Denon 1612 turning off when playing 3D blu-ray's - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 01-20-2013, 03:16 PM - Thread Starter
Member
 
RolandL's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 107
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 11
I don't know what is causing this. When watching a regular movie, I have no problems with my Denon 1612 receiver. But, I put in a 3D Blu-ray, it plays for a while, then the Denon shuts off - blinking red light. I turn it back on and it plays fine. Anyone have any ideas what could be causing this?
RolandL is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 01-20-2013, 05:31 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 43,636
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 609 Post(s)
Liked: 1370
Is the red light blinking every 1/2 second or every 2 seconds? If the former, check your speaker wire connections to ensure there isn't a loose strand from one post touching another post.

---------------------------------
"JD" – jd@avscience.com ; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AV Gear 
Mon - Fri: 8am – 8pm EST (Sat/Sun too, will return call if I don't pick up)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Onkyo, Klipsch, Def Tech, Oppo, Parasound 
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is online now  
post #3 of 3 Old 02-02-2013, 03:57 PM - Thread Starter
Member
 
RolandL's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 107
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by jdsmoothie View Post

Is the red light blinking every 1/2 second or every 2 seconds? If the former, check your speaker wire connections to ensure there isn't a loose strand from one post touching another post.

Sorry, I've been away and couldn't get to the internet. Yes, I think you were right. I was only watching for about ten minutes and a load explosion turned the Denon off - blinking every 1/2 second. Checked my speaker wire connections and they looked OK on the Denon but a few were touching on the connection on the wall. Played the same scene and no problem.

Thanks!
RolandL is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off