Good receiver with Zone 2 pre-outs? - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Baselworld is only a few weeks away. Getting the latest news is easy, Click Here for info on how to join the Watchuseek.com newsletter list. Follow our team for updates featuring event coverage, new product unveilings, watch industry news & more!


Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 10 Old 01-19-2013, 09:02 AM - Thread Starter
Member
 
Jeffy76's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 33
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I'm looking for a quality receiver with Zone 2 pre-outs. I originally picked up the Denon 1913 not realizing that it did not fit my needs. If i'm researching correctly, the first Denon model with Zone 2 pre-outs is the 2313. I really like that model, but the price is a little higher than i want to pay. Can anyone recommend something that will work for me?
Jeffy76 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 Old 01-19-2013, 01:15 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 51,885
Mentioned: 50 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4418 Post(s)
Liked: 2374
The 1713 also has Zone 2 pre-outs.

------------------
"JD" – jd@avscience.com ; http://shop.avscience.com/ Call for sales info --> 585-645-1006 

Daily - 8am to 8pm EST
AVScience sells Denon, Marantz, Yamaha, Pioneer, Onkyo, Def Tech, Oppo, and more
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 5 times. 
jdsmoothie is offline  
post #3 of 10 Old 01-19-2013, 01:56 PM
AVS Addicted Member
 
M Code's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Joshua Tree, CA
Posts: 10,258
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 306 Post(s)
Liked: 198
Most mid-range AVRs and up have Zone II pre-outs..
However note that only sources connected (plus built in AM/FM tuner) via analog R/L cables will work...
Therefore run an extra set of cables for each, and things should be fine..


Just my $0.02... wink.gif
M Code is online now  
post #4 of 10 Old 01-19-2013, 06:05 PM - Thread Starter
Member
 
Jeffy76's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 33
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jdsmoothie View Post

The 1713 also has Zone 2 pre-outs.

Is that right???
Jeffy76 is offline  
post #5 of 10 Old 01-19-2013, 07:27 PM
AVS Addicted Member
 
M Code's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Joshua Tree, CA
Posts: 10,258
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 306 Post(s)
Liked: 198
Quote:
Originally Posted by Jeffy76 View Post

Is that right???

Yup...
The 1713 has Pre-Outs for Zone II, these have to be connected to an external stereo amplifier. As the 1713 is only a 5.1 with (5) channels of on-board amplification.

Just my $0.02... wink.gif
M Code is online now  
post #6 of 10 Old 01-20-2013, 03:32 AM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 51,885
Mentioned: 50 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4418 Post(s)
Liked: 2374
Quote:
Originally Posted by Jeffy76 View Post

Is that right???




Also, if you refer to post #2 in the Denon AVR-XX13 Owner's thread linked in my sig, you can view a comparison of all the various XX13 models.

------------------
"JD" – jd@avscience.com ; http://shop.avscience.com/ Call for sales info --> 585-645-1006 

Daily - 8am to 8pm EST
AVScience sells Denon, Marantz, Yamaha, Pioneer, Onkyo, Def Tech, Oppo, and more
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 5 times. 
jdsmoothie is offline  
post #7 of 10 Old 01-24-2013, 12:48 PM - Thread Starter
Member
 
Jeffy76's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 33
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jdsmoothie View Post




Also, if you refer to post #2 in the Denon AVR-XX13 Owner's thread linked in my sig, you can view a comparison of all the various XX13 models.

Awesome, thanks.
Jeffy76 is offline  
post #8 of 10 Old 01-24-2013, 01:35 PM
Newbie
 
npgatech's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Keep in mind that the Zone 2 preouts will only pass the analog input signals. No HDMI or Digital inputs. So, you won't be able use your receiver as a DAC unless you go with the 3313CI or bigger I believe.
npgatech is offline  
post #9 of 10 Old 01-25-2013, 07:02 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 51,885
Mentioned: 50 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4418 Post(s)
Liked: 2374
Actually that feature was also removed from the 3313CI as well, although the 3313CI does have the Zone 2 (HDMI) jack that can cnonect to either a TV or 2nd AVR.

------------------
"JD" – jd@avscience.com ; http://shop.avscience.com/ Call for sales info --> 585-645-1006 

Daily - 8am to 8pm EST
AVScience sells Denon, Marantz, Yamaha, Pioneer, Onkyo, Def Tech, Oppo, and more
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 5 times. 
jdsmoothie is offline  
post #10 of 10 Old 01-25-2013, 10:25 PM - Thread Starter
Member
 
Jeffy76's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 33
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by npgatech View Post

Keep in mind that the Zone 2 preouts will only pass the analog input signals. No HDMI or Digital inputs. So, you won't be able use your receiver as a DAC unless you go with the 3313CI or bigger I believe.

I am aware, thanks. I plan on connecting RCA's in addition to my HDMI's.
Jeffy76 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Receivers, Amps, and Processors

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off