Onkyo TX-NR3009 NEO:X Receiver Review - Page 3 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #61 of 464 Old 10-16-2011, 12:11 PM - Thread Starter
AVS Club Gold
 
joerod's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: MIDWEST (just outside Chicago)
Posts: 22,101
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 75 Post(s)
Liked: 112
And I just turned the channel (using DirecTV) about 15 times. There is not any loud distracting clicks. There is however a slight "click" when the channel's audio is confirmed and the 3009's Last Valid setting (for that audio input) takes effect.

For my latest Reviews and Stuff google -> Joe Rod Home Theater .Com
Check out my Dolby Atmos/Surround first take:

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
joerod is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #62 of 464 Old 10-16-2011, 01:35 PM - Thread Starter
AVS Club Gold
 
joerod's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: MIDWEST (just outside Chicago)
Posts: 22,101
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 75 Post(s)
Liked: 112
It's official. Here at least.. AUDYSSEY DSX is still the choice for sports. Especially NFL!!!

For my latest Reviews and Stuff google -> Joe Rod Home Theater .Com
Check out my Dolby Atmos/Surround first take:

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
joerod is offline  
post #63 of 464 Old 10-16-2011, 04:28 PM
Newbie
 
moonsurf's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by joerod View Post

I use the Receiver's outputs for all of my Reviews. Never my AMPs. I do however afterwards use the Receiver as a pre-pro since that is what I am used to. If I had to though I could be more than happy with the performance of the 3009 by itself. Of course then my rack would look bare!

Thank you for the feedback!
moonsurf is offline  
post #64 of 464 Old 10-16-2011, 05:32 PM
Senior Member
 
nismo604's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Vancouver, BC
Posts: 453
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 17
Joerod, just wondering if your having the same issue I'm having where DTS sources that are 5.1 are being output to 7.1 during straight decode.
nismo604 is offline  
post #65 of 464 Old 10-16-2011, 10:48 PM
Senior Member
 
e2g_'s Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 343
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by juztfurfun View Post

This is a small point but for me it is annoying despite a workaround solution. One would think that onkyo designers would included a 12 volt DC trigger---to activate remote amplifiers etc etc--in such an expensive piece of equipment.
Yes, there are triggers in zone 2 and 3 but NONE in the main listening area. Interestingly the onkyo 885 i just sold had it. Yes I know you can just hook up to the zone 2 trigger output and press the zone button until the red light appears followed by pressing the source on/off button BUT so far creating a MACRO for this has not been entirely failsafe---anyway maybe there next pre/pro will have it

I believe the 5508 have assignable triggers and their new 5509 will have it too. Someone probably already answered you on this. I also find it strange as well.
e2g_ is offline  
post #66 of 464 Old 10-17-2011, 02:09 AM
AVS Special Member
 
gurkey's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 2,755
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 22
OK, the 885 triggers Zone 1 (12VDC) and its successors 886, 5507, 5508, 5509.
But those are power amp-less preamps.
You can't compare oranges and apples regarding this, meaning preamps and receivers, which have the amps built-in already.
Which receiver has Zone 1 triggers ?
gurkey is offline  
post #67 of 464 Old 10-17-2011, 02:38 AM
AVS Addicted Member
 
Bill Mac's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 11,528
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 134 Post(s)
Liked: 467
Quote:
Originally Posted by gurkey View Post

Which receiver has Zone 1 triggers ?

gurkey,

Many mid to high level AVRs I have owned had a 12v trigger for Zone 1. My 805 was the first AVR that did not have it. The Marantz SR7005 and Denon 3311 have Zone 1 triggers. I never understood that the Onkyo AVRs do not have it as well. At least make it so one could assign the triggers to specific zones if it is possible.

Bill


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
, watch it grow and my wallet shrink ;-).

 

Denon 4311 (in preamp mode), Parasound 2100, Boston Acoustics A7200 amp, Oppo BDP-103, Consonance CD120, Panasonic TC-P60GT50 plasma, Panamax 5100EX, Salk Song Towers, Song Center, ADS 300C (surrounds) and two Rythmik F12SEs.
Bill Mac is offline  
post #68 of 464 Old 10-17-2011, 04:30 AM - Thread Starter
AVS Club Gold
 
joerod's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: MIDWEST (just outside Chicago)
Posts: 22,101
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 75 Post(s)
Liked: 112
Quote:
Originally Posted by nismo604 View Post

Joerod, just wondering if your having the same issue I'm having where DTS sources that are 5.1 are being output to 7.1 during straight decode.

I only have used DTS's NEO: X so I would expect that. I will text the other options later today.

For my latest Reviews and Stuff google -> Joe Rod Home Theater .Com
Check out my Dolby Atmos/Surround first take:

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
joerod is offline  
post #69 of 464 Old 12-14-2011, 08:40 PM - Thread Starter
AVS Club Gold
 
joerod's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: MIDWEST (just outside Chicago)
Posts: 22,101
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 75 Post(s)
Liked: 112
I have been back and forth using the 3009 and the Integra 80.3. I will say that both have the best video processing I have seen to date in a receiver/pre-pro. The Vidal 1900 chip is simply amazing. This lands these units on the map alone.

For my latest Reviews and Stuff google -> Joe Rod Home Theater .Com
Check out my Dolby Atmos/Surround first take:

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
joerod is offline  
post #70 of 464 Old 12-14-2011, 08:42 PM - Thread Starter
AVS Club Gold
 
joerod's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: MIDWEST (just outside Chicago)
Posts: 22,101
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 75 Post(s)
Liked: 112
I should also point out there is a new firmware hitting soon. Trust me when I say many will be even more happy with their 3009!

For my latest Reviews and Stuff google -> Joe Rod Home Theater .Com
Check out my Dolby Atmos/Surround first take:

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
joerod is offline  
post #71 of 464 Old 12-14-2011, 11:51 PM
Senior Member
 
nismo604's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Vancouver, BC
Posts: 453
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 17
Quote:
Originally Posted by joerod View Post

I should also point out there is a new firmware hitting soon. Trust me when I say many will be even more happy with their 3009!

Good to hear joerod. What does the new update do? I've been happy with my 3009 so far and can't really think of any issues I have with it at the moment.
nismo604 is offline  
post #72 of 464 Old 12-15-2011, 04:43 AM
AVS Special Member
 
william06's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: New Jersey
Posts: 1,522
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 13
Joe:

I have had many receivers also just not nearly as tech savy as you. I do appreciate your reviews and opinions a lot and your very clear and concise reviews have always guided me in the riight direction. I presently have a 3009 and totally agree with you on this unit. I just came from an Integra 50.3 and I would be interested in your opinion on a difference in aq between the integra you have and the 3009. Thank again for all your imput into the fourm.

william06 is online now  
post #73 of 464 Old 12-16-2011, 03:09 PM - Thread Starter
AVS Club Gold
 
joerod's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: MIDWEST (just outside Chicago)
Posts: 22,101
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 75 Post(s)
Liked: 112
Quote:
Originally Posted by nismo604 View Post

Good to hear joerod. What does the new update do? I've been happy with my 3009 so far and can't really think of any issues I have with it at the moment.

It mainly makes it more stable with HDMI and other devices. Not to mention a little extra something...

For my latest Reviews and Stuff google -> Joe Rod Home Theater .Com
Check out my Dolby Atmos/Surround first take:

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
joerod is offline  
post #74 of 464 Old 12-16-2011, 03:12 PM - Thread Starter
AVS Club Gold
 
joerod's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: MIDWEST (just outside Chicago)
Posts: 22,101
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 75 Post(s)
Liked: 112
Quote:
Originally Posted by william06 View Post

Joe:

I have had many receivers also just not nearly as tech savy as you. I do appreciate your reviews and opinions a lot and your very clear and concise reviews have always guided me in the riight direction. I presently have a 3009 and totally agree with you on this unit. I just came from an Integra 50.3 and I would be interested in your opinion on a difference in aq between the integra you have and the 3009. Thank again for all your imput into the fourm.

Thanks I truly appreciate that. There really is not to much difference between the Integra 80.3 and Onkyo 3009 using both as a pre-pro. Now using the 3009 as a Receiver against my 80.3 and Parasound A51 is not fair. Of course using XLR versus RCA many would argue would benefit the 80.3 but I don't want to go there. I love the 80.3 though as well s the 3009 which is still pretty dang good as a Receiver on its own.

For my latest Reviews and Stuff google -> Joe Rod Home Theater .Com
Check out my Dolby Atmos/Surround first take:

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
joerod is offline  
post #75 of 464 Old 12-16-2011, 03:50 PM
Senior Member
 
nismo604's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Vancouver, BC
Posts: 453
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 17
Quote:
Originally Posted by joerod View Post

It mainly makes it more stable with HDMI and other devices. Not to mention a little extra something...

Hopefully that little extra something is 11.2 capability, fingers crossed. Thanks for the info Joerod..
nismo604 is offline  
post #76 of 464 Old 12-16-2011, 03:54 PM - Thread Starter
AVS Club Gold
 
joerod's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: MIDWEST (just outside Chicago)
Posts: 22,101
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 75 Post(s)
Liked: 112
Quote:
Originally Posted by nismo604 View Post

Hopefully that little extra something is 11.2 capability, fingers crossed. Thanks for the info Joerod..

No prob.

For my latest Reviews and Stuff google -> Joe Rod Home Theater .Com
Check out my Dolby Atmos/Surround first take:

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
joerod is offline  
post #77 of 464 Old 12-16-2011, 06:03 PM - Thread Starter
AVS Club Gold
 
joerod's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: MIDWEST (just outside Chicago)
Posts: 22,101
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 75 Post(s)
Liked: 112
More to come!

For my latest Reviews and Stuff google -> Joe Rod Home Theater .Com
Check out my Dolby Atmos/Surround first take:

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
joerod is offline  
post #78 of 464 Old 12-18-2011, 06:09 AM
Newbie
 
Aggie94's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I am trying to find a AVR that can take digital input from HDMI or Optical in and then play that audio via a digital out to Zone 2 either preamp or powered.

Any thoughts? I am testing the ONKYO 3009 now but can only switch Analog inputs to zone 2/3


Any help is much appreciated.
Aggie94 is offline  
post #79 of 464 Old 12-18-2011, 06:53 AM - Thread Starter
AVS Club Gold
 
joerod's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: MIDWEST (just outside Chicago)
Posts: 22,101
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 75 Post(s)
Liked: 112
I am not aware of any that can do that right now. Analog is much easier for them to switch over. And most likely a lot cheaper.

For my latest Reviews and Stuff google -> Joe Rod Home Theater .Com
Check out my Dolby Atmos/Surround first take:

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
joerod is offline  
post #80 of 464 Old 12-18-2011, 09:21 AM
AVS Special Member
 
Tallen234's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 1,146
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
Joe, do you have a rough eta for the update? Thanks
Tallen234 is offline  
post #81 of 464 Old 12-18-2011, 10:56 AM - Thread Starter
AVS Club Gold
 
joerod's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: MIDWEST (just outside Chicago)
Posts: 22,101
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 75 Post(s)
Liked: 112
Quote:
Originally Posted by Tallen234 View Post

Joe, do you have a rough eta for the update? Thanks

I will ask Monday but this being Holiday time I may not get too far. I will try though.

For my latest Reviews and Stuff google -> Joe Rod Home Theater .Com
Check out my Dolby Atmos/Surround first take:

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
joerod is offline  
post #82 of 464 Old 12-18-2011, 10:57 AM - Thread Starter
AVS Club Gold
 
joerod's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: MIDWEST (just outside Chicago)
Posts: 22,101
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 75 Post(s)
Liked: 112
If I could I would send you the USB flash card or email it but I do not have permission yet.

For my latest Reviews and Stuff google -> Joe Rod Home Theater .Com
Check out my Dolby Atmos/Surround first take:

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
joerod is offline  
post #83 of 464 Old 12-19-2011, 04:05 AM
Newbie
 
JulianC5's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I'm guessing Audyssey Pro capable, but would really like it to be 11.2
JulianC5 is offline  
post #84 of 464 Old 12-19-2011, 04:42 AM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 44,604
Mentioned: 10 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1102 Post(s)
Liked: 1522
Quote:
Originally Posted by Aggie94 View Post

I am trying to find a AVR that can take digital input from HDMI or Optical in and then play that audio via a digital out to Zone 2 either preamp or powered.

Any thoughts? I am testing the ONKYO 3009 now but can only switch Analog inputs to zone 2/3


Any help is much appreciated.

Denon AVRs (2808CI and higher) have been able to pass optical/digital coax PCM 2.0 to Zones 2/3 for several years. Current year models would include the 3312CI and 4311CI. The Marantz AV7005 and SR7005 from last year are also able to this as well as the current year model, SR6006. The Yamaha Aventage series AX000 and AX010 can pass the same HDMI audio playing in the main zone to Zone 2 as well when set in Party mode.

---------------------------------
"JD" –
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AVRs, Speakers, etc. 

Mon - Fri: 10am – 10pm EST (Sat/Sun too if you leave message)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Def Tech, Atlantic Tech, Parasound
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is online now  
post #85 of 464 Old 12-19-2011, 11:19 AM
Newbie
 
Aggie94's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jdsmoothie View Post

Denon AVRs (2808CI and higher) have been able to pass optical/digital coax PCM 2.0 to Zones 2/3 for several years. Current year models would include the 3312CI and 4311CI. The Marantz AV7005 and SR7005 from last year are also able to this as well as the current year model, SR6006. The Yamaha Aventage series AX000 and AX010 can pass the same HDMI audio playing in the main zone to Zone 2 as well when set in Party mode.


@JDSmoothie: Thanks! I called Onkyo to confirm and they have no receivers that can switch digital audio to zone 2 or 3 - analog only. Yamaha tech support confirmed Party Mode would do it but you can not have different source in Main vs Zone 2 or 3 (all music the same - hence "Party Mode"). Finally, called Denon and your are dead on, anything above the 2808CI does it. You can have multi source, mutlizone to allow different audio in Main vs zone 2 vs zone 3. PCM2.0 is a requirement though as you state...just thought I would confirm this for the next person reading the message board.

Returning the Onkyo today, ordered the 3312CI...saved about $1300 too!

Thanks again!
Aggie94 is offline  
post #86 of 464 Old 12-19-2011, 11:29 AM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 44,604
Mentioned: 10 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1102 Post(s)
Liked: 1522
^^
Great! While waiting on your new AVR, review posts #3-6 on page 1 of the Owner's thread linked in my sig .... then post in that thread if you have any setup or troubleshooting questions.

---------------------------------
"JD" –
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AVRs, Speakers, etc. 

Mon - Fri: 10am – 10pm EST (Sat/Sun too if you leave message)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Def Tech, Atlantic Tech, Parasound
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is online now  
post #87 of 464 Old 12-19-2011, 11:48 AM
Advanced Member
 
jlanzy's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 881
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 20 Post(s)
Liked: 18
Quote:
Originally Posted by nismo604 View Post

Hopefully that little extra something is 11.2 capability, fingers crossed. Thanks for the info Joerod..

Oh that's it, get my hopes up, I already have speakers picked out for the heights and sides but refuse to give up my back surrounds so I'm a hold out for a 11.x avr, didn't care for the Denon sound on my prior avr compared to my 805, so Onkyo has been in my sights waiting for a 11.x capability. I use a 6 channel ext amp, so only need the avr amps for the lighter duty newer surrounds.
jlanzy is offline  
post #88 of 464 Old 12-20-2011, 10:48 AM
AVS Special Member
 
william06's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: New Jersey
Posts: 1,522
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by jlanzy View Post

Oh that's it, get my hopes up, I already have speakers picked out for the heights and sides but refuse to give up my back surrounds so I'm a hold out for a 11.x avr, didn't care for the Denon sound on my prior avr compared to my 805, so Onkyo has been in my sights waiting for a 11.x capability. I use a 6 channel ext amp, so only need the avr amps for the lighter duty newer surrounds.

would be awesome already set up for it. For me rather 11.2 than pro.

william06 is online now  
post #89 of 464 Old 12-20-2011, 11:49 AM
Senior Member
 
nismo604's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Vancouver, BC
Posts: 453
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 17
Notice of Firmware Update for TX-NR3009A firmware update for the TX-NR3009 network A/V receiver is available through the unit's network connection or USB input. Please note that new firmware updates replace, and include all content from, previous updates. The latest update includes the following content:


Latest Firmware Number (16 digits): 1061-0500-0110-3101As of 20 December 2011
Improves noise during playback of DTS-HD Master Audio with particular Blu-ray disc;


Corrects operation of Audyssey MultiEQ XT32 in Bi-Amp mode;


Stabilizes audio output when Zone 2 (or 3) is turned on before the main power;
This fix is only applied for Pre-Amp models.

Too bad no 11.2 or Pro. C'mon Onkyo please give this to us soon. I wouldn't mind getting Airplay too. Joerod if you could mention to your contacts at Onkyo it would be great.
nismo604 is offline  
post #90 of 464 Old 12-20-2011, 04:53 PM
AVS Special Member
 
FilmMixer's Avatar
 
Join Date: Oct 1999
Location: Los Angeles Area, CA. USA
Posts: 6,851
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 515 Post(s)
Liked: 526
Quote:
Originally Posted by nismo604 View Post

Notice of Firmware Update for TX-NR3009A firmware update for the TX-NR3009 network A/V receiver is available through the unit’s network connection or USB input. Please note that new firmware updates replace, and include all content from, previous updates. The latest update includes the following content:

Latest Firmware Number (16 digits): 1061-0500-0110-3101As of 20 December 2011

From the USA site, the zip file seems to be corrupt for both the 3009 and 5009...

Anyone want to take a stab at downloading and unzipping the package? I'm pretty sure it's broken.

As another side note, and this has happened twice, if I try and update via the Net (and all of my internet functionality as well as iOS control work fine) as soon as I hit via Net, the receive locks up with a display error 5-01... if I power cycle, HDMI is dead... only way to fix is a factory reset.... not fun.. lose all Audyssey setup info, etc.
FilmMixer is online now  
Reply Receivers, Amps, and Processors

Tags
Onkyo Tx Nr3009
Gear in this thread - Nr3009 by PriceGrabber.com

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off