AVR-3311CI-Recurring problem with monitor 1&2 out - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 4 Old 01-19-2013, 12:05 PM - Thread Starter
Newbie
 
Jen8924's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi, I have an AVR-3311CI and previously the receiver's monitor 1 output blew, which was fixed by DENON. They could not tell me a reason for why it blew, but I had everything set up correctly. Again, a few months later I had the same issue where both monitor 1 and 2 outs blew. They fixed only one and told me that it MUST be the HDMI cable I am using (because it was a 3.1ft cable and they think the terminals may have touched one another if the cable was not inserted correctly, causing a short; although I know I had it hooked in correctly). I then decided to buy a new 6ft HDMI cable and it was working fine for about 2 weeks. Today I turned on my tv and receiver, and the satellite's signal is not coming through to the tv. Could anyone please tell me what may be the reason for it not working once again? Thank you.
Jen8924 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 01-19-2013, 12:14 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 42,819
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 271 Post(s)
Liked: 1302
If the issue only involves your sat box then ....

http://www.avsforum.com/t/1334369/the-official-denon-avr-xx12-model-owners-thread#user_L11

---------------------------------
"JD" – jd@avscience.com ; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - AVSForum sponsor for 15 years  
Mon - Fri: 8am – 8pm EST (Sat/Sun, leave message)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Onkyo, Klipsch, Def Tech, Oppo, Parasound 
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is online now  
post #3 of 4 Old 01-19-2013, 02:07 PM - Thread Starter
Newbie
 
Jen8924's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks for replying.

Actually it`s not just an issue with the sat box, my blu ray player isn`t working through it either.
Jen8924 is offline  
post #4 of 4 Old 01-19-2013, 05:32 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 42,819
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 271 Post(s)
Liked: 1302
The sat box is better configured when connected directly to the TV with optical only to the AVR. On the BDP, check to make sure the "Deep Color Output" setting is OFF. Otherwise, sounds like a defective HDMI board. frown.gif

---------------------------------
"JD" – jd@avscience.com ; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - AVSForum sponsor for 15 years  
Mon - Fri: 8am – 8pm EST (Sat/Sun, leave message)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Onkyo, Klipsch, Def Tech, Oppo, Parasound 
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is online now  
Reply Receivers, Amps, and Processors

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off