers as front High RL. Everything is hooked up and speakers work. All listening mode options I see allow either FH 7.1 or SB 7.1. Is it possible to get the FH and SB both working at the same time (9 channels)? Or can the receiver be fooled to mirror the FH with the RL speakers or something like that?
mcarring is offline  
post #2406 of 2463 Old 07-25-2014, 06:45 PM
Senior Member
 
darkleafar's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Houston, TX
Posts: 345
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
No sound

Hello! I bought my 709 in december 2011 and just today, sound stopped working all together. Input switching works, video works, everything looks fine, except no sound whatsoever no matter what I do. I looked it up, and it seems to be a common problem with this units. Unfortunately, I am already out of my manufacturers warranty. Anyone have any recommendations on what I should? So far I have emailed two different Onkyo emails, and see who answers first.
darkleafar is offline  
post #2407 of 2463 Old 07-27-2014, 01:10 AM
Senior Member
 
dowop's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: N.E. Ohio
Posts: 396
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 15
Do any of this series last?

I have had my 709 since November of 2011. Plenty of ventilation & only running a 3.1 setup on that system. I am starting to get a little anxious about it.
Seems like I might be due for problems.
dowop is offline  
post #2408 of 2463 Old 07-28-2014, 04:41 PM
Member
 
taxman95's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 61
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by darkleafar View Post
Hello! I bought my 709 in december 2011 and just today, sound stopped working all together. Input switching works, video works, everything looks fine, except no sound whatsoever no matter what I do. I looked it up, and it seems to be a common problem with this units. Unfortunately, I am already out of my manufacturers warranty. Anyone have any recommendations on what I should? So far I have emailed two different Onkyo emails, and see who answers first.
I had the same thing happen 2 months ago. Onkyo approved my out of warranty repair (no response through intial request so sent a message to Josse Torres) and picked it up last week, so I would suggest trying for that
taxman95 is offline  
post #2409 of 2463 Old 07-29-2014, 03:32 PM
Senior Member
 
tiggers's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 360
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Add my 709 to the list of HDMI/No-audio problems. Video is fine. I've owned this receiver, with light use, for 24 plus a few days when the problem started a few days ago.

Symptoms? Turn it on and no sound and the Network will not initialize. After some trouble shooting (switch cables, headphones, factory rest, etc), I also noticed that the LED light for the volume knob is not on when there is no audio, and there is no 'click' either. I did initially notice that the top of the case was very hot when this first occurred.

I did find that turning the receiver on/off several times will eventually cause it to 'catch' and I get audio (as well as the 'click' and LED on the volume nob). But I expect that eventually fail if I continue to try and force the receiver this way.

After reading this forum and others I left a comment on Onkyo's facebook page yesterday. I see today that they have answered a few other posts after mine was made so I hope I don't go ignored! I'd expect a longer life from a high-end piece of equipment like the 709! And I'm not ready to open the receiver and try the bake method yet.


A second question for a few of you: I see that some of you have placed PC fans inside of the cases. Are there 12-volt or 5-volt plugs located inside of the cases?
Or did you wire the fans to something external? If external, what did you use for a power supply? If there is room, a nice, low noise 120mm fan would be great!

SACD library.

Last edited by tiggers; 07-29-2014 at 03:38 PM.
tiggers is offline  
post #2410 of 2463 Old 07-30-2014, 08:52 AM
Member
 
jvangilder's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
No Sound Issue

I experienced the same No Sound Issue with my 709. Actually, I had the No Sound issue with the 707 that Onkyo replaced with a 709 unit about 2 years ago.


To Onkyo's credit, their customer service was exceptional. They authorized an out of warrantee repair for me. Apparently it is a problem with the HDMI board.


I had a brief No Sound issue with the repaired unit just last week. But it went away after restarting the unit. For now I'm just ignoring it.


My impression is Onkyo is doing all they can to remedy the problem, and it's probably a problem with a part supplier. But I can't say I would recommend another Onkyo unit to someone looking for a receiver.
jvangilder is offline  
post #2411 of 2463 Old 07-31-2014, 12:06 AM
Senior Member
 
tiggers's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 360
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by jvangilder View Post
I experienced the same No Sound Issue with my 709....
Onkyo has been quick so far in processing my out-of-warranty request for this specific issue. So far I am impressed!
howardru likes this.

SACD library.
tiggers is offline  
post #2412 of 2463 Old 07-31-2014, 05:14 AM
Senior Member
 
Crwaters's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Douglasville, GA
Posts: 221
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Almost exactly the same boat for me. My 709 is a replacement for a dead 708. The 709 quit working and they fixed it.
I did have to pay to ship it to California when there's an authorized service center here in Atlanta, which I still don't understand. That took weeks.

As such, I won't buy Onkyo next time and would advise my friends to look elsewhere.
CW


Quote:
Originally Posted by jvangilder View Post
I experienced the same No Sound Issue with my 709. Actually, I had the No Sound issue with the 707 that Onkyo replaced with a 709 unit about 2 years ago.


To Onkyo's credit, their customer service was exceptional. They authorized an out of warrantee repair for me. Apparently it is a problem with the HDMI board.


I had a brief No Sound issue with the repaired unit just last week. But it went away after restarting the unit. For now I'm just ignoring it.


My impression is Onkyo is doing all they can to remedy the problem, and it's probably a problem with a part supplier. But I can't say I would recommend another Onkyo unit to someone looking for a receiver.
Crwaters is offline  
post #2413 of 2463 Old 08-08-2014, 09:06 AM
Member
 
jwhart's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 152
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Recently, the display on my 709 went out for one activity and the blue light around the on/standby button flashes blue. It doesn't exhibit this behavior with other activities. Has anyone else experienced this with their unit?
jwhart is offline  
post #2414 of 2463 Old 08-20-2014, 10:52 PM
Senior Member
 
tiggers's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 360
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
jwhart, sorry I haven't seen this issue.

I did want to update the forum that my 709 was just returned today, and the HDMI issue is gone. I will have to give Onkyo some kudos for making the return and repair painless as it could be. Good for them for standing behind their product, even though the warranty had just expired.
howardru likes this.

SACD library.
tiggers is offline  
post #2415 of 2463 Old 08-21-2014, 02:50 PM
Member
 
dougl99's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Houston
Posts: 47
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
no sound- add me to the list

I have a 709 that I bought in Feb 2012. Worked fine two days ago, but last night no sound. Sent email last night to Onkyo. Still waiting for response. Was looking at some cheaper avr's to use in the mean time, but I really like the two (2) hdmi outs (TV and PJ). I use mine almost every night for a few hours....and football season is here.

Hoping for a fast resolution that doesn't involve me buying another.
dougl99 is offline  
post #2416 of 2463 Old 08-21-2014, 07:05 PM
AVS Special Member
 
old corps's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Mid-Michigan
Posts: 1,351
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 49 Post(s)
Liked: 43
Quote:
Originally Posted by dougl99 View Post
I have a 709 that I bought in Feb 2012. Worked fine two days ago, but last night no sound. Sent email last night to Onkyo. Still waiting for response. Was looking at some cheaper avr's to use in the mean time, but I really like the two (2) hdmi outs (TV and PJ). I use mine almost every night for a few hours....and football season is here.

Hoping for a fast resolution that doesn't involve me buying another.

Did you see this?


Onkyo acknowledges failed units and extending warrranties until 2018


Ed
howardru and dougl99 like this.
old corps is offline  
post #2417 of 2463 Old 08-21-2014, 10:12 PM
Member
 
dougl99's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Houston
Posts: 47
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by old corps View Post
I missed that. Thanks! I just completed the online app, verified my serial number and they are sending me a box.
dougl99 is offline  
post #2418 of 2463 Old 08-22-2014, 05:46 AM
AVS Special Member
 
old corps's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Mid-Michigan
Posts: 1,351
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 49 Post(s)
Liked: 43
Quote:
Originally Posted by dougl99 View Post
I missed that. Thanks! I just completed the online app, verified my serial number and they are sending me a box.

You're welcome. Good luck!


Ed
old corps is offline  
post #2419 of 2463 Old 09-02-2014, 09:09 PM
Member
 
mknutt's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Florida
Posts: 184
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 18 Post(s)
Liked: 11
I have come across a TX-NR709 for sale locally on Craigslist. I have read the audio issues and I see that Onkyo has extended its warranty. Would this reciever be a good one to pick up and what would be a fair price?
mknutt is offline  
post #2420 of 2463 Old 09-03-2014, 08:49 PM
Member
 
howardru's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Outside Boston
Posts: 198
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by mknutt View Post
I have come across a TX-NR709 for sale locally on Craigslist. I have read the audio issues and I see that Onkyo has extended its warranty. Would this reciever be a good one to pick up and what would be a fair price?

I'd recommend you checking the serial # against those covered by the extended warranty. Cheapest on eBay for used is about $350. It beats what I paid and is an awesome receiver....once you get a new HDMI board as I did.
howardru is offline  
post #2421 of 2463 Old 09-05-2014, 09:25 AM
Newbie
 
alansupra94's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
Figured I would ask this here.

Right now, I have the speakers setup in 7.1 FW setup. I am not really thrilled at how loud the speakers are (seems to be kinda weak considering this outputs 100W per channel). In pure audio mode, the front speakers sound amazing.

Is there a better way to hook up the 7 speakers that I have? Is there any mode that allows for more power (obviously you cannot go past what the hardware is capable of)?

It seems like on the 7.1 FW setup and stereo all channels, at about 80%, the speaker don't get any louder.

Last edited by alansupra94; 09-05-2014 at 09:40 AM.
alansupra94 is offline  
post #2422 of 2463 Old 09-05-2014, 10:36 AM
Member
 
mcarring's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
What mode to you use to get the digital audio in to work? lower left on the back side of the receiver.
mcarring is offline  
post #2423 of 2463 Old 09-16-2014, 03:12 PM
Member
 
azz7686's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Mansfield, Ohio
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 11
fixed hdmi unit

Well just got my 709 back from illinois where they put a new board in to replace the bad hdmi board and it works but it looks like the same chip on the board with a little sticker that says (NEW) on it. Just seems like it will again last a year or two and be dead again????
azz7686 is offline  
post #2424 of 2463 Old 09-19-2014, 01:47 PM
Senior Member
 
splatee's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Bay Area/San Diego/now DFW area Texas
Posts: 350
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 11
Hello,

I am having trouble adding an external amplifier to power my front speakers. I just picked up a Hafler dh-220 to power my polk rt55's. I read the manual and it say to set the front speakers to "none" when using external amp. I go into the speaker settings and it does not list "none" for the fronts. It goes through all the frequencies and then to "full band". Now for the center channel and surrounds it has a "none" setting. Am i missing something? This is a bit frustrating because i just had the receiver serviced for HDMI board and it is now out of warranty.

Thank you
splatee is offline  
post #2425 of 2463 Old 09-19-2014, 06:35 PM
Member
 
azz7686's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Mansfield, Ohio
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 11
just run the rca's to the amp and leave it set to large it still has to be enabled and the pre outs won't put out anything if set to none but it isn't an option so.
azz7686 is offline  
post #2426 of 2463 Old 09-19-2014, 07:12 PM
Senior Member
 
splatee's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Bay Area/San Diego/now DFW area Texas
Posts: 350
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by azz7686 View Post
just run the rca's to the amp and leave it set to large it still has to be enabled and the pre outs won't put out anything if set to none but it isn't an option so.

Not sure how to set them to "Large" . Is that "fullband" ? I am looking through the manual. This is starting to get frustrating.

Thank you
splatee is offline  
post #2427 of 2463 Old 09-19-2014, 07:50 PM
Senior Member
 
splatee's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Bay Area/San Diego/now DFW area Texas
Posts: 350
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 11
Well i have it working but................

One of the pre-outs on the Onkyo receiver is dead. I verified by swapping cables and plugging in one output to each input on the amp. This really erks me. The receiver just went out of warranty and i just had it repaired for the HDMI board under the warranty. Im ready to toss this piece of junk............... sorry just ranting.

Thank you
splatee is offline  
post #2428 of 2463 Old 09-20-2014, 09:08 AM
Member
 
azz7686's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Mansfield, Ohio
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 11
large would be full band and how long has it been since you got it back? Seems like a bad scenario for Onkyo here like I said i just got mine back but its staying in the box I'm selling it don't want the frustration no more i went another route and actually really happy now. Sorry to hear the output doesn't work check your settings and which output is it? This would help me know how its supposed to be i do know if speakers don't work then there is no preout either was going to use my amp when board didn't work (HDMI) but couldn't cause that didn't work either>
azz7686 is offline  
post #2429 of 2463 Old 09-20-2014, 09:53 AM
Senior Member
 
splatee's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Bay Area/San Diego/now DFW area Texas
Posts: 350
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 11
It is the left channel pre-out. I am going to check and see if is a bad solder connection.
splatee is offline  
post #2430 of 2463 Old 09-20-2014, 11:14 AM
Member
 
azz7686's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Mansfield, Ohio
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 11
well let me know how long ago did you have it repaired?
azz7686 is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

Tags
Receivers Amplifiers , Onkyo Tx Nr709
Gear in this thread - Nr709 by PriceGrabber.com



Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off