denon and pl2z output problem - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 07-25-2012, 12:14 PM - Thread Starter
Member
 
jb82's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX
Posts: 131
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Liked: 15
I have noticed that when playing pl2z or really any other matrix surround modes on my denon avr-790 that most of the sound is coming from center channel never seemed correct to me. then i repositioned my front speakers and all of a sudden it started adding in surround effect much more and more to the FL and FR speakers. I dont know if moving the speakers bumped some connections on the rear of reciever or what ben reconnecting speakers at amp and messing with analog inputs but cannot figure it out it only played this way for two days and now it has gone back to mainly center channel.

It almost seems like when you have that old car stereo and the sound gets cut out and you have to turn volume way up and it finally kicks back in like its being choked and it breaks thru. Dont know if any of you have experienced this I have on an alpine cassete car stereo reciever and a stock chevy radio both circa 1990
jb82 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 07-25-2012, 12:37 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 44,408
Mentioned: 8 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 986 Post(s)
Liked: 1495
Try disconnecting and reconnecting the front sound speaker wire connections. Did you rerun Audyssey again after repositioning the FL/FR speakers? Do you have the Front Height speakers directly above the FL/FR speakers and angled down towards the main listening position (ie. mic position #1)?

---------------------------------
"JD" –
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AV Gear 

Mon - Fri: 8am – 8pm EST (Sat/Sun too, will return call if I don't pick up)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Def Tech, Atlantic Tech, Parasound
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is offline  
post #3 of 3 Old 07-25-2012, 01:46 PM - Thread Starter
Member
 
jb82's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX
Posts: 131
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Liked: 15
yes recalibrated i have the front height speakers positioned correctly i think its the hardware i mean those couple of days it played different was big difference. it was like oh thats how it should sound

no variation like that when outputting dolby digital

also not impressed with front height thought it made a difference at first with rain and ambience but now i will go up to the speaker when rain is playing and it barely putting out any volume and i think i heard a penguin squawk on mr. poppers penguins one time thru whole movie or maybe it has to do with problem mentioned above

I dont know maybe its because im talking about directv with analog input just the differences in channels and different shows
jb82 is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off