The 'Official' 2013 Denon "E Series" / "X Series" AVR Model Owner's Thread & FAQ - Page 276 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #8251 of 8939 Old 07-19-2014, 09:40 PM
Advanced Member
 
Keith Mickunas's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Wylie, TX, USA
Posts: 755
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 66 Post(s)
Liked: 66
Quote:
Originally Posted by Sk76 View Post
Planning to buy Denon X4000 and could see it is for sale on Abe's of Maine website for $829. It says brand new with warranty. Wondering how come as everywhere else it's $1299. Anyone with any experience or comments on the risks there may be


Sent from my iPhone using Tapatalk
I don't know anything about that store, but I've heard horror stories along the lines of what mdavej mentioned regarding a lot of shady outfits in NYC. I've mainly read about them with regards to camera equipment, but the deals with electronics are the same. They offer an amazing price, well below what others typically do, then try to hook you with accessories, or say that model is out of stock but offer the one above it, then give you the run around if you do place the order. It's an endless nightmare. This definitely falls in the realm of if it sounds too good to be true, then it isn't.

Quote:
Originally Posted by pbarach View Post
Apparently FedEx fixed my AVR, because Panurgy said they could't duplicate the complaint, cleaned up my AVR and sent it back without either of these problems (so far).

But... somehow my front left and right channels were now out of phase with each other. I know this wasn't the case before I sent the unit for repair, because my speaker cables are carefully color-coded, and I used the same test tracks (from a THX OptiMode DVD) to check this today as I used the last time I hooked up the AVR to the speakers. Anyway, I reversed the cables on one of the speakers, ran the phase test to make sure the five speakers were all in phase, and everything is working fine.

And miracle of miracles, I was able to reload my config file after only 3 tries
I reran Audyssey tonight since I added some stuff to the room and moved things around, and now it says my center is out of phase. I just ignored it. I ran the test twice and got the same error, and I don't know why it would think that. Had a similar issue with some other speakers where it often said the left was out of phase. I'm not sure what the deal is, but ignoring it seems fine.

Download my IR hex codes for the Denon AVR-4810ci and other Denon receivers
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
.
For Logitech Harmony support, ask Logitech for the Denon receiver in the account kmickunas.

Keith Mickunas is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #8252 of 8939 Old 07-19-2014, 09:48 PM
AVS Special Member
 
pbarach's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Northeast Ohio
Posts: 2,538
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 65 Post(s)
Liked: 93
Quote:
Originally Posted by Keith Mickunas View Post
I don't know anything about that store, but I've heard horror stories along the lines of what mdavej mentioned regarding a lot of shady outfits in NYC. I've mainly read about them with regards to camera equipment, but the deals with electronics are the same. They offer an amazing price, well below what others typically do, then try to hook you with accessories, or say that model is out of stock but offer the one above it, then give you the run around if you do place the order. It's an endless nightmare. This definitely falls in the realm of if it sounds too good to be true, then it isn't.



I reran Audyssey tonight since I added some stuff to the room and moved things around, and now it says my center is out of phase. I just ignored it. I ran the test twice and got the same error, and I don't know why it would think that. Had a similar issue with some other speakers where it often said the left was out of phase. I'm not sure what the deal is, but ignoring it seems fine.
I wouldn't buy from Abe's unless Denon lists them as an authorized dealer. I did buy a couple of cameras from them. They were an authorized dealer, and I had no trouble with bait & switch or anything else with the sale.

My x4000 phase issue was unrelated to Audyssey. I did the tests using test tones from a reliable test source. The front speakers were out of phase with each other after their round trip to Panurgy, but they were in phase before the trip and with all the cables connected the same.
pbarach is offline  
post #8253 of 8939 Old 07-20-2014, 06:28 PM
Advanced Member
 
sofakng's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 932
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 27 Post(s)
Liked: 10
Can anybody give me any hints why my second zone isn't working?

I've purchased a refurbished AVR-X4000 so maybe it's defective but it's also possible I've configured something wrong.

Anyways, my second zone is just two speakers on my outside patio and I have them connected using the Surround Back L/R terminals. On the receiver, I've received "5.1ch + ZONE2" under Amp Assign. However, if I turn on Zone 2 and play anything it appears to be playing but I have no sound. I've verified that the speakers work because if I swap the primary Front L/R with my patio speakers it plays fine.

Do I have to configure anything else?
sofakng is offline  
post #8254 of 8939 Old 07-20-2014, 06:47 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 44,607
Mentioned: 10 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1102 Post(s)
Liked: 1523
^^
Is the source you are playing stereo 2.0? Is the source HDMI, digital, or analog? If HDMI, do you have ALL ZONE STERO selected or HDMI audio (Zone 2) set to "PCM" (p. 194 Owner's manual)?

---------------------------------
"JD" –
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AVRs, Speakers, etc. 

Mon - Fri: 10am – 10pm EST (Sat/Sun too if you leave message)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Def Tech, Atlantic Tech, Parasound
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is online now  
post #8255 of 8939 Old 07-20-2014, 06:56 PM
Advanced Member
 
sofakng's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 932
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 27 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jdsmoothie View Post
^^
Is the source you are playing stereo 2.0? Is the source HDMI, digital, or analog? If HDMI, do you have ALL ZONE STERO selected or HDMI audio (Zone 2) set to "PCM" (p. 194 Owner's manual)?
I'm using the built-in DLNA Media Player to play an MP3 off my network drive, and I've tried the built-in SiriusXM client. I only have speakers attached to Zone 2 and I don't have any HDMI cables, etc.

In General/ZONE 2 setup, HDMI is set to Through and Channel is set to Stereo.

It seems like I'm missing something because I never told "Zone 2" to use "Surround Back L/R" ...
sofakng is offline  
post #8256 of 8939 Old 07-20-2014, 07:04 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 44,607
Mentioned: 10 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1102 Post(s)
Liked: 1523
^^
When AMP ASSIGN is set to "5.1 + Zone 2" the SBL/SBR speaker posts default to Zone 2. Power on Zone 2 using the remote and select the source you want to pass.

---------------------------------
"JD" –
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AVRs, Speakers, etc. 

Mon - Fri: 10am – 10pm EST (Sat/Sun too if you leave message)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Def Tech, Atlantic Tech, Parasound
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is online now  
post #8257 of 8939 Old 07-20-2014, 07:08 PM
Advanced Member
 
sofakng's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 932
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 27 Post(s)
Liked: 10
I'm using the web interface since the receiver is in my basement and the speakers are outside on my patio. I've also used the official Denon iOS application.

I'm worried the receiver is defective because it sounds like I'm doing everything correctly...

Also, I just received the receiver about two weeks ago and I did multiple microprocessor resets as suggested in the FAQ because the unit was refurbished.
sofakng is offline  
post #8258 of 8939 Old 07-20-2014, 07:28 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 44,607
Mentioned: 10 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1102 Post(s)
Liked: 1523
^^
With the network source playing in the main zone, set Zone 2 to ON and to "Source" and if still no joy, it would seem you got a defective refurbished unit.

---------------------------------
"JD" –
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AVRs, Speakers, etc. 

Mon - Fri: 10am – 10pm EST (Sat/Sun too if you leave message)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Def Tech, Atlantic Tech, Parasound
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is online now  
post #8259 of 8939 Old 07-21-2014, 03:09 AM
Newbie
 
almgren's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
No sound u nless CBL/SAT or TV turned on

OK, I have a starnge thing. I just changed my sat box, and now it seems that the Denon X4000 does not priduce any sound unless the box or my TV is turned on (one of them is sufficient).

I set my Denon to play radio, but no sound comes out unless one of these 2 is turned on.
I tried to turn on my Blue Ray but that has no effect,

There must be a setting somewhere I have missed

christian
almgren is offline  
post #8260 of 8939 Old 07-21-2014, 03:14 AM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 44,607
Mentioned: 10 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1102 Post(s)
Liked: 1523
^^
This occurs with some TVs in the chain. First try a soft reset, but setting the X4000 to Standby and then unplugging the power cord for 10 minutes. Then try the radio. If still no joy, try disconnecting the cable box to see if that is the culprit. If yes, connect the cable box (HDMI) to the TV with cable box (optical) to the X4000.

---------------------------------
"JD" –
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AVRs, Speakers, etc. 

Mon - Fri: 10am – 10pm EST (Sat/Sun too if you leave message)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Def Tech, Atlantic Tech, Parasound
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is online now  
post #8261 of 8939 Old 07-21-2014, 03:53 AM
AVS Special Member
 
Tom Grooms's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: The Villages, Fl
Posts: 2,198
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 37 Post(s)
Liked: 166
Quote:
Originally Posted by sofakng View Post

In General/ZONE 2 setup, HDMI is set to Through and Channel is set to Stereo.
Try changing the "through" setting to "pcm".
Tom Grooms is online now  
post #8262 of 8939 Old 07-21-2014, 05:30 AM
Member
 
JZ50's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Chatham NJ
Posts: 76
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 11
Sk76

Would definitely give AVS a call for Denon pricing. Purchased X4000 awhile back and received great price and great service!!
ambesolman likes this.
JZ50 is offline  
post #8263 of 8939 Old 07-21-2014, 07:41 AM
Member
 
jollyguy23's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 52
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 11
HI,

A newbie question. I purchased the x4000 recently and trying to set things up. I ran the audessey last night. Since i have the def tech fronts with the sub built in (and two dedicated subs), i was following instructions on page 1 of this thread to set the fronts from Large to small. The issue is i do not know where to set this to small? Also any recommendations for crossover? I have a 7.2 set up (two dedicated subs and not the ones from the def tech fronts).

Thanks in advance for the help!
jollyguy23 is offline  
post #8264 of 8939 Old 07-21-2014, 07:51 AM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 44,607
Mentioned: 10 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1102 Post(s)
Liked: 1523
^^
Use the Setup - Speakers - Manual Setup to set the FL/FR to SMALL/60Hz or SMALL/80Hz whichever you prefer.

---------------------------------
"JD" –
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AVRs, Speakers, etc. 

Mon - Fri: 10am – 10pm EST (Sat/Sun too if you leave message)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Def Tech, Atlantic Tech, Parasound
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is online now  
post #8265 of 8939 Old 07-21-2014, 07:58 AM
AVS Special Member
 
rnrgagne's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Canada
Posts: 6,630
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 30 Post(s)
Liked: 49
Apologies if this is a redundant question, did a search but couldn't easily find an answer. I bought the X4000 as a temporary replacement for my AVP pre-amp that went off to the shop for repair. The plan is to move the 4000 to my second system when I get the AVP back. AVP went in becaue the center channel was having issues...

The 4000 is having similar issues, be it watching TV from my Shaw Arris PVR or watching my Roku & Netflix, the center channel from their dolbly digital feeds totally craps out. The dialog becomes totally inaudible. The only way to hear it is to switch the 4000 into stereo mode.

Anyone have an idea what may be the cause or remedy? Did I trip onto a defective 4000?
rnrgagne is offline  
post #8266 of 8939 Old 07-21-2014, 08:06 AM
Member
 
jollyguy23's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 52
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 11
Thanks so much. Just one follow up question. DO i have to run audessey again after making this change? I assume NO but want to confirm. Thanks once again!
jollyguy23 is offline  
post #8267 of 8939 Old 07-21-2014, 09:02 AM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 44,607
Mentioned: 10 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1102 Post(s)
Liked: 1523
^^
Correct. No you do not.

---------------------------------
"JD" –
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AVRs, Speakers, etc. 

Mon - Fri: 10am – 10pm EST (Sat/Sun too if you leave message)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Def Tech, Atlantic Tech, Parasound
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 

Last edited by jdsmoothie; 07-21-2014 at 09:09 AM.
jdsmoothie is online now  
post #8268 of 8939 Old 07-21-2014, 09:11 AM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 44,607
Mentioned: 10 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1102 Post(s)
Liked: 1523
Quote:
Originally Posted by rnrgagne View Post
Apologies if this is a redundant question, did a search but couldn't easily find an answer. I bought the X4000 as a temporary replacement for my AVP pre-amp that went off to the shop for repair. The plan is to move the 4000 to my second system when I get the AVP back. AVP went in becaue the center channel was having issues...

The 4000 is having similar issues, be it watching TV from my Shaw Arris PVR or watching my Roku & Netflix, the center channel from their dolbly digital feeds totally craps out. The dialog becomes totally inaudible. The only way to hear it is to switch the 4000 into stereo mode.

Anyone have an idea what may be the cause or remedy? Did I trip onto a defective 4000?
Try swapping the FL and center speakers to see if the issue is the center speaker. If not, then reset the microprocessor (p. 225). And if still no joy, then exchange it.

---------------------------------
"JD" –
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AVRs, Speakers, etc. 

Mon - Fri: 10am – 10pm EST (Sat/Sun too if you leave message)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Def Tech, Atlantic Tech, Parasound
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is online now  
post #8269 of 8939 Old 07-21-2014, 11:06 AM
Senior Member
 
asarose247's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: SoCal
Posts: 399
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 55 Post(s)
Liked: 47
first, thanks to jd for a good price, smooth transaction and speedy delivery.
the short question and one problem at a time : when selecting with the music button, ALL I EVER GET IS STEREO MODE, using my cable hookup at a source, so What am I missing?

thanks

Denon X4000 , Emotiva UPA7, Yamaha 663 for 14.3, configurable from 10.3 and up
Klipsch F3 FL/R, G-28 CenterLow, Icon 25 CenterHigh, RC3II: SL/R SLX: Rears ,TF & TR, RB51's:FH
2 30" BF THTLP'S and SubMaximus and Inuke6000DSP
Mitsy DLP 73837 Xbox1 PS4 Panny BD 220
asarose247 is offline  
post #8270 of 8939 Old 07-21-2014, 12:00 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 44,607
Mentioned: 10 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1102 Post(s)
Liked: 1523
^^
Press/hold the MOVIE or MUSIC buttons to get all the available surround modes. Also make sure your cable box is set to pass DD 5.1.

---------------------------------
"JD" –
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AVRs, Speakers, etc. 

Mon - Fri: 10am – 10pm EST (Sat/Sun too if you leave message)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Def Tech, Atlantic Tech, Parasound
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is online now  
post #8271 of 8939 Old 07-21-2014, 12:00 PM
AVS Special Member
 
JChin's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Mesquite Tx
Posts: 8,530
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 87 Post(s)
Liked: 134
Quote:
Originally Posted by asarose247 View Post
when selecting with the music button, ALL I EVER GET IS STEREO MODE, using my cable hookup at a source, so What am I missing?

thanks
Hi asarose, try holding down the Music button and it will pop up with additonal option.
JChin is offline  
post #8272 of 8939 Old 07-21-2014, 12:34 PM - Thread Starter
AVS Addicted Member
 
batpig's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: San Diego
Posts: 24,481
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 728 Post(s)
Liked: 1316
@asarose247 -- See also here: http://batpigworld.com/wp/?p=150

batpig's "Denon-to-English Dictionary"
Setup Guide and FAQ

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
batpig is online now  
post #8273 of 8939 Old 07-21-2014, 10:03 PM
Senior Member
 
asarose247's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: SoCal
Posts: 399
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 55 Post(s)
Liked: 47
thank you, jd, batpig and Jchin
as I figured, the problem is . . . me
here is a "I wonder what would happen wrt optimization . . .


I use Sub 1 out to feed 1 channel of my Inuke6000 running the SubMaximis, I've got some DSP eq done there but it needs re-checking wrt the new X4000
Sub 2 is split, one leg feeds a signal to a BASH 300 running the 2 Clark shakers on my couch and the other leg feeds a BASH 300 pushing a 30" THTLP




I can run the Sub EQ and turn things on/off so the system can do the best work for each sub and then I suppose, run it again with them both on.
this is a which came first chicken or egg ? and each room and setup is different but anyone with any such back and forth experience is invited to speak up and put their .02 in


curious to hear what's been discovered . . .

thanks


addendum : some other info
Until I can wire the 2 THTLP's together (yes there is a second one) in a series parallel config to run off the other channel of the Inuke (at 8ohms I can still get about 1K to drive both and no they will not be co-located, it just more wire as my entire room is 14+ x 28 and total volume is 5Kft^3 . Too much just might be enough.

Denon X4000 , Emotiva UPA7, Yamaha 663 for 14.3, configurable from 10.3 and up
Klipsch F3 FL/R, G-28 CenterLow, Icon 25 CenterHigh, RC3II: SL/R SLX: Rears ,TF & TR, RB51's:FH
2 30" BF THTLP'S and SubMaximus and Inuke6000DSP
Mitsy DLP 73837 Xbox1 PS4 Panny BD 220
asarose247 is offline  
post #8274 of 8939 Old 07-22-2014, 05:12 AM
Advanced Member
 
sofakng's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 932
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 27 Post(s)
Liked: 10
OK - So I was able to get "5.1ch + ZONE 3" but for some reason if I use "5.1ch + ZONE 2", I don't get any audio from the speakers. (I also tested setting Amp Assign to 7.1 and the SBL/SBR also worked fine with the test tones, etc)

Any idea what could be causing zone 2 to not work?

It doesn't matter because I can just use zone 3 instead of zone 2, but I'm still worried about the possibility of my receiver being defective.
sofakng is offline  
post #8275 of 8939 Old 07-22-2014, 05:23 AM
Member
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 19 Post(s)
Liked: 1
Quote:
Originally Posted by JZ50 View Post
Sk76

Would definitely give AVS a call for Denon pricing. Purchased X4000 awhile back and received great price and great service!!

Can you share the price if it's ok


Sent from my iPhone using Tapatalk
Sk76 is online now  
post #8276 of 8939 Old 07-23-2014, 09:06 AM
Newbie
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 0
AVR-X4000 multizone issues

Guys I have bit of a problem; i am only using one zone - the main zone; however i get no audio from speakers off the cable hdmi until zone 2 is turned on. The volume etc is still being controlled by main zone but the moment i turn zone 2 off speakers go dead.... any help would be appreciated
apiasecki is offline  
post #8277 of 8939 Old 07-23-2014, 10:11 AM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 44,607
Mentioned: 10 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1102 Post(s)
Liked: 1523
Quote:
Originally Posted by sofakng View Post
OK - So I was able to get "5.1ch + ZONE 3" but for some reason if I use "5.1ch + ZONE 2", I don't get any audio from the speakers. (I also tested setting Amp Assign to 7.1 and the SBL/SBR also worked fine with the test tones, etc)

Any idea what could be causing zone 2 to not work?

It doesn't matter because I can just use zone 3 instead of zone 2, but I'm still worried about the possibility of my receiver being defective.
If Zone 2 is powered ON and not passing any source, then you may want to try a soft reset (unplug for 10 minutes) and if still no joy, a microprocessor reset (post #5 of this thread).

---------------------------------
"JD" –
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AVRs, Speakers, etc. 

Mon - Fri: 10am – 10pm EST (Sat/Sun too if you leave message)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Def Tech, Atlantic Tech, Parasound
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is online now  
post #8278 of 8939 Old 07-23-2014, 10:12 AM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 44,607
Mentioned: 10 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1102 Post(s)
Liked: 1523
Quote:
Originally Posted by apiasecki View Post
Guys I have bit of a problem; i am only using one zone - the main zone; however i get no audio from speakers off the cable hdmi until zone 2 is turned on. The volume etc is still being controlled by main zone but the moment i turn zone 2 off speakers go dead.... any help would be appreciated
What is the AMP ASSIGN setting on? What speakers are connected? Have you tried a soft reset (unplug power cord for 10 minutes)?

---------------------------------
"JD" –
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AVRs, Speakers, etc. 

Mon - Fri: 10am – 10pm EST (Sat/Sun too if you leave message)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Def Tech, Atlantic Tech, Parasound
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is online now  
post #8279 of 8939 Old 07-23-2014, 10:53 AM
Advanced Member
 
sofakng's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 932
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 27 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jdsmoothie View Post
If Zone 2 is powered ON and not passing any source, then you may want to try a soft reset (unplug for 10 minutes) and if still no joy, a microprocessor reset (post #5 of this thread).
Will the microprocessor reset erase my settings and MultEQ configuration?

Also, yesterday the receiver completely locked up on me. The physical zone on/off buttons worked but the IR, RS232, and web gui commands didn't respond. I unplugged the receiver for 5 seconds and plugged it back in and everything is working again.

I'm still a little concerned the refurbished unit I received might be defective...

Are random lockups somewhat normal? (i.e. a known issue)
sofakng is offline  
post #8280 of 8939 Old 07-23-2014, 11:13 AM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 44,607
Mentioned: 10 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1102 Post(s)
Liked: 1523
Yes, all settings are returned to factory defaults, although you can use the SAVE/LOAD procedure as noted in post #4 of this thread. Random lockups can happen from time to time, but are not a "known" issue. If you are concerned, call Denon and have exchange the unit for another refurb.

---------------------------------
"JD" –
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AVRs, Speakers, etc. 

Mon - Fri: 10am – 10pm EST (Sat/Sun too if you leave message)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Def Tech, Atlantic Tech, Parasound
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is online now  
Reply Receivers, Amps, and Processors

Tags
Denon Avr 2309ci Receiver , Denon Avr4310ci Receiver , Denon , Denon Electronics , Polk Audio Monitor70 Series Ii Floorstanding Loudspeaker , Onkyo Tx Nr626 7 2 Channel Network Audio Video Receiver , Denon Avr E200 , Denon Avr E300 , Denon Avr E400 , Denon Avr X2000 7 1 Channel Home Theater Receiver , Denon Avr X3000 7 2 Channel Home Theater Receiver , Denon Avr X4000 7 2 Channel Home Theater Receiver , Denon Avr X1000 5 1 Channel Home Theater Receiver
Gear in this thread

    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page


    Forum Jump: 

    Posting Rules  
    You may not post new threads
    You may not post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are Off
    Pingbacks are Off
    Refbacks are Off