Denon AVR 1609 question - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews

Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 4 Old 02-16-2013, 04:25 PM - Thread Starter
Member
 
idea3's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 48
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
Hi

I am trying to setup my speakers using Audessey setup on my Denon 1609. I start the procedure, while it checks the first speaker (left front) it disconnects the receiver. It just shuts it down. Why? I am trying to set the speakers up after moving and I added the subwoofer, which I want the receiver to detect (it's not working).

Can anybody help me?

Thanx
idea3 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 02-16-2013, 09:48 PM
AVS Addicted Member
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 64,650
Mentioned: 224 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 11132 Post(s)
Liked: 5142
Make sure the speaker wiring is correct for each post (ie. no stray stands touching another post) and if yes, the try resetting the microprocessor (p. 44 OM).
jdsmoothie is online now  
post #3 of 4 Old 02-17-2013, 06:59 AM - Thread Starter
Member
 
idea3's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 48
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
the cables were touching. Thanx
idea3 is offline  
post #4 of 4 Old 02-17-2013, 07:20 AM
AVS Addicted Member
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 64,650
Mentioned: 224 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 11132 Post(s)
Liked: 5142
Great. Now back to the Audyssey setup. smile.gif

Be sure to spend some time reviewing the Audyssey 101/FAQ Guide linked in my sig to get the best use out of Audyssey (to include using either a tripod or mic boom stand to support the mic).
jdsmoothie is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Receivers, Amps, and Processors



Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off