The **OFFICIAL** DENON AVR-4520CI thread - Page 34 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #991 of 9055 Old 11-19-2012, 03:47 AM
AVS Special Member
 
Woof Woof's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 1,493
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 38
Quote:
Originally Posted by VTGOLFER View Post

Quote:
Originally Posted by mtbdudex View Post

Or you buy an AppleTV and stream from that to your AVR.

I would for an inexpensive alternative the Apple TV works great and sounds great streaming music in AIFF or ALAC with no glitches. It streams HD movies well as well. Hopefully one day it will be able to stream movies with the new audio codecs.

Great product.

Here you go
http://maclegion.com/software.htm?app=beamer

Play any movie from your Mac on Apple TV

Beamer is the AirPlay Video Player for Mac. It supports many movie and subtitle formats, so you don't have to convert your videos to an Apple TV compatible format. Simply drag-and-drop a movie on Beamer and it will start playing on your Apple TV!

Unlike Screen Mirroring, Beamer is specifically optimized for video playback at the highest quality. What's more, you can pause, forward and rewind using the Apple TV remote. No need to get up from the couch.

All common movie formats (AVI, MP4, MKV, etc.), codecs and resolutions up to 1080p are supported. Non-h.264 video is transcoded on the fly. Subtitles are supported, both embedded subtitle tracks and external subtitle files. Supported formats are SSA/ASS, SubRip/SRT, SubViewer and MicroDVD.
kelseyhorne and napiermark like this.
Woof Woof is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #992 of 9055 Old 11-19-2012, 06:00 AM
Member
 
kelseyhorne's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 119
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Sweet thanks for this
kelseyhorne is offline  
post #993 of 9055 Old 11-19-2012, 06:52 AM
Senior Member
 
Irwinroad's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 294
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 15

I added the discreet codes to my URC remote to scroll the input sources. Network comes up but
I do not see "Network" in the menu to hide sources. There is no high speed internet where the
4520 is located.

Is there any way to delete network?
Irwinroad is online now  
post #994 of 9055 Old 11-19-2012, 06:57 AM
AVS Special Member
 
AustinJerry's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Austin, Texas
Posts: 7,025
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 377 Post(s)
Liked: 671
Quote:
Originally Posted by Tachy View Post

Curious if anyone has tried the new firmware update that came out today, and if anyone knows what it fixes?

 

Since I have two cases open with Denon support on the 4520, I called and asked if there are any release notes on this firmware version.  The answer I received:  information on firmware updates are not made available to customers.  I asked if there had been any progress on my two cases.  Answer: no.

 

JD, do you have any insight regarding the changes in this FW upgrade?

AustinJerry is online now  
post #995 of 9055 Old 11-19-2012, 07:15 AM
Member
 
Oven's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Houston
Posts: 67
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Longest firmware update I've ever done. 45 min. I'm hoping it clears up the HDMI issues I've been experiencing.

Oven is offline  
post #996 of 9055 Old 11-19-2012, 07:50 AM
Member
 
Oven's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Houston
Posts: 67
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Nope, didn't fix my issues.

Oven is offline  
post #997 of 9055 Old 11-19-2012, 07:55 AM
AVS Addicted Member
 
ccotenj's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: the toxic waste dumps of new jersey
Posts: 21,915
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 89
^^^

can you refresh my memory as to your hdmi issues? maybe "we" can help... smile.gif

- chris

 

my build thread - updated 8-20-12 - new seating installed and projector isolation solution

 

http://www.avsforum.com/t/1332917/ccotenj-finally-gets-a-projector

ccotenj is offline  
post #998 of 9055 Old 11-19-2012, 08:41 AM
Member
 
Oven's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Houston
Posts: 67
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by ccotenj View Post

^^^
can you refresh my memory as to your hdmi issues? maybe "we" can help... smile.gif

I've been on the phone with Denon all morning. Looks like it might be a hardware issue. After 3 days of perfect use, my screen started glitching and having handshake issues. It was turning rainbow colors and pixelated. I've tried different HDMI cables, and even a different TV with a shorter cable (as opposed to the 35' cable I had to my projector). They're ready for me to send it in to repair.

Oven is offline  
post #999 of 9055 Old 11-19-2012, 09:54 AM
Senior Member
 
kamiraa's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 284
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 27
Anyone know if the Marantz PM8004 would be a good addition for the 2 channels to expand to 11.2 from 9.2?

Problem is it's only rated at 70W (8 ohms), 100W (4 ohms).

I think it says you can run it in straight "power amp" mode. I'm guessing that disables the volume control and preamp features??

I'm asking because a local retail store is clearancing these guys at $400 appiece .. .

http://us.marantz.com/us/Products/Pages/ProductDetails.aspx?CatId=HiFiComponents&SubCatId=0&ProductId=PM8004
kamiraa is offline  
post #1000 of 9055 Old 11-19-2012, 11:18 AM
AVS Special Member
 
AustinJerry's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Austin, Texas
Posts: 7,025
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 377 Post(s)
Liked: 671
On the AVR4311, the current firmware component versions could be displayed by pressing and holding the Status and Return buttons when powering on the AVR. Is there similar functionality on the 4520 (other than the Info area in the Menu)?
AustinJerry is online now  
post #1001 of 9055 Old 11-19-2012, 12:02 PM
Senior Member
 
Tachy's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 380
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
The firmware update did not effect the Pandora or Spotify issues.
Tachy is offline  
post #1002 of 9055 Old 11-19-2012, 01:03 PM
AVS Special Member
 
AustinJerry's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Austin, Texas
Posts: 7,025
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 377 Post(s)
Liked: 671

Firmware Update Warning

 

I just completed updating the 4520 firmware to version 3325-0792-1424.  As per the update estimate, it indeed took approximately 46 minutes to complete.

 

While I know from experience that a FW update is not supposed to affect the AVR configuration or its Audyssey calibration, being overly cautious, I checked the settings anyway.  Much to my surprise, the AVR calibration settings (e.g. distances and trims) had reverted to the previous calibration values.  Anyone who upgraded from the AVR-4311, or has followed the 4311 thread, will be familiar with a peculiar behavior in which the 4311 reverts to prior calibration settings after a power interruption.  Evidently, this behavior can happen after a firmware upgrade as well, which could have a bad impact on an unsuspecting owner.

 

I always save the AVR's configuration after a calibration, so it was a simple process to restore the calibration settings from the most recent save.  My advice to all 4520 owners is to take the following steps when you upgrade the firmware:

 

- Make sure you have a successful configuration save file (make sure it isn't all zeros). The save process is documented here.

- Jot down (or take a screen shot) of your settings.  Go to \Speakers\Audyssey\Check Results.

- Conduct the FW upgrade.

- Immediately after it has finished, check the settings.

- If they haven't changed, you are OK.  If they have changed, restore the settings from the Save file you created in the first step.

 

If anyone else observes that settings have reverted to previous values during the FW upgrade, please post a comment in this thread so we can determine if this is an isolated case, or a repeatable bug.

AustinJerry is online now  
post #1003 of 9055 Old 11-19-2012, 02:03 PM
Senior Member
 
kamiraa's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 284
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 27
Will do when I get home Jerry. I'll post later tonight
kamiraa is offline  
post #1004 of 9055 Old 11-19-2012, 02:27 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 43,624
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 603 Post(s)
Liked: 1369
Quote:
Originally Posted by AustinJerry View Post

JD, do you have any insight regarding the changes in this FW upgrade?

Yup. Post #4 updated.

---------------------------------
"JD" – jd@avscience.com ; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AV Gear 
Mon - Fri: 8am – 8pm EST (Sat/Sun too, will return call if I don't pick up)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Onkyo, Klipsch, Def Tech, Oppo, Parasound 
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is online now  
post #1005 of 9055 Old 11-19-2012, 03:44 PM
Advanced Member
 
streetsmart88's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 725
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a 4520, on loan, with an option to purchase. tongue.gif

Setup was very simple. Denon has put a major effort to make the 4520 more user-friendly and this is evident with the way it hand-holds you through the setup process. The only problem with the setup was that the audio sounded horrible and sure enough, Audyssey Dynamic Volume had been set on by default and that resulted in a very muffled sound. Somehow, the subwoofer level was at -10 and that extinguished the bass so I pushed that to zero. I'm not sure if Dialog Enhancer was on and I switched that off too. After these adjustments, the sound was good. For video, I only have a pass thru so it was not a problem.

I like the remote and the menu better than the previous models (4311, 4810, 3808). It is friendlier and easier to navigate.

Aside from these, I'm still trying to find out what to like. biggrin.gif

Since the unit is only on loan, I haven't purchase the Audyssey Pro license yet so immediately, you can detect an audio difference, particularly in the target curve. I have a large room so I use the Pro target curve with a steeper high frequency roll-off. Without this, there is a lot more sibilant sounds. There are other audio differences because of Pro but that's not relevant to this thread.

Mark
streetsmart88 is offline  
post #1006 of 9055 Old 11-19-2012, 03:47 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 43,624
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 603 Post(s)
Liked: 1369
Before even considering Audyssey Pro, you really should read the Audyssey 101/FAQ guide linked in my sig to ensure you have properly used the Audyssey setup procedure. Dyn Volume was set to ON as you set it that way during the setup process.


---------------------------------
"JD" – jd@avscience.com ; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AV Gear 
Mon - Fri: 8am – 8pm EST (Sat/Sun too, will return call if I don't pick up)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Onkyo, Klipsch, Def Tech, Oppo, Parasound 
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is online now  
post #1007 of 9055 Old 11-19-2012, 04:53 PM
Member
 
kaphely's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Montréal, Qc, Canada
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by AustinJerry View Post

Firmware Update Warning

I just completed updating the 4520 firmware to version 3325-0792-1424.  As per the update estimate, it indeed took approximately 46 minutes to complete.

While I know from experience that a FW update is not supposed to affect the AVR configuration or its Audyssey calibration, being overly cautious, I checked the settings anyway.  Much to my surprise, the AVR calibration settings (e.g. distances and trims) had reverted to the previous calibration values.  Anyone who upgraded from the AVR-4311, or has followed the 4311 thread, will be familiar with a peculiar behavior in which the 4311 reverts to prior calibration settings after a power interruption.  Evidently, this behavior can happen after a firmware upgrade as well, which could have a bad impact on an unsuspecting owner.

I always save the AVR's configuration after a calibration, so it was a simple process to restore the calibration settings from the most recent save.  My advice to all 4520 owners is to take the following steps when you upgrade the firmware:

- Make sure you have a successful configuration save file (make sure it isn't all zeros). The save process is documented here.
- Jot down (or take a screen shot) of your settings.  Go to \Speakers\Audyssey\Check Results.
- Conduct the FW upgrade.
- Immediately after it has finished, check the settings.
- If they haven't changed, you are OK.  If they have changed, restore the settings from the Save file you created in the first step.

If anyone else observes that settings have reverted to previous values during the FW upgrade, please post a comment in this thread so we can determine if this is an isolated case, or a repeatable bug.

Well thanks for posting that! I hesitated to do a save prior to do the update but because of your post I decided to save my settings first. Good thing I did because my receiver was also set to previous settings after the update as it did with yours. So I can confirm it is not isolated but reproducible.

I checked the change log in post #4. First, where do you get this info jdsmoothie? Do you work for Denon? Anyway, it is good that a guy like you give us this info!
I expected more from this update though, first I would have thought they would fix the Save issue where you can't save unless your network is set to off in standby. I also reported a couple of Web GUI bugs to Denon that would have been easily fixable, likethe fact that the web GUI reports my sub distance as 1/10 of what the GUI on TV does and the fact that some options are available and should not be like two channel speaker setup when I already use all amps for surround. This is grayed out on the TV GUI. Anyway as a first time Network AVR user, can I expect these to be fixed? Or will Denon ignore what I reported?

So thanks again for saving me a lot of trouble AustinJerry!

Home Theater: Denon AVR-4520CI, BDP-2010CI, Hitachi 62VS69A, Paradigm Monitor 7 v3, CC-370 v4, ADP-190 v6, Mini-Monitor v4, PW-2200 v2
Living Room: Denon AVR-2807, DVD-1930CI, Samsung LN40B540 40" LCD, Apple-TV, Paradigm Titan Monitor v6, PDR W100
Patio: Paradigm Stylus-370 (Zone 2 of living room)
kaphely is offline  
post #1008 of 9055 Old 11-19-2012, 04:54 PM
Advanced Member
 
streetsmart88's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 725
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
^^

As a clarification, I've had an Audyssey Pro kit for more than 3 years now and I've used it progressively with a Denon 3808, then 4810 and finally a 4311. I've also been following the Audyssey thread daily for the last 6 years so I'm pretty familiar with the FAQ/Setup Guide of Keith and Giomania. smile.gif

The problem is that for each new AVR, you need to buy a license for $150 and if I'm not going to keep the 4520, I'm not spending that money.

I'm not fully certain but I really don't think that Dynamic Volume is set on or off during the setup process. It's the default setting after the setup.

Mark
streetsmart88 is offline  
post #1009 of 9055 Old 11-19-2012, 05:32 PM
AVS Special Member
 
turnne1's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 3,259
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 261 Post(s)
Liked: 75
Quote:
Originally Posted by Oven View Post

I've been on the phone with Denon all morning. Looks like it might be a hardware issue. After 3 days of perfect use, my screen started glitching and having handshake issues. It was turning rainbow colors and pixelated. I've tried different HDMI cables, and even a different TV with a shorter cable (as opposed to the 35' cable I had to my projector). They're ready for me to send it in to repair.

I would say send it in

or better yet....get a replacement unit from the dealer you bought it from

Somehow....in my experience these issues dont get better and can be very frustrating

A few years ago I had a 4308...Spent all kinds of crazy time on the phone with Denon support

Their attitude was that it was something I was doing incorrectly...??

Anyway...finally I sent it in for repair to Panurgy

Got it back 3 weeks later..and the problem was still there

After a "lovely" conversation with their tech support... Denon decided they could figure out a way for me to give them the unit back for a 100% refund



Warren

Rm 1 Samsung 64F8500 Onkyo 5508 prepro Sherbourn 5/1500A amp Atlantic technology System 350 THX Ultra speakers
Rm 2 LG 47LE8500 Pioneer SC37 Celestion 305 speaker system
Rm 3 Samsung 51E8000 Yamaha A2010 Kef 2005.2 speaker system
Rm 4 Panasonic 50ST50 Onkyo 5009/906 Mirage Omni sat speaker system
turnne1 is offline  
post #1010 of 9055 Old 11-19-2012, 05:34 PM
AVS Club Gold
 
joerod's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: MIDWEST (just outside Chicago)
Posts: 22,048
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 43 Post(s)
Liked: 94
I did a little "write up" on the 4520...

http://hstrial-jrodriguez996.homestead.com/DENON-AVR-4520CI-RECEIVER-REVIEW.html?_=1353372722253

Also did the new firmware update without losing any settings. smile.gif
napiermark and tkroeker like this.

Search or copy and paste-> Joe Rod Home Theater .Com <-to check out my latest Reviews.

Check out these new Lighted Cup Holders:
http://hstrial-jrodriguez996.homeste...=1402680301175
joerod is online now  
post #1011 of 9055 Old 11-19-2012, 05:46 PM
AVS Special Member
 
Woof Woof's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 1,493
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 38
Tks joe. Reading now!
Woof Woof is offline  
post #1012 of 9055 Old 11-19-2012, 07:18 PM
AVS Special Member
 
AustinJerry's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Austin, Texas
Posts: 7,025
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 377 Post(s)
Liked: 671

When I was using a 4311, I was used to being to establish custom settings for 2-channel playback.  On the 4520, when I go into Speakers\Manual Setup, the 2ch Playback option is grayed out.  When does this option become configurable?

AustinJerry is online now  
post #1013 of 9055 Old 11-20-2012, 02:14 AM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 43,624
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 603 Post(s)
Liked: 1369
AFAIK, the "2CH Playback" settings (p. 145 OM) should always be available. Try setting AMP ASSIGN to "9.1CH/2CH Front".

---------------------------------
"JD" – jd@avscience.com ; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AV Gear 
Mon - Fri: 8am – 8pm EST (Sat/Sun too, will return call if I don't pick up)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Onkyo, Klipsch, Def Tech, Oppo, Parasound 
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is online now  
post #1014 of 9055 Old 11-20-2012, 02:17 AM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 43,624
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 603 Post(s)
Liked: 1369
Quote:
Originally Posted by streetsmart88 View Post

^^
As a clarification, I've had an Audyssey Pro kit for more than 3 years now and I've used it progressively with a Denon 3808, then 4810 and finally a 4311. I've also been following the Audyssey thread daily for the last 6 years so I'm pretty familiar with the FAQ/Setup Guide of Keith and Giomania. smile.gif
The problem is that for each new AVR, you need to buy a license for $150 and if I'm not going to keep the 4520, I'm not spending that money.
I'm not fully certain but I really don't think that Dynamic Volume is set on or off during the setup process. It's the default setting after the setup.
Mark

My point was that you say you "pushed the 'sub' volume to zero" which I took to mean you adjusted the level with the remote rather than reducing the gain on the sub and running Audyssey again.

---------------------------------
"JD" – jd@avscience.com ; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AV Gear 
Mon - Fri: 8am – 8pm EST (Sat/Sun too, will return call if I don't pick up)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Onkyo, Klipsch, Def Tech, Oppo, Parasound 
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is online now  
post #1015 of 9055 Old 11-20-2012, 06:35 AM
AVS Special Member
 
AustinJerry's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Austin, Texas
Posts: 7,025
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 377 Post(s)
Liked: 671
Quote:
Originally Posted by jdsmoothie View Post

AFAIK, the "2CH Playback" settings (p. 145 OM) should always be available. Try setting AMP ASSIGN to "9.1CH/2CH Front".

I'll be glad to try this temporarily, but I have a 11.1 setup. IIRC, on the 4311, the custom 2CH settings were invoked anytime I selected stereo output, regardless of the amp assign configuration.
AustinJerry is online now  
post #1016 of 9055 Old 11-20-2012, 07:09 AM
Member
 
Vyrolan's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Chicago, IL
Posts: 87
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by ccotenj View Post

Quote:
Originally Posted by AustinJerry View Post

Don't know if I am one whom you trust wink.gif, but I am using the Darblet with the 4520. I recommend it highly. Maybe you need a Thanksgiving Day present?

and the thanksgiving present is on its way... wink.gif

I was using the Darblet too and it is indeed nice. I had to send it back though since it was causing me some HDCP issues. =( While noticeable, I wouldn't say it was earth-shattering in my setup so not a huge loss.
Quote:
Originally Posted by ccotenj View Post

who out there is using zone 4 out? if anyone, what kind of behaviour are you getting if you try to send the same source to zone 1 and 4 and the sinks differ in capabilities? does it merely send lowest common denominator (hoped for), or not work at all?
I FINALLY have my 4520...and I'll probably be using the Zone 4. I'm going to try a few crazy ideas with it and see how it goes.
Vyrolan is offline  
post #1017 of 9055 Old 11-20-2012, 07:15 AM
AVS Club Gold
 
joerod's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: MIDWEST (just outside Chicago)
Posts: 22,048
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 43 Post(s)
Liked: 94
Quote:
Originally Posted by Woof Woof View Post

Tks joe. Reading now!

Welcome. smile.gif

Search or copy and paste-> Joe Rod Home Theater .Com <-to check out my latest Reviews.

Check out these new Lighted Cup Holders:
http://hstrial-jrodriguez996.homeste...=1402680301175
joerod is online now  
post #1018 of 9055 Old 11-20-2012, 07:22 AM
AVS Special Member
 
AustinJerry's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Austin, Texas
Posts: 7,025
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 377 Post(s)
Liked: 671
Quote:
Originally Posted by joerod View Post


Also did the new firmware update without losing any settings. smile.gif

Joe, I want to make sure your situation was similar to mine. Had you actually done more than one calibration on the 4520? If no, then there wouldn't be a previous calibration to revert to. If yes, were the differences between the two calibration settings such that it would be obvious that the settings reverted? For example, the distance setting for my mains with the previous calibration was 9.9', and the current calibration has the distance as 10.0', so I immediately noticed a difference. Just checking...
AustinJerry is online now  
post #1019 of 9055 Old 11-20-2012, 08:21 AM
AVS Club Gold
 
joerod's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: MIDWEST (just outside Chicago)
Posts: 22,048
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 43 Post(s)
Liked: 94
Quote:
Originally Posted by AustinJerry View Post

Joe, I want to make sure your situation was similar to mine. Had you actually done more than one calibration on the 4520? If no, then there wouldn't be a previous calibration to revert to. If yes, were the differences between the two calibration settings such that it would be obvious that the settings reverted? For example, the distance setting for my mains with the previous calibration was 9.9', and the current calibration has the distance as 10.0', so I immediately noticed a difference. Just checking...

Makes perfect sense. I only did one calibration. I was worried I might lose settings but even if I did I would just pull out the mic again. smile.gif

Search or copy and paste-> Joe Rod Home Theater .Com <-to check out my latest Reviews.

Check out these new Lighted Cup Holders:
http://hstrial-jrodriguez996.homeste...=1402680301175
joerod is online now  
post #1020 of 9055 Old 11-20-2012, 09:39 AM
Senior Member
 
nismo604's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Vancouver, BC
Posts: 453
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 17
Quote:
Originally Posted by joerod View Post

I did a little "write up" on the 4520...
http://hstrial-jrodriguez996.homestead.com/DENON-AVR-4520CI-RECEIVER-REVIEW.html?_=1353372722253
Also did the new firmware update without losing any settings. smile.gif
Joe, I've read your review and you mentioned that the Onkyo and Denon sound different, but didn't elaborate in what way. Can you please expand on how they differ sonically? Also what makes the XT32 better on the Denon?
nismo604 is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

Tags
Denon Avr 4520ci Receiver
Gear in this thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off