Integra DHC-80.3 - Page 7 - AVS Forum
Forum Jump: 
 1Likes
Reply
 
Thread Tools
post #181 of 4306 Old 10-22-2011, 03:53 AM
Member
 
Krokov's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Geordieland
Posts: 63
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by mlknez View Post

Is there anyone with an 80.2 or 5508 that can try this to see if they have the same limitations?

I once tried a multi-channel flac with my 5507 and only the left/right channels were played. I have a 5509 now and I assume it's the same.

But, the most serious problem with DLNA is that it puts a gap between tracks which isn't good if you listen to a lot of prog rock stuff .
The 5507 used to have a relay click along with the gap, the 5509 just has the gap. Sometimes it slightly misses the start of the next song so DLNA is pretty much an unusable feature.
Krokov is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #182 of 4306 Old 10-22-2011, 07:21 AM
Senior Member
 
spike9876's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 347
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
How does the Ingtegra DHC-80.3 stack up against Pioneer SC-57/SC-55 ?

Fronts: B&W CM8
Center: B&W CM Center
Surround: B&W CM1
JL Audio F112
Integra DHC-80.3
Emotiva XPA-5
OPPO 93
HTPC
spike9876 is offline  
post #183 of 4306 Old 10-22-2011, 08:06 AM
Senior Member
 
cougar75's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Atlanta
Posts: 343
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 20
Quote:
Originally Posted by FerretHunter View Post

Just a brief update. I switch to satellite tv, and the signal is very strong. I am no longer getting the clicking noise while watching programming. The only time it clicks is during channel switching.

I'm happy again.


That would drive me crazy (clicking). I would literally pull my hair out which would be quite difficult since I am bald.
cougar75 is offline  
post #184 of 4306 Old 10-22-2011, 08:49 AM
Wireless member
 
pepar's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Quintana Roo ... in my mind
Posts: 25,148
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 187 Post(s)
Liked: 164
How many here are bi-amping and having problems getting Audyssey set up because the channels do not sequentially test?

Jeff
pepar is offline  
post #185 of 4306 Old 10-22-2011, 01:26 PM
Advanced Member
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Clarkston, Michigan
Posts: 914
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 66 Post(s)
Liked: 16
Quote:
Originally Posted by Need4spdnb View Post

I just received my 80.3 a few days ago and have been playing around with it. I sold my 80.2 a month ago to get this unit, overall I am still impressed. There seem to be less pops and clicks with this unit. I got them with my old unit when my wife and I would watch DVR'd shows, and I haven't really noticed anything over the past few nights.

I am a dealer for both the Integra and the Marantz AV7005 and this unit is clearly superior, but it isn't an apples to apples comparison because of price.

Very interesting, especially from someone who is a dealer for both products. I had been seriously considering the AV7005. The price factor is not terribly significant, as far as I'm concerned. And in addition, the Marantz is sold exclusively at it's list price of $1500.00 and the Integra should be able to be found at a discount narrowing the gap a bit further.

I realize the Integra has not been out that long, but has anyone else had the opportunity to evaluate both of these units?


John
John Clark is offline  
post #186 of 4306 Old 10-22-2011, 04:05 PM
AVS Special Member
 
fitzcaraldo215's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 1,029
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 38 Post(s)
Liked: 41
Quote:
Originally Posted by mlknez View Post

I will try the files with the listening mode in Direct. That should turn of Audyssey processing. I would think that the bi-amp being disengaged would be a problem with the processor not the Audyssey system itself.


Yep... even in Direct mode with Audyssey off, it still stutters on the hi-bitrate files after 15 seconds. The weird thing is you can stop the song, restart at another point in time, it is fine for 15 seconds again, then it starts to stutter

Interesting...
If I rerip the 6 channel 176.4khz original file instead using 88.2khz, the resulting file is 7.87Mbps and will play just fine.

Another interesting note: It seems that DLNA and USB both have the same limitations of not being able to recognize multichannel files as multichannel and not being able to play any file above 96khz sample rate


So, the question is, where are the limitations coming from and is this truely a hardware limitation or just a series of bugs in the implementation.


Is there anyone with an 80.2 or 5508 that can try this to see if they have the same limitations?

I thought I read in the 80.2 manual that server or USB stick -based files wre limited to stereo-only on the Integra. I expect that the 80.3 is the same. I was not also aware of the 96K limitation. But, I think that's an Integra restriction, not USB. USB will also transmit any hi rez Mch file even beyond 96K, but the Integra is limiting it to stereo. As to whether USB is quick enough to transmit, say, 192K Mch in real time for playback is another question I do not know the answer to. But, we have another way.

A group of friends and I are all using an Oppo BDP-93 with Mch files, which then feeds into the Integra or other prepro via HDMI. We use an eSata connection between the Oppo and the hard drive, which is simple and quite effective. We have done no listening comparisons in Mch, but we did some the other night with stereo CD. We thought playback via the hard drive sounded slightly but noticeably better than playing the disk directly on the Oppo. That was true via HDMI or via coax.

This ends my speculation that the allegedly lower jitter of coax sounds better than HDMI for CD or other PCM. We heard no discernable difference via coax into an Anthem D2V. Hi rez Mch, incidentally sounds great from the hard drive via this eSata/Oppo/HDMI linkage. But, we need to do a listening comparison to silver disk vs. hard drive. I am not expecting much difference, as with CD.
fitzcaraldo215 is offline  
post #187 of 4306 Old 10-22-2011, 04:51 PM
Member
 
carstereoguy01's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 35
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
is the clicking on a 80.2 and 80.3 the same as a dtr 9.9 when you switch from stereo to dolby digital or is it more
carstereoguy01 is offline  
post #188 of 4306 Old 10-22-2011, 04:51 PM
AVS Special Member
 
mjaudio's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 2,476
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 36
Quote:
Originally Posted by John Clark View Post

Very interesting, especially from someone who is a dealer for both products. I had been seriously considering the AV7005. The price factor is not terribly significant, as far as I'm concerned. And in addition, the Marantz is sold exclusively at it's list price of $1500.00 and the Integra should be able to be found at a discount narrowing the gap a bit further.

I realize the Integra has not been out that long, but has anyone else had the opportunity to evaluate both of these units?


John

I had a Marantz AV7005 and for music it's great but lacks the dynamics and pop for movies that the Integra/Onkyo's have. If you like a laid back sound then the Marantz would probably suit you fine. After hearing the Integra/Onkyo for movies I can't go back to the Marantz, it just sounds boring in comparison.

"Half the world is looking for Jesus, and the other half is looking for more bass..."
mjaudio is offline  
post #189 of 4306 Old 10-22-2011, 06:03 PM
AVS Special Member
 
mlknez's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 1,871
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 20 Post(s)
Liked: 18
Quote:
Originally Posted by spike9876 View Post

How does the Ingtegra DHC-80.3 stack up against Pioneer SC-57/SC-55 ?

The Integra DHC-80.3 is a preamplifier/processor and the Pioneer products you mentioned are Receivers. Because of that, I say that they would stack one on top of the other.
mlknez is offline  
post #190 of 4306 Old 10-22-2011, 06:05 PM
AVS Special Member
 
mlknez's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 1,871
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 20 Post(s)
Liked: 18
Quote:
Originally Posted by carstereoguy01 View Post

is the clicking on a 80.2 and 80.3 the same as a dtr 9.9 when you switch from stereo to dolby digital or is it more

The clicking in the 80.3 is barely noticable.
mlknez is offline  
post #191 of 4306 Old 10-22-2011, 06:14 PM
Member
 
carstereoguy01's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 35
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
i have a 9.9 right now and with express vu im in canada no clicks at all will it be the same with the 80.2 the only time i hear relays is when i switch form stereo to surround i have a 80.2 on the way so just wondering thanks
carstereoguy01 is offline  
post #192 of 4306 Old 10-22-2011, 07:22 PM
Senior Member
 
spike9876's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 347
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by mlknez View Post

The Integra DHC-80.3 is a preamplifier/processor and the Pioneer products you mentioned are Receivers. Because of that, I say that they would stack one on top of the other.

funny...

Yes, they are a pre amp & a receiver.... I suppose separates are better but I was debating whether stack my XPA-5 with DHC-80.3 or the Pioneer SC57.

Also, does anyone have the oRemote IPad app ?

Fronts: B&W CM8
Center: B&W CM Center
Surround: B&W CM1
JL Audio F112
Integra DHC-80.3
Emotiva XPA-5
OPPO 93
HTPC
spike9876 is offline  
post #193 of 4306 Old 10-22-2011, 11:06 PM
Advanced Member
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Clarkston, Michigan
Posts: 914
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 66 Post(s)
Liked: 16
Quote:
Originally Posted by mjaudio View Post

I had a Marantz AV7005 and for music it's great but lacks the dynamics and pop for movies that the Integra/Onkyo's have. If you like a laid back sound then the Marantz would probably suit you fine. After hearing the Integra/Onkyo for movies I can't go back to the Marantz, it just sounds boring in comparison.

Thanks for the comments. I would only be using the pre/pro for movies, so this helps a great deal.


John
John Clark is offline  
post #194 of 4306 Old 10-23-2011, 06:37 AM
Member
 
promike's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Taylor Mill, KY
Posts: 131
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 18
Quote:
Originally Posted by John Clark View Post

Thanks for the comments. I would only be using the pre/pro for movies, so this helps a great deal.


John

I have owned both and totally agree. Btw, the Marantz can be had for less than $1500 if you shop around.

Klipsch RF-7II(2)
Klipsch RC-64II
Klipsch RS-62II(2)
Klipsch Cornwalls(2)
Velodyne HGS-15
HSU VTF-15H
Marantz AV8801
Emotiva XPA-5
Emotiva XPA-3(2)
OPPO BDP-103
JVC DLA-X3 (121" screen)
promike is offline  
post #195 of 4306 Old 10-23-2011, 09:33 AM
Newbie
 
SPomponio's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Planet TV and Appliance in Stamford CT is an authorized dealer and they are usually willing to give you a fair price.
SPomponio is offline  
post #196 of 4306 Old 10-23-2011, 10:00 AM
AVS Special Member
 
mlknez's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 1,871
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 20 Post(s)
Liked: 18
Quote:
Originally Posted by spike9876 View Post

funny...

Yes, they are a pre amp & a receiver.... I suppose separates are better but I was debating whether stack my XPA-5 with DHC-80.3 or the Pioneer SC57.

Also, does anyone have the oRemote IPad app ?

I do have the oremote ipad app
mlknez is offline  
post #197 of 4306 Old 10-23-2011, 11:45 AM
Senior Member
 
spike9876's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 347
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by mlknez View Post

I do have the oremote ipad app

How is it ? Do you get 2 way feedback including album art ?

Do you need extra hardware to get 2 way feedback ?

Fronts: B&W CM8
Center: B&W CM Center
Surround: B&W CM1
JL Audio F112
Integra DHC-80.3
Emotiva XPA-5
OPPO 93
HTPC
spike9876 is offline  
post #198 of 4306 Old 10-24-2011, 07:38 AM
Advanced Member
 
Need4spdnb's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Naperville, IL
Posts: 562
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I have had some more time to play with this unit now, there are definitely less pops and clicks than before. I only have noticed them when i am watching a dvr'd show and I fast forward and stop. Other than that, it has been great. My movie experiences have been great.

Theater design at Audio Video Interiors of Chicago, Inc.

 

Right across from the Oakbrook Center Mall.

 

Noah B.
 

Need4spdnb is offline  
post #199 of 4306 Old 10-24-2011, 01:20 PM
Senior Member
 
Guinness77's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 259
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
I just upgraded to an 80.3 from an 80.2. For those who are interested, the 80.3 has less clicks, though they never were a bother to me before. I used to get it when fast forwarding on the DVR, but now it is gone. I do not know if this is a unit to unit variation, or an improvement with the 80.3 The sound quality is stellar, just as before. I will have to do more critical listening to see if there is any improvement.

I think there are some changes when running XT32, but I am not 100% sure:

When running the 1st location for XT32, it pings each sub individually, then combined (for a total of 3 times). I don't seem to remember the 80.2 doing that, but I could be mistaken (anybody remember what the 80.2 did)?

Also, it seems to run the calculations quicker after setup. Again, it could be the same, it just seems quicker. (From Integra's website, it lists the 80.2 as having TI Aureas (x3) 32 bit processors. The 80.3 list 32 bit process (x2). Is there a difference, or a typo?

Also, when plugging in the mic it asks if you want to do a full Audyssey measurement, or just distances, a movie or music target curve.

To my eyes, the video processor seems to be improved while watching cable. The motion and block artifacts seem reduced, but it could be just content (watching CSI Vegas and The Mentalist on Comcast). I have it set to bypass while watching blu-rays.
Does anybody have any info on the updated processor? The 4K scaling may be nice if I ever get a 4k display in the future.

Thanks
Guinness77 is offline  
post #200 of 4306 Old 10-24-2011, 01:55 PM
Wireless member
 
pepar's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Quintana Roo ... in my mind
Posts: 25,148
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 187 Post(s)
Liked: 164
Quote:
Originally Posted by Guinness77 View Post


When running the 1st location for XT32, it pings each sub individually, then combined (for a total of 3 times). I don't seem to remember the 80.2 doing that, but I could be mistaken (anybody remember what the 80.2 did)?

Yes, that is how the Sub EQ HT feature in MultEQ Xt 32 works. 80.2 and 5508 work that way.
pepar is offline  
post #201 of 4306 Old 10-24-2011, 02:03 PM
Senior Member
 
Guinness77's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 259
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by pepar View Post

Yes, that is how the Sub EQ HT feature in MultEQ Xt 32 works. 80.2 and 5508 work that way.

Thanks for that, that is my error! I do not know what I was thinking there
Guinness77 is offline  
post #202 of 4306 Old 10-25-2011, 07:31 AM
Senior Member
 
Guinness77's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 259
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
Update on the video:

For some reason my old 80.2 always would output 30 bit, even though 24 bit was the signal. This happened even on "through"

On the 80.3, it does not change it to 24 bit, it passes it as is on "through".
It does get changed from 1080i to 1080p, and my JVC says it is getting a 1080p/60 signal from the Integra.
Guinness77 is offline  
post #203 of 4306 Old 10-25-2011, 08:28 AM
Wireless member
 
pepar's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Quintana Roo ... in my mind
Posts: 25,148
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 187 Post(s)
Liked: 164
Quote:
Originally Posted by Guinness77 View Post

Update on the video:

For some reason my old 80.2 always would output 30 bit, even though 24 bit was the signal. This happened even on "through"

On the 80.3, it does not change it to 24 bit, it passes it as is on "through".
It does get changed from 1080i to 1080p, and my JVC says it is getting a 1080p/60 signal from the Integra.

There is a somewhat obscure button press sequence that switches to a true pass through where the 80.2 vp does not touch the signal. You lose OSD with this if that matters.

In the 80.2/5508 manuals, it is this:

"To by-pass video upconversion in the AV controller, simultaneously press the VCR/DVR and RETURN on the AV controller. While continuing to hold down the VCR/DVR, press RETURN to toggle until “Skip” appears on the display. Release both buttons.

To use the video upconversion in the AV controller, repeat the above process until “Use” appears on the display and
release the buttons."


Jeff
pepar is offline  
post #204 of 4306 Old 10-25-2011, 09:18 AM
Senior Member
 
Guinness77's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 259
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by pepar View Post

There is a somewhat obscure button press sequence that switches to a true pass through where the 80.2 vp does not touch the signal. You lose OSD with this if that matters.

In the 80.2/5508 manuals, it is this:

"To by-pass video upconversion in the AV controller, simultaneously press the VCR/DVR and RETURN on the AV controller. While continuing to hold down the VCR/DVR, press RETURN to toggle until Skip appears on the display. Release both buttons.

To use the video upconversion in the AV controller, repeat the above process until Use appears on the display and
release the buttons."


Jeff

Thanks for that. I do not think I will need totally bypass it though, the new video processing really seems improved.
Guinness77 is offline  
post #205 of 4306 Old 10-25-2011, 12:30 PM
Advanced Member
 
FoSheezy's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: California
Posts: 635
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by pepar View Post

There is a somewhat obscure button press sequence that switches to a true pass through where the 80.2 vp does not touch the signal. You lose OSD with this if that matters...

Is there any advantage/reason to do this instead of using the THROUGH setting, other than to get rid of OSD?
All my sources are 1080p already. Wondering if I should turn off the VP entirely or just use THROUGH as I have been.
FoSheezy is offline  
post #206 of 4306 Old 10-25-2011, 01:05 PM
Wireless member
 
pepar's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Quintana Roo ... in my mind
Posts: 25,148
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 187 Post(s)
Liked: 164
One would do it to select the best video processor in the system. IN my case, I prefer to have my JVC HD750 handle vid processing; that's where my calibration is done anyway. Plus, I mostly play 1080/24p Blu-rays which need no processing.

It makes no sense to have more than one vid processor "touching" the signal. And these days, players, AVRs and displays all have video processors. So it's even more important, I think, to be familiar with them and to proactively "select" the best one.
pepar is offline  
post #207 of 4306 Old 10-25-2011, 02:18 PM
AVS Special Member
 
Kris Deering's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: The Pacific Northwet
Posts: 7,235
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 329 Post(s)
Liked: 397
Quote:
Originally Posted by pepar View Post

One would do it to select the best video processor in the system. IN my case, I prefer to have my JVC HD750 handle vid processing; that's where my calibration is done anyway. Plus, I mostly play 1080/24p Blu-rays which need no processing.

It makes no sense to have more than one vid processor "touching" the signal. And these days, players, AVRs and displays all have video processors. So it's even more important, I think, to be familiar with them and to proactively "select" the best one.

Couldn't say it better myself.

Senior Video Editor
Secrets of Home Theater and High Fidelity

Click Here To See My Current Setup
Kris Deering is offline  
post #208 of 4306 Old 10-25-2011, 02:19 PM
AVS Special Member
 
Kris Deering's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: The Pacific Northwet
Posts: 7,235
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 329 Post(s)
Liked: 397
Quote:
Originally Posted by FoSheezy View Post

Is there any advantage/reason to do this instead of using the THROUGH setting, other than to get rid of OSD?
All my sources are 1080p already. Wondering if I should turn off the VP entirely or just use THROUGH as I have been.

Not doing it does a color space conversion that rolls off chroma detail. So the only way to have a pure passthru that doesn't hurt chroma detail is to use the steps mentioned before. Through doesn't disable this.

Senior Video Editor
Secrets of Home Theater and High Fidelity

Click Here To See My Current Setup
Kris Deering is offline  
post #209 of 4306 Old 10-25-2011, 02:56 PM
Wireless member
 
pepar's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Quintana Roo ... in my mind
Posts: 25,148
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 187 Post(s)
Liked: 164
Quote:
Originally Posted by Kris Deering View Post

Couldn't say it better myself.

You can use it if you'd like.
pepar is offline  
post #210 of 4306 Old 10-25-2011, 02:58 PM
Wireless member
 
pepar's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Quintana Roo ... in my mind
Posts: 25,148
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 187 Post(s)
Liked: 164
Quote:
Originally Posted by Kris Deering View Post

Not doing it does a color space conversion that rolls off chroma detail. So the only way to have a pure passthru that doesn't hurt chroma detail is to use the steps mentioned before. Through doesn't disable this.

I only learned about this after my calibration and have been thinking that the cal should be re-done if I now enabled true passthrough. What are your thoughts?

Jeff
pepar is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

Tags
Onkyo Integra

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off