The **OFFICIAL** DENON AVR-4520CI thread - Page 124 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #3691 of 10793 Old 03-22-2013, 12:09 PM
Senior Member
 
laulau's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: HI, USA
Posts: 361
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 24 Post(s)
Liked: 55
Quote:
Originally Posted by Brinfc View Post

It sucks so many people are having issues. My last 3 denons i had no problems with and now I own the 4520 and have had it for 2 months without any issues. Maybe im just lucky or its just the fact that only the people with problems are posting and not the people that own the 4520 with no problems.

After reading Jerry's experience I can tell you I'll never buy a "B" stock Denon.

I've had my 4520 since November and haven't had any problems. So far it's been a fantastic receiver/prepro for me.

...
Salk SongTowers-RAAL / SongCenter-RAAL / SongSurrounds; Rythmik F12 (x2); Denon AVR-4520CI; D-Sonic M2-800S; Oppo BDP93; Panny 65VT50; Schiit Audio Valhalla; Sennheiser HD600; BJC everywhere
WDTV Live Hub; Xbox 360; Chromecast; Harmony One; Furman Elite-15 PFi; Omnimic v2 & REW; CalMAN 5 HT; i1 Display Pro 3; i1 Pro2; Salamander Designs Synergy
laulau is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #3692 of 10793 Old 03-22-2013, 12:25 PM
AVS Special Member
 
SoundofMind's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: SE MI
Posts: 7,962
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 161
Quote:
Originally Posted by mo0sic View Post

No issues with my new 4520! Same room, same speakers as my 4311 and audio is much richer for me.
It's good to hear from those with trouble-free units.

But "much richer" from 4311 to 4520? No offense, but I'll have to attribute that to some factor other than the AVR upgrade itself. It may be settings, a fortuitous mic position array during Autosetup, auditory memory or other psychoacoustic factor.

Yes, I still like playing with Dalis.

SoundofMind is offline  
post #3693 of 10793 Old 03-22-2013, 12:38 PM
Advanced Member
 
SergeantYnot's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 581
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 22
Quote:
Originally Posted by SoundofMind View Post

It's good to hear from those with trouble-free units.

But "much richer" from 4311 to 4520? No offense, but I'll have to attribute that to some factor other than the AVR upgrade itself. It may be settings, a fortuitous mic position array during Autosetup, auditory memory or other psychoacoustic factor.

You don't believe that DTS-NEO:X, AL32+ processing and 32bit DACs that the 4520 has over the 4311 might be a reason for the improved performance?
SergeantYnot is offline  
post #3694 of 10793 Old 03-22-2013, 12:59 PM
AVS Special Member
 
Selden Ball's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: upstate NY
Posts: 7,766
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 803 Post(s)
Liked: 522
While the Neo-x processing may be quite a bit better than what was previously available. many people attribute the "sonic improvement" which is claimed for the more sophisticated output drivers to be primarily due to "expectation bias". Certainly 32bit DACs, by themselves, can't produce an audible improvement. The improvement might be measurable, perhaps, but quality 24-bit DACs already have distortion and noise values which are far below the level of audibility.

Selden

Marantz SR7009/7.1.4/FH+TM/DefTech PM1000/LCR+TM amped
Selden Ball is online now  
post #3695 of 10793 Old 03-22-2013, 01:43 PM
AVS Special Member
 
AustinJerry's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Austin, Texas
Posts: 8,072
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1178 Post(s)
Liked: 932
Quote:
Originally Posted by SoundofMind View Post


It's good to hear from those with trouble-free units.

But "much richer" from 4311 to 4520? No offense, but I'll have to attribute that to some factor other than the AVR upgrade itself. It may be settings, a fortuitous mic position array during Autosetup, auditory memory or other psychoacoustic factor.

 

Well, I owned the 4311 for several years before upgrading to the 4520.  I still have the 4311 in my bedroom.  I agree with SoM.  Using superlatives to describe the sonic difference between the two AVR's, assuming everything else is the same, is a bit of an exaggeration.  You can't use NEO:x in the comparison, because that would be apples to oranges.  And I don't think I can actually hear the difference in the DAC's.

 

I prefer to say that both AVR's sound pretty darn good.

AustinJerry is online now  
post #3696 of 10793 Old 03-22-2013, 02:56 PM
Newbie
 
tmuthmann's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by ss3740 View Post

This is my post from 2 pages back...Look familiar? I shut it down ( or tried to when it went back up to 3 minutes remaining ) Read entire post
Popped up on the TV that a Denon Update was available last night. I went ahead and clicked "Yes install". It posted that it would take 10 minutes. It updated " Main" ,then "Sub" ,then Either". What was odd was, it had counted down to 3 minutes when it started on the "either".It then went to 2 minutes, then 1. But then it jumped back up to 3 and started counting down again.Back down to 1 minute,then back to 3 .It did this 4 or 5 times. I finally tried to shut it off. It would not shut off, but on the next "cycle" it started scrolling Stars instead of Arrows.It then came up "update installed" and powered itself down. All seems well. Anybody know what the latest updated software did.I know I now have color equalizer readouts on the audicy even though I'm not using them. I don't think they were there before.

see
http://www.avsforum.com/t/1430049/the-official-denon-avr-4520ci-thread/3540#post_23087580

Sorry to bother you again.
After a short company tour i tried again to reactivate my 20 kg door stopper.

This is what i see after switching on:
Main - 10min
Updating - Arrows from left to right
Counter goes down to 0min and immediate to 3min
After this the Arrows changes to 0%.
This goes up to 14% and then the whole thing restarts or i get an error message. (Updating Fail 14 or ConnectionFail38)

Nothing interrupts this loop.
I tried:
holding Info + Back and Switch On
holding Up + Down and Switch On
holding Status + Option and Switch On
The Power button doesn't function to enter standby, so i pulled the power plug for each try.
After inserting the power plug i see the Main 10min immediate, it simply ignores every button press.

Any last idea before i send it to service?

Thanks,
Thomas
tmuthmann is offline  
post #3697 of 10793 Old 03-22-2013, 03:07 PM
AVS Special Member
 
SanchoPanza's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Beauvoir, Mississippi
Posts: 3,019
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 137 Post(s)
Liked: 479
jdsmoothie advises to let it run all night & go straight into Start instead of Check for Update

just 1 more pair of KLIPSCH Classic speakers...
RED AND BLUE=MAROON!

PANASONIC 60" PLASMA 3D, DENON AVR-3312CI, LG BD670 3D NETWORK BRD (iPhone APPs), TOSHIBA HD-XA2 HD DVD, SAMSUNG BD-UP5000 HD DVD/BRD, iPod 8 GB, 13.2: KLIPSCH La Scala 1980 (Crites Rebuilt Type AA Crossovers Sonicaps) FRONT, HERESY II "SIGNATURE EDITION" WIDE, HERESY II CENTER/SURROUND, kg2 SB, kg3/kg1 Front/Rear HEIGHT, RW-12d SW, km-rsw
SanchoPanza is online now  
post #3698 of 10793 Old 03-22-2013, 03:12 PM
AVS Special Member
 
AustinJerry's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Austin, Texas
Posts: 8,072
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1178 Post(s)
Liked: 932

OK, I have to admit, I have never seen this before:

 

 

What does "Installer Locked" mean?  I went into the GUI and made sure that Setup Lock wasn't turned on.  Any ideas?

AustinJerry is online now  
post #3699 of 10793 Old 03-22-2013, 03:12 PM
AVS Special Member
 
SanchoPanza's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Beauvoir, Mississippi
Posts: 3,019
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 137 Post(s)
Liked: 479
See post 6 in the xx13 series thread

just 1 more pair of KLIPSCH Classic speakers...
RED AND BLUE=MAROON!

PANASONIC 60" PLASMA 3D, DENON AVR-3312CI, LG BD670 3D NETWORK BRD (iPhone APPs), TOSHIBA HD-XA2 HD DVD, SAMSUNG BD-UP5000 HD DVD/BRD, iPod 8 GB, 13.2: KLIPSCH La Scala 1980 (Crites Rebuilt Type AA Crossovers Sonicaps) FRONT, HERESY II "SIGNATURE EDITION" WIDE, HERESY II CENTER/SURROUND, kg2 SB, kg3/kg1 Front/Rear HEIGHT, RW-12d SW, km-rsw
SanchoPanza is online now  
post #3700 of 10793 Old 03-22-2013, 03:32 PM
Senior Member
 
Irwinroad's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 327
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 28 Post(s)
Liked: 18
Quote:
Originally Posted by AustinJerry View Post

OK, I have to admit, I have never seen this before:




What does "Installer Locked" mean?  I went into the GUI and made sure that Setup Lock wasn't turned on.  Any ideas?

One would assume that if a custom installer installed the AVR they could lock the settings so no one could change them.
Irwinroad is offline  
post #3701 of 10793 Old 03-22-2013, 03:36 PM
AVS Special Member
 
AustinJerry's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Austin, Texas
Posts: 8,072
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1178 Post(s)
Liked: 932
Quote:
Originally Posted by SanchoPanza View Post

See post 6 in the xx13 series thread

 

If you are talking about this thread http://www.avsforum.com/t/1409431/the-official-denon-avr-xx13-model-owners-thread-faq, then post #6 has no reference that I can see for the "Installer Locked" message.

 

Would you be so kind as to provide a link to the post you are referencing?

AustinJerry is online now  
post #3702 of 10793 Old 03-22-2013, 03:37 PM
AVS Special Member
 
AustinJerry's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Austin, Texas
Posts: 8,072
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1178 Post(s)
Liked: 932
Quote:
Originally Posted by Irwinroad View Post


One would assume that if a custom installer installed the AVR they could lock the settings so no one could change them.

 

No custom installer has ever touched my AVR, and I have launched the web interface countless times and never received this message before.  Any other ideas?

AustinJerry is online now  
post #3703 of 10793 Old 03-22-2013, 03:39 PM
AVS Special Member
 
SanchoPanza's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Beauvoir, Mississippi
Posts: 3,019
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 137 Post(s)
Liked: 479
wait an hour and try again

just 1 more pair of KLIPSCH Classic speakers...
RED AND BLUE=MAROON!

PANASONIC 60" PLASMA 3D, DENON AVR-3312CI, LG BD670 3D NETWORK BRD (iPhone APPs), TOSHIBA HD-XA2 HD DVD, SAMSUNG BD-UP5000 HD DVD/BRD, iPod 8 GB, 13.2: KLIPSCH La Scala 1980 (Crites Rebuilt Type AA Crossovers Sonicaps) FRONT, HERESY II "SIGNATURE EDITION" WIDE, HERESY II CENTER/SURROUND, kg2 SB, kg3/kg1 Front/Rear HEIGHT, RW-12d SW, km-rsw
SanchoPanza is online now  
post #3704 of 10793 Old 03-22-2013, 03:46 PM
AVS Special Member
 
AustinJerry's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Austin, Texas
Posts: 8,072
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1178 Post(s)
Liked: 932
Quote:
Originally Posted by SanchoPanza View Post

wait an hour and try again

 

???  What happened to the link I asked for?  Are you saying this issue will clear by itself after waiting for a certain period of time?

AustinJerry is online now  
post #3705 of 10793 Old 03-22-2013, 04:07 PM
AVS Special Member
 
SanchoPanza's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Beauvoir, Mississippi
Posts: 3,019
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 137 Post(s)
Liked: 479
Jerry that link was for the gentleman from Germany a coupla posts up. I'm just saying most of my issues with web controller seem to work out given time

just 1 more pair of KLIPSCH Classic speakers...
RED AND BLUE=MAROON!

PANASONIC 60" PLASMA 3D, DENON AVR-3312CI, LG BD670 3D NETWORK BRD (iPhone APPs), TOSHIBA HD-XA2 HD DVD, SAMSUNG BD-UP5000 HD DVD/BRD, iPod 8 GB, 13.2: KLIPSCH La Scala 1980 (Crites Rebuilt Type AA Crossovers Sonicaps) FRONT, HERESY II "SIGNATURE EDITION" WIDE, HERESY II CENTER/SURROUND, kg2 SB, kg3/kg1 Front/Rear HEIGHT, RW-12d SW, km-rsw
SanchoPanza is online now  
post #3706 of 10793 Old 03-22-2013, 04:37 PM
Senior Member
 
DougReim's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Bel Air, MD
Posts: 464
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 23
Jerry,
Mine looks similar?


Doug

TV Room Upgrade Completed

DougReim is offline  
post #3707 of 10793 Old 03-22-2013, 05:08 PM
AVS Special Member
 
AustinJerry's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Austin, Texas
Posts: 8,072
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1178 Post(s)
Liked: 932
Quote:
Originally Posted by SanchoPanza View Post

Jerry that link was for the gentleman from Germany a coupla posts up. I'm just saying most of my issues with web controller seem to work out given time

 

The forum convention is to quote the original poster to avoid confusion.

AustinJerry is online now  
post #3708 of 10793 Old 03-22-2013, 05:15 PM
AVS Special Member
 
SanchoPanza's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Beauvoir, Mississippi
Posts: 3,019
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 137 Post(s)
Liked: 479
And read the posts prior to take in context.

just 1 more pair of KLIPSCH Classic speakers...
RED AND BLUE=MAROON!

PANASONIC 60" PLASMA 3D, DENON AVR-3312CI, LG BD670 3D NETWORK BRD (iPhone APPs), TOSHIBA HD-XA2 HD DVD, SAMSUNG BD-UP5000 HD DVD/BRD, iPod 8 GB, 13.2: KLIPSCH La Scala 1980 (Crites Rebuilt Type AA Crossovers Sonicaps) FRONT, HERESY II "SIGNATURE EDITION" WIDE, HERESY II CENTER/SURROUND, kg2 SB, kg3/kg1 Front/Rear HEIGHT, RW-12d SW, km-rsw
SanchoPanza is online now  
post #3709 of 10793 Old 03-22-2013, 05:21 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 46,917
Mentioned: 21 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2165 Post(s)
Liked: 1787
Quote:
Originally Posted by AustinJerry View Post

OK, I have to admit, I have never seen this before:




What does "Installer Locked" mean?  I went into the GUI and made sure that Setup Lock wasn't turned on.  Any ideas?

There are a number of special sequence codes that when selected place the unit into a specific mode. This mode as guessed simply allow an insfaller to lock the settings to ensure the customer cannot change them, which generallly requires another trip to the customer's home. The easiest way to get out of these modes is to do a microprocessor reset.

---------------------------------
"JD" – jd@avscience.com ; Direct line 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AVRs, Speakers, etc. 

Daily 8am – 8pm EST
Call for pricing - Denon, Marantz, Yamaha, Pioneer, Onkyo, Def Tech, Atlantic Tech, Oppo
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is offline  
post #3710 of 10793 Old 03-22-2013, 05:21 PM
AVS Special Member
 
SanchoPanza's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Beauvoir, Mississippi
Posts: 3,019
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 137 Post(s)
Liked: 479
Nevertheless sorry for the misunderstanding

just 1 more pair of KLIPSCH Classic speakers...
RED AND BLUE=MAROON!

PANASONIC 60" PLASMA 3D, DENON AVR-3312CI, LG BD670 3D NETWORK BRD (iPhone APPs), TOSHIBA HD-XA2 HD DVD, SAMSUNG BD-UP5000 HD DVD/BRD, iPod 8 GB, 13.2: KLIPSCH La Scala 1980 (Crites Rebuilt Type AA Crossovers Sonicaps) FRONT, HERESY II "SIGNATURE EDITION" WIDE, HERESY II CENTER/SURROUND, kg2 SB, kg3/kg1 Front/Rear HEIGHT, RW-12d SW, km-rsw
SanchoPanza is online now  
post #3711 of 10793 Old 03-22-2013, 05:39 PM
Senior Member
 
con219's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Down Under
Posts: 285
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
In reference to the audible capabilities of the 4311 versus the4520


Some people (mainly 4311 owners) just can't stand the thought that something that has an actual hardware improvement (4520) can be nothing more than "just a cosmetic change".
'The 4520 has superior "sound hardware" than what is in the 4311 so live with it!

Joerod noted that the 4520 was an audibly superior sounding avr than the 4311.


Had a similar comment by a forum member in Australia.

Some people just can't fathom reality !!!
con219 is offline  
post #3712 of 10793 Old 03-22-2013, 05:48 PM
Member
 
United2013's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
would anyone know how to get my 3313 blu-ray player to work with my denon 4520 remote app, I go to player view and nothing happens on the player. Any help would be Great Thanks The AVR works Excellent with Remote App.
United2013 is offline  
post #3713 of 10793 Old 03-22-2013, 05:52 PM
AVS Special Member
 
SanchoPanza's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Beauvoir, Mississippi
Posts: 3,019
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 137 Post(s)
Liked: 479
Installer Locked, had I paid for the installation, would give me a case of the you know what...

just 1 more pair of KLIPSCH Classic speakers...
RED AND BLUE=MAROON!

PANASONIC 60" PLASMA 3D, DENON AVR-3312CI, LG BD670 3D NETWORK BRD (iPhone APPs), TOSHIBA HD-XA2 HD DVD, SAMSUNG BD-UP5000 HD DVD/BRD, iPod 8 GB, 13.2: KLIPSCH La Scala 1980 (Crites Rebuilt Type AA Crossovers Sonicaps) FRONT, HERESY II "SIGNATURE EDITION" WIDE, HERESY II CENTER/SURROUND, kg2 SB, kg3/kg1 Front/Rear HEIGHT, RW-12d SW, km-rsw
SanchoPanza is online now  
post #3714 of 10793 Old 03-22-2013, 06:12 PM
AVS Special Member
 
AustinJerry's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Austin, Texas
Posts: 8,072
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1178 Post(s)
Liked: 932
Quote:
Originally Posted by jdsmoothie View Post


There are a number of special sequence codes that when selected place the unit into a specific mode. This mode as guessed simply allow an insfaller to lock the settings to ensure the customer cannot change them, which generallly requires another trip to the customer's home. The easiest way to get out of these modes is to do a microprocessor reset.

 

It gets more interesting, JD.  I tried a soft reset, but that did not clear the issue.  Then, as you suggested, I did a processor reset.  That cleared the Installer Lock.  I was able to load my most recent save, and then I reloaded the saved measurements file that I used in a calibration earlier today.  Finally, after everything was back to normal, I was able to do a successful network save, so I am now protected again.

 

However, when I try and launch the web interface now, the "Installer Locked" status is back!  eek.gif

 

I called Denon TS, and was told that the only people who could help are the members of the "CI" support team, which is on the East Coast, and is only open until 5pm EDT.  So, I'll call them on Monday to try and get to the bottom of this.  I'll report back when I have an answer.

AustinJerry is online now  
post #3715 of 10793 Old 03-22-2013, 06:15 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 46,917
Mentioned: 21 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2165 Post(s)
Liked: 1787
Ruh roh .. yeh ... somethings amiss there for sure. frown.gif

---------------------------------
"JD" – jd@avscience.com ; Direct line 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AVRs, Speakers, etc. 

Daily 8am – 8pm EST
Call for pricing - Denon, Marantz, Yamaha, Pioneer, Onkyo, Def Tech, Atlantic Tech, Oppo
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is offline  
post #3716 of 10793 Old 03-22-2013, 07:30 PM
Member
 
kaphely's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Montréal, Qc, Canada
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by AustinJerry View Post

It gets more interesting, JD.  I tried a soft reset, but that did not clear the issue.  Then, as you suggested, I did a processor reset.  That cleared the Installer Lock.  I was able to load my most recent save, and then I reloaded the saved measurements file that I used in a calibration earlier today.  Finally, after everything was back to normal, I was able to do a successful network save, so I am now protected again.

However, when I try and launch the web interface now, the "Installer Locked" status is back!  eek.gif

I called Denon TS, and was told that the only people who could help are the members of the "CI" support team, which is on the East Coast, and is only open until 5pm EDT.  So, I'll call them on Monday to try and get to the bottom of this.  I'll report back when I have an answer.

Maybe you can check if the "maintenance mode" is activated in the network settings of the AVR? I don't know if it could be related but it is worth trying.

Home Theater: Denon AVR-4520CI, BDP-2010CI, Hitachi 62VS69A, Paradigm Monitor 7 v3, CC-370 v4, ADP-190 v6, Mini-Monitor v4, PW-2200 v2
Living Room: Denon AVR-2807, DVD-1930CI, Samsung LN40B540 40" LCD, Apple-TV, Paradigm Titan Monitor v6, PDR W100
Patio: Paradigm Stylus-370 (Zone 2 of living room)
kaphely is offline  
post #3717 of 10793 Old 03-22-2013, 07:31 PM
Member
 
audio1246's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: MI
Posts: 160
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Does anyone have the issue of OSD not displayed on the screen? The OSD shows when switched to bluray cd sat etc but does not show when on media player.
audio1246 is offline  
post #3718 of 10793 Old 03-22-2013, 07:41 PM
AVS Special Member
 
AustinJerry's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Austin, Texas
Posts: 8,072
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1178 Post(s)
Liked: 932
Quote:
Originally Posted by kaphely View Post


Maybe you can check if the "maintenance mode" is activated in the network settings of the AVR? I don't know if it could be related but it is worth trying.

 

I am not sure I understand what the Maintenance Mode is.  My settings are Web Access Port=10443, Port Mapping=Auto.

AustinJerry is online now  
post #3719 of 10793 Old 03-22-2013, 08:12 PM
Member
 
pmcduie's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Adelaide, Australia
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by United2013 View Post

would anyone know how to get my 3313 blu-ray player to work with my denon 4520 remote app, I go to player view and nothing happens on the player. Any help would be Great Thanks The AVR works Excellent with Remote App.

I have the same combination and was told ( local distributor support) that the only way to get it to work was to use the HDMI Control function (AVR-4520 Manual Page 102, 3313 manual page 35). Configure it for both devices based on the instructions provided in the manual.
I tried it and it seemed to work, but it conflicted with other HDMI devices I had connected to my receiver ( e.g. Cable ) and so I disabled it again. I do not undestand why it is not recogised as a separate "discrete" network device. Then they could be properly linked together and controlled by the app. Would also be nice if the Denon App was a proper Ipad app( Iuse use an Ipad) , rather than an Iphone one.

Good luck
pmcduie is offline  
post #3720 of 10793 Old 03-22-2013, 08:56 PM
Member
 
United2013's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Cheers I will give this a Try Again. I hope this works
United2013 is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

Tags
Denon Avr 4520ci Receiver
Gear in this thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off