Only voices muted on Onkyo 608 Receiver - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 4 Old 01-21-2013, 11:30 AM - Thread Starter
Member
 
gnunn's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Toronto, Canada
Posts: 105
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a weird issue that started with my Onkyo 608 receiver a few months ago. Periodically when watching TV through the receiver all of the voices will be muted but any other audio will be fine and at a normal level. Cranking the volume up will cause the muted effect to suddenly abate after a volume increase of 10 or so steps, after which volume can be lowered back to normal and voices are fine. I'm thinking there is some sort of dynamic effect turned on in the receiver but I've been through the menus a few times and nothing obvious is apparent as the Aydessey dynamic EQ is turned off. The issue most commonly happens when turning the TV and receiver on to watch something for the first time but it can happen in the middle of watching a program as well.

Any suggestions as to what the issue could me here?
gnunn is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 01-21-2013, 03:37 PM
Member
 
Hwaiting's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
When that happens, it's not your center channel speaker cutting out completely is it?
Hwaiting is offline  
post #3 of 4 Old 01-21-2013, 05:14 PM
Advanced Member
 
horseflesh's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: Seattle, WA
Posts: 501
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 16
The same thing happened to me. It turned out to be a loose wire on a center speaker post.
horseflesh is offline  
post #4 of 4 Old 01-22-2013, 08:44 AM - Thread Starter
Member
 
gnunn's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Toronto, Canada
Posts: 105
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Hwaiting View Post

When that happens, it's not your center channel speaker cutting out completely is it?

I don't think so, when it happens again I'll check more closely. However if it was the center channel cutting out due to a bad connection why would jacking up the volume cause it to start working again?
gnunn is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off