Help restore firmware Denon 2313CI - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 6 Old 12-19-2012, 04:47 PM - Thread Starter
Newbie
 
MonstroBR's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Good evening,

I need urgent help, my English Latin is not very good because I'm from Brazil,

Today was the first time I called my 2313CI, then went to do the update, everything went well at first, but then gave a message Connection Retry, Fail Connection and soon ...
I wonder how do I restore my factory receiver, or how can I do to restore via usb?

thank you
MonstroBR is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 12-19-2012, 04:49 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 43,671
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 628 Post(s)
Liked: 1374
Just keep trying to do the update (Select "Start Update" rather then "Check for Update") as there is no way to restore to an earlier version of firmware nor any way to do it via USB. Try unplugging the AVR for a few minutes and then plug back in and try to restart the update.

---------------------------------
"JD" – jd@avscience.com ; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AV Gear 
Mon - Fri: 8am – 8pm EST (Sat/Sun too, will return call if I don't pick up)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Onkyo, Klipsch, Def Tech, Oppo, Parasound 
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is online now  
post #3 of 6 Old 12-19-2012, 04:59 PM - Thread Starter
Newbie
 
MonstroBR's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jdsmoothie View Post

Just keep trying to do the update (Select "Start Update" rather then "Check for Update") as there is no way to restore to an earlier version of firmware nor any way to do it via USB. Try unplugging the AVR for a few minutes and then plug back in and try to restart the update.

Every time I turn off and after a while I care, he gets that message Conecction Retry ...

Will I have to change some setting in Router, it seems you have to disable the UPNP mode, but do not know it ...
MonstroBR is offline  
post #4 of 6 Old 12-19-2012, 05:02 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 43,671
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 628 Post(s)
Liked: 1374
Is you unit wired directly with a Cat 5/6 cable to the router/modem or connected via a wireless bridge? If the latter, then make a direct wired connection as it is far more reliable for firmware updates.

---------------------------------
"JD" – jd@avscience.com ; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AV Gear 
Mon - Fri: 8am – 8pm EST (Sat/Sun too, will return call if I don't pick up)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Onkyo, Klipsch, Def Tech, Oppo, Parasound 
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is online now  
post #5 of 6 Old 12-19-2012, 05:12 PM - Thread Starter
Newbie
 
MonstroBR's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jdsmoothie View Post

Is you unit wired directly with a Cat 5/6 cable to the router/modem or connected via a wireless bridge? If the latter, then make a direct wired connection as it is far more reliable for firmware updates.

I'm calling direct connection to wire, but nothing is no longer appearing on tv ... I change sources and is black screen on tv ...
I put a pendrive is working only the 2 back surrounds and with very low volume in both the control and the receiver can not increase the volume ..

I called 3 HDMI devices in the sky and only the tava showing the image, but without the sound, does the 2313 supports only one type of hdmi cable?

Sound so far only via UBS in 2 back surrounds and very low, with no possibility of increase and decrease, and I do not even understand how this zona2, off, ...

It seems to me that the firmware has been updated but it lacked something more in the upgrade, which failed to connect ... more and the worst I do not know what to do now ...
MonstroBR is offline  
post #6 of 6 Old 02-01-2013, 07:59 AM
Newbie
 
gornati's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Were you able to fix your 2313?

Conseguiu resolver seu problema?

I hhave a 2313ci also, and after the upgrade my surrond back stopped working.

Eu tambem tenho um 2313 e acho que depois do upgrade as surround back pararam de funcionar.
gornati is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

Tags
Denon Avr 2313ci Receiver
Gear in this thread - 2313ci by PriceGrabber.com

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off