echo sounds from the reciever - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Baselworld is only a few weeks away. Getting the latest news is easy, Click Here for info on how to join the Watchuseek.com newsletter list. Follow our team for updates featuring event coverage, new product unveilings, watch industry news & more!


Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 02-06-2013, 11:05 PM - Thread Starter
Newbie
 
sputty's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a new pioneer reciever. When i try most of the advanced surround modes when watchimg a movie ii get this annoying echo sounds from the dialougs of the men at the movie.
When i use the standart surriund mode it sounds good.

Am i doing something wrong? Need to configure something different at the reciever?
sputty is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 02-06-2013, 11:17 PM
Advanced Member
 
jevans64's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 915
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 61 Post(s)
Liked: 75
Some of those modes, like Stadium, etc. have intentional delays to create an echo effect on purpose. I wouldn't use any of those unless that is the desired sound you want to achieve from your material. I generally only use these modes for 2-channel music. You'll want to stick with either a Dolby Digital ( DD ) or Digital Theater Sound ( DTS ) mode for movies. If you are still getting an echo with these modes, then the imaging ( speaker delays ) are off. If the Pioneer has an automatic room correction test you can run, I would run that first. At the very least, the room correction would balance the output over all speakers and set up the delays correctly based on where you place the testing mic.

HD-DVD = 94
Blu-Ray = 120 ( 24 Warner red2blu )
jevans64 is offline  
post #3 of 3 Old 02-06-2013, 11:36 PM - Thread Starter
Newbie
 
sputty's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks for the quick reply! i will try to reconfigure the delays and stick with the standart surround modes...
sputty is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Receivers, Amps, and Processors

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off