*Official* Pioneer SC-1522 9.2 Network ready AV receiver owners thread - Page 16 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #451 of 1735 Old 04-21-2013, 07:43 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Foxbat121's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: VA
Posts: 9,850
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 139 Post(s)
Liked: 211
From what I read, those ML speakers are difficult to drive because of their capacitive nature. The best amp for them are tube amps.
Foxbat121 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #452 of 1735 Old 04-21-2013, 08:18 AM
Member
 
N2AUDIO's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 134
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
I have a question for anyone who might know. If I set the HDMI for pass-through (but let's say the last source I used before I turned off the 1522 was my BD player), then if I want to just watch TV through my Dish Hopper with the Receiver turned off, what setting needs to be made on the 1522 so that I can use the TV/Hopper combination without having to turn on the receiver to change the input from the last-used BD to Sat/CBL? I'm sure this is an easy fix, I just can't seem to figure it out.

Thanks in advance for your help.
N2AUDIO is offline  
post #453 of 1735 Old 04-21-2013, 08:35 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Foxbat121's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: VA
Posts: 9,850
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 139 Post(s)
Liked: 211
There isn't any way

Sent from my RM-820_nam_canada_246 using Board Express
Foxbat121 is offline  
post #454 of 1735 Old 04-21-2013, 08:55 AM
Member
 
f1snob's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 23
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just bought this at my Costco in Bellingham. They have plenty there and have had them for weeks if any one in the NW needs one.

My problem is I have a computer plugged in. I can get the video perfectly well. We can't get the sound. The PC is plugged in via HDMI but has separate optical digital out. We have plugged this into both Opt-1 and Opt-2 and assigned to the input the HDMI input the computer is connected to and no luck. I tried the digital coax and still nothing. I even plugged the audio in from the headphone jack to RCA's on the receiver and no sound. The setup on the computer is correct and this setup worked perfectly on the Onkyo I am replacing. I tried several digital cables, they all have the red light on when I plug into the receiver. I've gotta be missing something. any ideas? I see the sound on the computer playing and the "meter" so I know it's working.

thanks.
f1snob is offline  
post #455 of 1735 Old 04-21-2013, 09:02 AM
AVS Special Member
 
JChin's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Mesquite Tx
Posts: 8,506
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 78 Post(s)
Liked: 128
Quote:
Originally Posted by f1snob View Post

I've gotta be missing something. any ideas? I see the sound on the computer playing and the "meter" so I know it's working.

thanks.

Hi f1snob, on the remote use "Signal Sel" and set to Digital.
JChin is offline  
post #456 of 1735 Old 04-21-2013, 09:03 AM
Member
 
N2AUDIO's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 134
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by Foxbat121 View Post

There isn't any way

Sent from my RM-820_nam_canada_246 using Board Express


I thought I remember reading somewhere in the manual that all you had to do was to press "a" button on the remote (not sure which one), with the receiver still off mind you, that would allow you to switch the source input without having to turn the receiver on. Maybe I just dreamed it...
N2AUDIO is offline  
post #457 of 1735 Old 04-21-2013, 09:56 AM
AVS Special Member
 
ss9001's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: metro Atlanta
Posts: 8,545
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 161 Post(s)
Liked: 286
Quote:
Originally Posted by JChin View Post

Hi f1snob, on the remote use "Signal Sel" and set to Digital.

f1snob, this is needed. the default is auto and the priority in audio signals for each input is HDMI > Digital > Analog.

Steve
ss9001 is offline  
post #458 of 1735 Old 04-21-2013, 10:07 AM
Yo
Member
 
Yo's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Posts: 61
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I find it interesting that nobody has yet written a review of this receiver for the reviews section

Pioneer SC1522-K

TiVo 3HD with 500GB extender

Samsung UN60EH60000

Sony BX38 Blu-Ray

Apple TV (Gen2)

Snell Acoustics C Main and Center

Infinity rear speakers, Velodyne sub

Yo is offline  
post #459 of 1735 Old 04-21-2013, 10:08 AM
Member
 
N2AUDIO's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 134
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by Foxbat121 View Post

There isn't any way

Sent from my RM-820_nam_canada_246 using Board Express

I think I may have found an answer to my question. On page 66 of the manual, Item #8, it reads as follows:

8 Select the ‘Standby Through’ setting you want.

It is possible to transfer signals from an HDMI-connected player to the TV when this receiver’s power is on standby. Select the HDMI input whose HDMI signal is to be input for through transfer when in the standby mode. When LAST is selected, the signal being input to the currently selected HDMI input is transferred. When OFF is selected, no HDMI input is transferred through when in the standby mode. (However, when Control is set to ON, the HDMI signal is transferred through by the Control with HDMI function even when in the standby mode.)
  • When anything other than OFF is set for this setting, the receiver’s HDMI input can be switched even when the receiver is in the standby mode. (Switch by pointing the remote control at the receiver and pressing the HDMI, BD, DVD, SAT/CBL or DVR/BDR button.)
  • This setting can be used even with devices that are not compatible with the Control with HDMI function.
  • Setting to anything other than OFF increases power consumption in the standby mode.

I knew I had read this somewhere in the manual, but I just couldn't remember where I had read it. Hopefully this will help others address this capability, too.
N2AUDIO is offline  
post #460 of 1735 Old 04-21-2013, 10:09 AM
Senior Member
 
Pioneer_Elte's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 320
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 30 Post(s)
Liked: 36
Quote:
Originally Posted by N2AUDIO View Post

I have a question for anyone who might know. If I set the HDMI for pass-through (but let's say the last source I used before I turned off the 1522 was my BD player), then if I want to just watch TV through my Dish Hopper with the Receiver turned off, what setting needs to be made on the 1522 so that I can use the TV/Hopper combination without having to turn on the receiver to change the input from the last-used BD to Sat/CBL? I'm sure this is an easy fix, I just can't seem to figure it out.

Thanks in advance for your help.

In the manual: pg 66, item 8, 1st bullet.
All you need to do is make sure your HDMI select is set to anything but off and you can change inputs via the remote while the receiver is in standby.

Pioneer_Elte is offline  
post #461 of 1735 Old 04-21-2013, 10:11 AM
Senior Member
 
Pioneer_Elte's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 320
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 30 Post(s)
Liked: 36
Quote:
Originally Posted by N2AUDIO View Post

I think I may have found an answer to my question. On page 66 of the manual, Item #8, it reads as follows:
Looks like you beat me by a minute.

Pioneer_Elte is offline  
post #462 of 1735 Old 04-21-2013, 10:19 AM
Member
 
N2AUDIO's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 134
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by Pioneer_Elte View Post

Looks like you beat me by a minute.

That's quite alright PE. Either way I would have gotten my answer. Thanks for your help.
N2AUDIO is offline  
post #463 of 1735 Old 04-21-2013, 11:12 AM
Member
 
thatguyhileman's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Concord, NC
Posts: 69
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 14
Two questions...did yours have an owners manual in the box? I can hear slight transformer hum with my ear pressed to the top, but not probably 2-3 feet away. How loud has the hum been for the people that have decided to exchange theirs because of hum?
thatguyhileman is offline  
post #464 of 1735 Old 04-21-2013, 11:31 AM
Member
 
M_A_C's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 78
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Foxbat121 View Post

That's correct. You don't need a new sound-card. Just a video card with HDMI.

Are you sure that will do 5.1 for games? I have that but the HDMI cable isn't long enough to test easily. I'll have to move stuff around and try it.
M_A_C is offline  
post #465 of 1735 Old 04-21-2013, 11:31 AM
Member
 
alnilam1's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Carlsbad, CA
Posts: 92
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 19
Quote:
Originally Posted by thatguyhileman View Post

Two questions...did yours have an owners manual in the box? I can hear slight transformer hum with my ear pressed to the top, but not probably 2-3 feet away. How loud has the hum been for the people that have decided to exchange theirs because of hum?

No owner's manual in the box, one of my big complaints on a "$1,600" (MSRP) product! I copied mine. It didn't use too much ink and FedEx spiral-ring bound it for me in landscape for about $9 with nice covers fore and aft. I find this easier to use, especially when flipping back and forth on a subject. The print, especially the very light blue used on the links (which are still helpful in a printed manual) will severely tax older eyes. Sometimes I have to revert to the two-pairs-of-glasses method. Definitely use "highest quality" on your printer if you do this.

No hum on mine. I've hung around jet engines so long I'd be happy to hear it!

Bob Sackett
alnilam1 is offline  
post #466 of 1735 Old 04-21-2013, 11:41 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Foxbat121's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: VA
Posts: 9,850
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 139 Post(s)
Liked: 211
Quote:
Originally Posted by M_A_C View Post

Are you sure that will do 5.1 for games? I have that but the HDMI cable isn't long enough to test easily. I'll have to move stuff around and try it.

HDMI is capable of 7.1 LPCM output. As long as your game supports it (which is the question for individual games), there shouldn't be a problem.
Foxbat121 is offline  
post #467 of 1735 Old 04-21-2013, 12:19 PM
Member
 
430752's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: NJ
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Anyone in Jersey know of a Costco that still has any in stock???

As fortune would have it, my Pioneer SC-35 just crapped out. Shuts off in seconds of power on, ipod light blinking. I got it from costco almost 2 years ago in a similar deal as this. Yes, costco took it right back, no questions, full refund. So, I'm looking at a new A/V receiver, wondered whether to pay for the new SC elite (61/63/65) and noticed the SC-1522/1222 designation on the "regular" Pio a/v receivers. Wondered why a non-elite receiver would carry an SC designation in its model name. Noticed it spec'd out the same as the SC-65. Started searching...and came here.

Looks like i'm maybe 2 weeks too late, but again anyone in the Jersey (NYC to Philly, Atlantic Ocean to Eastern PA) area know where any are left?

-C
430752 is offline  
post #468 of 1735 Old 04-21-2013, 12:27 PM
Yo
Member
 
Yo's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Posts: 61
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by 430752 View Post

Anyone in Jersey know of a Costco that still has any in stock???

As fortune would have it, my Pioneer SC-35 just crapped out. Shuts off in seconds of power on, ipod light blinking. I got it from costco almost 2 years ago in a similar deal as this. Yes, costco took it right back, no questions, full refund. So, I'm looking at a new A/V receiver, wondered whether to pay for the new SC elite (61/63/65) and noticed the SC-1522/1222 designation on the "regular" Pio a/v receivers. Wondered why a non-elite receiver would carry an SC designation in its model name. Noticed it spec'd out the same as the SC-65. Started searching...and came here.

Looks like i'm maybe 2 weeks too late, but again anyone in the Jersey (NYC to Philly, Atlantic Ocean to Eastern PA) area know where any are left?

-C

COSTCO in Ocean had at least 8 of them as of last Tuesday

Pioneer SC1522-K

TiVo 3HD with 500GB extender

Samsung UN60EH60000

Sony BX38 Blu-Ray

Apple TV (Gen2)

Snell Acoustics C Main and Center

Infinity rear speakers, Velodyne sub

Yo is offline  
post #469 of 1735 Old 04-21-2013, 12:33 PM
Senior Member
 
Jithtproject's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Central NJ
Posts: 431
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Costco in Edison has 14.

JHT
Jithtproject is offline  
post #470 of 1735 Old 04-21-2013, 12:40 PM
Member
 
cos54's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 147
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by 430752 View Post

Anyone in Jersey know of a Costco that still has any in stock???

As fortune would have it, my Pioneer SC-35 just crapped out. Shuts off in seconds of power on, ipod light blinking. I got it from costco almost 2 years ago in a similar deal as this. Yes, costco took it right back, no questions, full refund. So, I'm looking at a new A/V receiver, wondered whether to pay for the new SC elite (61/63/65) and noticed the SC-1522/1222 designation on the "regular" Pio a/v receivers. Wondered why a non-elite receiver would carry an SC designation in its model name. Noticed it spec'd out the same as the SC-65. Started searching...and came here.

Looks like i'm maybe 2 weeks too late, but again anyone in the Jersey (NYC to Philly, Atlantic Ocean to Eastern PA) area know where any are left?

-C
Try the Costco in Comack on Long Island. Had a few last week.
cos54 is offline  
post #471 of 1735 Old 04-21-2013, 12:50 PM
Senior Member
 
Pioneer_Elte's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 320
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 30 Post(s)
Liked: 36
Quote:
Originally Posted by cos54 View Post

Try the Costco in Comack on Long Island. Had a few last week.

I would highly recommend that you call the store to make sure they have a non-display model in stock and that they're willing to hold one for you.
Nothing worse than making a 2+ hr car trip and dropping $25 just in bridge tolls just to find out they sold the last one only 5 minutes ago.

Pioneer_Elte is offline  
post #472 of 1735 Old 04-21-2013, 12:59 PM
Senior Member
 
Pioneer_Elte's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 320
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 30 Post(s)
Liked: 36
Quote:
Originally Posted by alnilam1 View Post

No owner's manual in the box, one of my big complaints on a "$1,600" (MSRP) product!

I've seen Sony TVs with a MSRP of $4100 with no printed manual in the box. Your options were to use the digital manual that was built-in to the tv or use the electronic one on their support website.
Unfortunately more and more companies are trying to save money by not having to print them. It's just the way things are going, especially since most users won't even read them or will just reference a few pages.
People today just want it to be plug & play.

When was the last modern electronics item you bought that actually came with a manual? Just to name a few, my iPad, 3D blu-ray player and smartphone all skipped the manual for a quick-setup pamphlet.

Pioneer_Elte is offline  
post #473 of 1735 Old 04-21-2013, 02:22 PM
Member
 
IronWaffle's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Maryland
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I miss manuals too... until I read things like the 1522's, which is as bad as my old VSX-919's. They've learned nothing. I've saved the manual as an iBook and bookmarked pages. Ideally, I prefer printed but realistically the searchable, bookmark able PDF is handier.

Now, if other manufacturers wrote their manuals as clearly, succinctly, and customer-friendly as Oppo then I'd miss them more. It's the first electronics manual in twenty years that actually simplified everything and answered questions before I had them and *gasp* anticipated my follow-up questions immediately or with excellent cross-referencing.
IronWaffle is offline  
post #474 of 1735 Old 04-21-2013, 02:54 PM
Member
 
zhelder's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 90
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by 430752 View Post

Anyone in Jersey know of a Costco that still has any in stock???

As fortune would have it, my Pioneer SC-35 just crapped out. Shuts off in seconds of power on, ipod light blinking. I got it from costco almost 2 years ago in a similar deal as this. Yes, costco took it right back, no questions, full refund. So, I'm looking at a new A/V receiver, wondered whether to pay for the new SC elite (61/63/65) and noticed the SC-1522/1222 designation on the "regular" Pio a/v receivers. Wondered why a non-elite receiver would carry an SC designation in its model name. Noticed it spec'd out the same as the SC-65. Started searching...and came here.

Looks like i'm maybe 2 weeks too late, but again anyone in the Jersey (NYC to Philly, Atlantic Ocean to Eastern PA) area know where any are left?

-C

No North Jersey stores have them, but the central Jersey stores have them. I bought mine in Edison three weeks ago (a 45 minute ride that turned into an hour+ when I got lost in Perth Amboy), and I called them yesterday for kicks just to see if they still had them. They had 17 at the time (they had 9 left when I bought mine, so they must've gotten a refill).. Bridgewater had several a few weeks ago when I called them too.

It's very strange how the central Jersey stores are actually getting replenishments of this item while there are none to be found in North Jersey.
zhelder is offline  
post #475 of 1735 Old 04-21-2013, 03:19 PM
Member
 
mooonshine199's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: San Diego
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by Yo View Post

I saw this receiver at COSTCO a couple of weeks ago and googled it and came upon this thread, which gave me an idea, what kind of a gem this receiver can be, in particular at the COSTCO price and warranty. So I jumped on it last week and replaced my Yamaha 4065(also COSTCO, unfortunately more than 3 months old frown.gif). In the past I have had "real high end equipment", and my speakers are still very good, but I have replaced most of it for the convenience of being able to use HDMI switching and other conveniences of the digital age. Still this receiver sounds very good, I in particular love the ability to bi-amp my Snells, even though they don't require much power to "sing", they sound quite a bit better (more open, wider more defined sound stage and better bass as well as mid range). The THX certified AV processor is simply awesome, definitely for the price.

A couple of smaller(to me) issues:

1 - No on-screen display during play-back: I seem to remember that there was a volume control on the screen when I first fired this receiver up. I since performed the firmware upgrades and no matter how I set the OSD settings (on/off) in the set-up, there is no volume or source information on the screen...

2 - Fan noise: The receiver is on a rack in the room about 11ft away from listening position. It gets warm though not hot, and the fan kicks in, which I can hear. It does not bother me yet(I mostly watch TV or movies), but it is one of those noises that when its off you notice that it was there.

Any advice on above items is appreciated

Great Thread - very helpful keep it going

1.) - Make sure you have the display plugged into HDMI out #1, the OSD will not show on HDMI out #2.
Someone else on the fan noise?
Yo likes this.
mooonshine199 is offline  
post #476 of 1735 Old 04-21-2013, 03:27 PM
Member
 
mooonshine199's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: San Diego
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by jamjam View Post

Anyone that is using the Pioneer Sc-1522 just for home theater, radio, internet radio, listening to music and video through your PC-are you having any problems? How does it sound/perform compared to what you had?

I'm using it for all this too, and it's seamless. Coming from Denon 2113, the sound is great. The 9.2 is priceless as I have 7.1 + Zone 2 Patio. The only issues I have really is the amount of time it takes to switch from one input to another. It's a good couple seconds in between, also this lag is annoying when trying to get into and out of the setup menu. The Android app is phenomenal compared to the Denon, but it has the same issue where every time you load the app it seems to need to "re-find" the receiver, which is annoying... There is a 3rd party app that keeps the connection constantly I paid a few $'s for, but it lacks some other features. Still trying to get my Harmony One remote dialed in on some specifics- haven't been able to fully understand or program the hex codes to program a Pandora "activity", but once I figure that out it should be golden!
mooonshine199 is offline  
post #477 of 1735 Old 04-21-2013, 05:37 PM
Member
 
alnilam1's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Carlsbad, CA
Posts: 92
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 19
Quote:
Originally Posted by Pioneer_Elte View Post


When was the last modern electronics item you bought that actually came with a manual? Just to name a few, my iPad, 3D blu-ray player and smartphone all skipped the manual for a quick-setup pamphlet.

It was two weeks ago when I bought an Oppo BDP-103 with an 86 page bound manual. It only cost $500 and I think Oppo is doing OK. The box they sent it in compares to Apple products and the unit itself was in a cloth bag to keep it from scratches. I don't care what the lowest common denominator wants. A product like this should come with a book without demanding computer games at each phase.

IronWaffle is right. The Oppo manual gets you there. If Pioneer can't write one at the level of their electronics they should hire an off-duty soldier in Japan with a background in electronics and English, not hard to find, and run him through a course in how the equipment works. In America, every new product that is released is soon followed by an unofficial "Book They Should Have Included" that we all buy. We aren't that lucky in the home theater game.

Bob Sackett
alnilam1 is offline  
post #478 of 1735 Old 04-21-2013, 08:33 PM
Member
 
VDastoli1's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 23
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Need some major help...

I have a Mistsubishi LED TV that has a built-in sound bar to the tv. It has 12 tweeters essentially in the sound bar attached to the tv and has a Center Channel Input on the back of the tv with a male rca connector. This TV has always sounded great without speakers and given the new location of the tv (over the mantle flush on the wall) I am left with no room for a center channel.

I was under the impression that I could set my tv's speakers to "center" and use a male rca to male rca connecting one end to the Center Channel Pre-Out on my 1522k receiver and the other end to the rear of the tv.

So far I can not get this setup to work. MCACC is not running sound through the tv and I can't seem to manually make it work. What settings am I missing? Is this not "doable" even though the tv was designed to act in this function?

Also I have 2 fronts, BIC FH-65b's and two ceiling mounted rear speakers.

MCACC was able to send sound to the fronts and the surround speakers but when watching movies I can not get sound to come out of my rear speakers. The front of the receiver only shows "L" and "R" as active speakers, not any surrounds, help on this as well please!

Thank you for everything, please help me figure this out!
VDastoli1 is offline  
post #479 of 1735 Old 04-21-2013, 09:52 PM
Yo
Member
 
Yo's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Posts: 61
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by mooonshine199 View Post

1.) - Make sure you have the display plugged into HDMI out #1, the OSD will not show on HDMI out #2.
Someone else on the fan noise?

Thank you so much - that was it !!!! I kind of thought it would be something simple. Did not look up the orientation of the output jacks(that's where at least a basic manual would have come in nicely), just assumed they ran the same direction as the inputs - duhhh.

No I can certainly hide this receiver in a closet behind my TV.

Pioneer SC1522-K

TiVo 3HD with 500GB extender

Samsung UN60EH60000

Sony BX38 Blu-Ray

Apple TV (Gen2)

Snell Acoustics C Main and Center

Infinity rear speakers, Velodyne sub

Yo is offline  
post #480 of 1735 Old 04-21-2013, 10:06 PM
Member
 
N2AUDIO's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 134
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by 430752 View Post

Anyone in Jersey know of a Costco that still has any in stock???

As fortune would have it, my Pioneer SC-35 just crapped out. Shuts off in seconds of power on, ipod light blinking. I got it from costco almost 2 years ago in a similar deal as this. Yes, costco took it right back, no questions, full refund. So, I'm looking at a new A/V receiver, wondered whether to pay for the new SC elite (61/63/65) and noticed the SC-1522/1222 designation on the "regular" Pio a/v receivers. Wondered why a non-elite receiver would carry an SC designation in its model name. Noticed it spec'd out the same as the SC-65. Started searching...and came here.

Looks like i'm maybe 2 weeks too late, but again anyone in the Jersey (NYC to Philly, Atlantic Ocean to Eastern PA) area know where any are left?

-C

Makes me a little worried about the longevity of this product hearing this about a former "SC-" model. Even the manual indicates that when the iPod light is blinking, it's time to call a Pioneer serviceman. Sure hope that doesn't happen to mine. Anybody still own a first generation SC- model that's still running and, if so, how old is it?
N2AUDIO is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

Tags
Pioneer Sc 1522k 9 2 Channel Av Receiver
Gear in this thread - 1522k by PriceGrabber.com

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off