PS3 and Onkyo TX-SR606 Problem - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 13 Old 03-07-2013, 04:24 PM - Thread Starter
Newbie
 
mattsk42's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
OK, so I know the amazing amount of problems people have w/ HDMI and this receiver. I don't think it's that, but let me know if this is a symptom too.

All HDMI things going in and out of it work fine. I have it sitting on a grate type thing with open air below, and about 3 feet above and to all sides. It does not get hot and has never stopped or done anything weird ever.

When I first hooked up my PS3, everything worked great. I then updated to the newest PS3 update, and now it won't work.

I have only a PS3 and Directv going in. Then from there, just the standard HDMI out to the TV. (Panasonic plasma) I have tried just going from the PS3 to the TV and that works great. I reset all the video settings to default and still no go.

It's set for what I think is right, but please refresh me if I'm wrong. Pretend I don't know anything.

Is there anyone else with this problem but NO other problems at all?
mattsk42 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 13 Old 03-07-2013, 04:44 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 42,785
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 259 Post(s)
Liked: 1300
Also ensure the "Deep Color Output" setting on the PS3 is set to OFF.

---------------------------------
"JD" – jd@avscience.com ; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - AVSForum sponsor for 15 years  
Mon - Fri: 8am – 8pm EST (Sat/Sun, leave message)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Onkyo, Klipsch, Def Tech, Oppo, Parasound 
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is online now  
post #3 of 13 Old 03-18-2013, 03:18 PM - Thread Starter
Newbie
 
mattsk42's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
It is turned off. Still no go.
mattsk42 is offline  
post #4 of 13 Old 03-18-2013, 04:12 PM
Newbie
 
r34king's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
With the ps3 off. Hold the power button for 5 seconds. Should reset the audio video settings. Then go in and set them the way you want

Sent from my SAMSUNG-SGH-I717 using Tapatalk 2
r34king is offline  
post #5 of 13 Old 03-18-2013, 04:13 PM
Newbie
 
r34king's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Sorry. Didn't see that you already tried that. Try a different HDMI port

Sent from my SAMSUNG-SGH-I717 using Tapatalk 2
r34king is offline  
post #6 of 13 Old 03-18-2013, 04:26 PM
AVS Special Member
 
budwich's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Kanata, Ontario, Canada
Posts: 1,321
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 21
depower everything (ie. unplug from the wall). Plug everything back in... THEN, power up the sink (TV), then the receiver, then the source (ie. ps3). Does that help??
budwich is offline  
post #7 of 13 Old 03-19-2013, 06:25 AM - Thread Starter
Newbie
 
mattsk42's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Tried different port, tried unplugging/resetting both the PS3 and Onkyo. No change.

*SOLUTION* (sort of)

I DO have it set to pass through HDMI to the TV, so full 1080p should be fine. However, I plugged the PS3 directly into the TV, switched it back to 1080i as the highest video resolution, plugged it BACK into the Onkyo w/ 1080i (not 1080p) and now it works perfectly. I've used this set up as 1080p as the ONLY option on the PS3 on this specific TV before, and never had issues, and like I said, it was working correctly before.

So the end result is that somehow the Onkyo doesn't pass through PS3 1080p signal correctly. Maybe there's a setting OTHER than where you select pass-through HDMI on the Onkyo?

After I got it "working" with 1080i, I tried enabling Deep Color, and that killed the signal as well.
mattsk42 is offline  
post #8 of 13 Old 03-19-2013, 10:42 AM
AVS Special Member
 
budwich's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Kanata, Ontario, Canada
Posts: 1,321
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 21
I suggested that you unplug everything... that includes the TV which is the most important thing in the process since its the item that starts things off. Anyways,
budwich is offline  
post #9 of 13 Old 03-19-2013, 10:56 AM - Thread Starter
Newbie
 
mattsk42's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Sorry, I looked back at the post and realized I typed it stupidly. I just changed the output USING the TV since the Onkyo wouldn't work from the PS3 to be only up to 1080i and unchecked 1080p. Then I plugged back into the Onkyo and it works. Didn't actually change or reset any other settings on the TV or Onkyo.
mattsk42 is offline  
post #10 of 13 Old 03-19-2013, 12:39 PM
Senior Member
 
nlpearman's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 435
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
As you've found out, the 606 doesn't do 1080p reliably (I have both).

My solution, unfortunately, was to connect the PS3 directly to the TV and run an optical cable to the 606 for audio. I have a separate blu-ray player, so I don't need the lossless audio formats coming through my PS3.

My blu-ray player is also connected straight to the TV for video. I will replace the 606 as soon as I can.

"Research returns results!"
PSN: agent_np
nlpearman is offline  
post #11 of 13 Old 03-19-2013, 12:50 PM
AVS Special Member
 
KidHorn's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Derwood, Maryland
Posts: 2,703
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 54 Post(s)
Liked: 161
Glad you found a solution to your problem. I hate to say it, but you may experiencing early onset of the HDMI ports failing on your Onkyo. Mine started out with I could get it working by resetting, disconnecting, unplugging etc... Over time, it took more effort and eventually total failure. I'm amazed yours has lasted as long as it has.
KidHorn is online now  
post #12 of 13 Old 03-20-2013, 07:23 AM
Senior Member
 
nlpearman's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 435
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
A good universal remote (URC MX-350) makes the work-around bearable. smile.gif

My HDMI board has been going down for a while. I had a scare a few weeks ago when the OSD didn't show up. I just bought a $25 HDMI switch so now all video (Apple TV, PS3, Blu-ray, Cable Box) is going directly to the TV. The Blu-ray player has a dual-HDMI out, which allows me to have the lossless movie codecs.

I know it has limited time left. I'm anxiously awaiting the 2013 receiver releases from Onkyo and Denon, credit card in hand.

"Research returns results!"
PSN: agent_np
nlpearman is offline  
post #13 of 13 Old 04-09-2013, 10:19 AM
Member
 
random205's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 37
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
I'm having the same issue. 99% sure this is your issue: http://www.youtube.com/watch?v=gj0x5S9ez5U

I called a local service center and they actually recommended I contact Onkyo and see if they will do a one off repair for free. Pretty nice of a service center to not try to get money off of me right off the bat.
Looking on Onkyo forums I think they know they have this issue and are willing to work with the customer on a one by one basis. http://forums.onkyousa.com/viewtopic.php?f=2&t=1344&hilit=TX%25SR606


Good luck! I'm going to contact Onkyo tonight once I get my serial number from my receiver.
random205 is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

Tags
Onkyo Tx Sr606 Receiver
Gear in this thread

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off