Pioneer PC control - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 7 Old 08-04-2012, 04:36 AM - Thread Starter
Member
 
HMontauk's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
This may be an easy question, but Is there a way to operate Pioneer receivers from a PC? I have a VSX-60. I know that there's an app to control from iphone/ipad but want to know if I can control from my laptop as well.
HMontauk is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 08-06-2012, 04:36 PM - Thread Starter
Member
 
HMontauk's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Anyone know if this is possible?
HMontauk is offline  
post #3 of 7 Old 08-06-2012, 05:33 PM
AVS Special Member
 
M Code's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Joshua Tree, CA
Posts: 9,803
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 47 Post(s)
Liked: 110
The VSX60 does have a rear panel RS232 serial port for control..
Usually these are for some of the custom controllers available like from Crestron
You should check with Pioneer support and check if they will supply the codes for PC control...


Just my $0.02... wink.gif
M Code is online now  
post #4 of 7 Old 08-07-2012, 01:48 AM
Newbie
 
eNorm's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I know there is a software to control some receiver,
I think its for the Sc series, just check on the Pioneer web site.

http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/Support/Home-Entertainment-Custom-Install/Detailed+Product+Information/A+V+Receivers

I have the SC-65 that i would like to control over my pc,
I download the file 2012 PC Setup software..
but the problem is it need a password to extract the file.
anybody know???

Thanks
Norm.
eNorm is offline  
post #5 of 7 Old 10-22-2012, 01:28 PM
Senior Member
 
PubFiction's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Lansing, MI
Posts: 303
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 18
I know this is old but I was looking for this too. One option you have is to use a virtual machine to run android on your PC this will allow you to use any android app. I have used this to control my harmony link from my PC. One fairly easy to install VM is blue stacks, but it is rather annoying with ads and only worked right one 1 of 2 machines. Given the correct network settings and no silly behavior from the receiver software engineers I would think you could get this working.
PubFiction is offline  
post #6 of 7 Old 03-25-2013, 08:49 AM
Newbie
 
JoeBoxster's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Hi,

Its pioneerci.
JoeBoxster is offline  
post #7 of 7 Old 08-12-2013, 01:11 PM
Newbie
 
surfertom's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Redondo Beach, CA
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
thanks for the Password!
it worked just wish i had more customization with the speaker set up.
surfertom is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off