Have not been able to find the answer - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 5 Old 01-26-2012, 09:37 PM - Thread Starter
Newbie
 
1bigsound's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hello to all this is my first post and was hoping someone would have the answer.
My HT's prepro,avp is somewhat outdated. The units I have been looking at are
the Marantz AV7005 and Integra DHC80.2. The Marantz said its rated audio output is 1.2V unbalanced and 2.4V balanced. The Integra show 1V unbalanced.
No where have I read the max. rated audio drive output. My problem is most of my mono blocks need 3.2V for rated output. Does anyone know the max volt
out as I do not want to change amps. Thank you for your time and such a great site
1bigsound is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 01-26-2012, 09:43 PM
AVS Addicted Member
 
MichaelJHuman's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Colorado Springs, CO
Posts: 18,848
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 197 Post(s)
Liked: 108
That seems darn high for input sensitivity? 3.2 volts? Someone used to tell me how that rating was arrived at, that suggested it's maybe not a peak rating. But I can't help you to know what the peak unclipping rating is.

You positive about that 3.2?

"But this one goes up to 11"
MichaelJHuman is offline  
post #3 of 5 Old 01-26-2012, 09:44 PM - Thread Starter
Newbie
 
1bigsound's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Yes Krell MDA500 amps
1bigsound is offline  
post #4 of 5 Old 01-27-2012, 12:39 PM
AVS Special Member
 
Brian B's Avatar
 
Join Date: Oct 1999
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,302
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 25
I would call Marantz or Onkyo tech support, talk to a person, and find out if those numbers are correct at full output.

They seem too low to be correct.

B.
Brian B is offline  
post #5 of 5 Old 01-27-2012, 07:05 PM - Thread Starter
Newbie
 
1bigsound's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thank you Brian for the suggestion. I hope I can talk to someone that knows for sure. Some of the amps running balanced need a lot of drive
voltage to get to rated power, not that I do but would be nice if needed.
1bigsound is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off