ONKYO TX NR-807 Network problem - AVS Forum
Forum Jump: 
Thread Tools
post #1 of 7 Old 11-23-2011, 08:03 AM - Thread Starter
Newbie
 
Michael Jackson's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
There is a patch for the 807 that I need to install to fix a problem with "no sound when powered up sometimes". This problem finally became permanent and it is a must to get this patch installed.

When I went to install this patch it never got past Network Initializing when you put it on the network setting , it just gets stuck there. So what I have now is a unpatchable receiver unless I can figure out how to bring up the network connection.
I have connected to the RS232 port via teratermpro and com1 on my pc and can't figure out the connection parameters. All I get is garbage being dumped on the screen. I don't even know if the RS232 port can be used for troubleshooting a problem like this or what it is used for at all.

Does anyone have any experience with an ONKYO network problem like this. If there is not enough info here I will be glad to pull more out of it if you can show me how.
Thanks, Mike
Michael Jackson is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 02-21-2012, 11:24 AM
Newbie
 
MeDotOrg's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
My 807 stopped playing audio. I was told to download the latest firmware, but my NET connection was not working (even though the same cable worked on my computer).

After tinkering for a while, it started working. Downloaded the new firmware and everything was fine...until I turned it off.

When I turned it back on - no sound - and no network connection. Tinkered with the network connection again, got it to work. Audio came back on without downloading the firmware again.

Lost audio AGAIN after turning off the receiver. Still trying to get the receiver to see the network - even after doing another system reset. Not a happy camper...
MeDotOrg is offline  
post #3 of 7 Old 04-30-2012, 06:45 PM
Senior Member
 
dabagboy's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 240
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
hmmm, just had the same issue....

Odd thing is I've had no audio about 1x/month for two yrs, a simple unplug and replug of the receiver fixed it -- until today when I have NOTHING

No sound after several power cycles
and a factory firmware reset
and I cannot update the firmware due to NO NETWORK

sad, I called Crutchfield they pointed me at Onkyo (closed tonight)
dabagboy is offline  
post #4 of 7 Old 07-20-2012, 10:14 AM
Newbie
 
Kojack42's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Hi all

After doing some reading it looks like the 807 has a wide spread problem across many countries, Europe & USA.

Mine stopped working 2yrs & 4 months after purchase about the same period of time as a lot of other peoples.

I have no sound & would only get sound once I did a factory reset of the unit & as soon as the unit has cooled down you turn it back on
and you again have no sound.

As far as I'm concerned this fault was with the unit when I first purchased it for so many people to have the same problem.

I took mine back to the store in the UK richer sounds who have sent it back to Onkyo for repairs but I shouldn't have to pay for a problem
that already existed even if it is 4 months out of warranty.

I just sold my Yamaha DSP A1 that never faulted in 10yrs :-(.

Anyone had any luck with Onkyo doing these repairs to this unit.
Kojack42 is offline  
post #5 of 7 Old 07-29-2012, 04:31 PM
Newbie
 
Steven Murphy's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
i have the exact same issue and it happened after 2 years and 6 months. I have written Onkyo and told them that since this is a wide spread issue they should repair it.
Steven Murphy is offline  
post #6 of 7 Old 07-31-2012, 04:23 PM
Newbie
 
Kojack42's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Let us Know how you get on Steven and what Onkyo say, mine was sent to Onkyo by the shop here is the UK about 2 weeks ago still waiting to here what they say before I start having a go, where abouts are you Im trying to see how many in the UK have the same problem, there are quite a few in the USA & other European countries.
Kojack42 is offline  
post #7 of 7 Unread Today, 09:08 AM
Newbie
 
A240494's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Exclamation Onkyo TX-NR807 Manufacture Free Fix

Quote:
Originally Posted by Kojack42 View Post
Let us Know how you get on Steven and what Onkyo say, mine was sent to Onkyo by the shop here is the UK about 2 weeks ago still waiting to here what they say before I start having a go, where abouts are you Im trying to see how many in the UK have the same problem, there are quite a few in the USA & other European countries.
Call Onkyo customer service and tell them your unit has no sound or network issues and they will direct you to part's and service at 201-785-2600. they have a program to fix it at no charge. The company is sending me a box, packaging, and a return label to return it for repairs at no charge. There is also an option to get a $125 rebate on a new receiver. either way my confidence in Onkyo is restored.
A240494 is online now  
Reply Receivers, Amps, and Processors

Tags
Onkyo Tx Nr807
Gear in this thread - Nr807 by PriceGrabber.com

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off