Denon 1913 - Audio & Video not working - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Baselworld is only a few weeks away. Getting the latest news is easy, Click Here for info on how to join the newsletter list. Follow our team for updates featuring event coverage, new product unveilings, watch industry news & more!

Forum Jump: 
Thread Tools
Old 11-26-2012, 05:52 PM - Thread Starter
IdolHandz's Avatar
Join Date: Nov 2012
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I am having problems with a new Denon 1913. After connecting it and finishing the setup, the system was operating okay (except for network functions). Then, the unit prompted me to update. I accepted and waited. After about two hours of waiting, I realized that the unit dropped it's network connection. I turned the unit off and then back on. The unit was on autopilot to retry the update. After reading a few threads on this site, I took some of the advice and went to bed to allow the unit to update overnight. I woke up to the unit continuing the attempt to update. I shut it off thinking that the update was pointless. I tried to do a network reset, but it doesn't reset anything. It blinks three times as if it were going to reset the unit, but it never prompts me for the language like it did when I first set the unit up.

By the way, what's wrong with this model's network card? I have a rock solid network (lan and wan) and this unit crapped out every few minutes on the network functions (internet radio and pandora). This is why I finally opted to update the unit - thought it was a fix to the crappy network card issue.

Thanks in advance!

If it helps, the AVR is the only unit in this system. Nothing else is connected other than the TV and speakers.
IdolHandz is offline  
Sponsored Links
Old 11-27-2012, 03:15 AM
AVS Addicted Member
jdsmoothie's Avatar
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 53,775
Mentioned: 65 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5337 Post(s)
Liked: 2684
Try unplugging the AVR for a few minutes and then give the update another try. Otherwise you may want to try using a different router or exchanging the unit.

2015 Denon AVR thread ---->

Think your AVR is defective? Check the Owner's manual and do a factory reset 4-5 times if necessary.
jdsmoothie is online now  
Thread Tools

Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off