Onkyo on/off issue - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 8 Old 02-05-2013, 06:04 PM - Thread Starter
Newbie
 
MACMANJW's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi, I bought a Onkyo receiver model # HTR-390 (yes i know this is a cheep one and it originally came with a home theater in a box but I bought the receiver on ebay for cheep) and this is the model that has the recall on it but when i put in my serial # on onkyo's website its not in the recall, so i am wondering what part inside needs to be replaced to fix this issue? i looked all over the internet but can not find out what part is making the issue thanks for your help smile.gif
MACMANJW is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 Old 02-05-2013, 06:13 PM
AVS Special Member
 
thebard's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,549
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Is your unit experiencing the specified problems (ie, automatic shutoff or static)? If the serial number doesn't come up, perhaps it isn't affected.
thebard is offline  
post #3 of 8 Old 02-05-2013, 06:20 PM - Thread Starter
Newbie
 
MACMANJW's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by thebard View Post

Is your unit experiencing the specified problems (ie, automatic shutoff or static)? If the serial number doesn't come up, perhaps it isn't affected.

Yes it turns on for 10sec or so then turns off. I'm good at computer repair so im thinking i might be able to fix it myself if i can find the part that is making the issue.
MACMANJW is offline  
post #4 of 8 Old 02-06-2013, 03:58 AM - Thread Starter
Newbie
 
MACMANJW's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I'm thinking it might be a fault in the protection circuit and that's way it is turning off maybe i can disable it some how? but i know nothing about audio gear so it is only a guess:)
MACMANJW is offline  
post #5 of 8 Old 02-06-2013, 08:03 AM
Senior Member
 
mariokrt64's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 477
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 13
I have an 809 a few months old...experiencing a sudden shuttoff problem...it does not turn on back by itself...it just shutoff and I turn it back on...its an intermittent problem..not always happening...

Can you provide the link to verify the S/N recall on Onkyo's webpage to see if mine is in the list?

thanks...
mariokrt64 is offline  
post #6 of 8 Old 02-06-2013, 12:31 PM - Thread Starter
Newbie
 
MACMANJW's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
809 is on the recall list here is the link smile.gifhttp://www.onkyousa.com/001a_modelreturn_entertype.cfm
MACMANJW is offline  
post #7 of 8 Old 02-06-2013, 03:29 PM
Senior Member
 
mariokrt64's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 477
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by MACMANJW View Post

809 is on the recall list here is the link smile.gifhttp://www.onkyousa.com/001a_modelreturn_entertype.cfm

i verified and got this reply...."Your receiver does not need this update. "..So I guess my serial number is not included in the recall...I will keep monitoring the situacion to see if it continues then contact Onkyo if so.....

Thanks for the link....
mariokrt64 is offline  
post #8 of 8 Old 02-22-2013, 09:07 PM
Senior Member
 
mariokrt64's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 477
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 13
Fortunately its being working better lately...I checked the speaker wiring and seemed ok....I still suspect some cable may be making undesirable contact with the receiver body...I need to double check more thoroughly.....
mariokrt64 is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off