The *** Official Marantz NR1604 *** Owners Thread - Page 31 - AVS | Home Theater Discussions And Reviews
Baselworld is only a few weeks away. Getting the latest news is easy, Click Here for info on how to join the Watchuseek.com newsletter list. Follow our team for updates featuring event coverage, new product unveilings, watch industry news & more!


Forum Jump: 
 
Thread Tools
Old 03-01-2015, 10:27 PM
AVS Special Member
 
steveting99's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Hong Kong
Posts: 1,387
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 650 Post(s)
Liked: 199
Quote:
Originally Posted by jdsmoothie View Post
Front Wides is an option that is not offered on the lower models but rather begins with the SR600X and higher.
jdsmoothie,

Thanks for the clarification. I was thinking of heights that the NR1604 can support and got mixed up with wides.

Previous post has been updated.

Maranatz SR-7009, Oppo BPD-93, MTV 7000D, LG LW6500, aTV, WDTV Live, Harmony 650 remote, KEF E301, MiniDSP(2x4), Rythmik F12G
steveting99 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-02-2015, 10:59 AM
Newbie
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 0
Im using ceiling speakers by the reason to not have speakers on the floor,
would it help if all of the speaker's tweeters will be movable ?


Thanks for help
mariorainy is offline  
Old 03-02-2015, 06:38 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 49,890
Mentioned: 33 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3475 Post(s)
Liked: 2115
Yes, ideally aimed at the main listening position.

------------------
"JD" – jd@avscience.com ; http://shop.avscience.com/ Call only for sales info --> 585-645-1006 

Daily - 8am to 8pm EST
AVScience sells Denon, Marantz, Yamaha, Pioneer, Onkyo, Def Tech, Oppo, and more
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 5 times. 
jdsmoothie is online now  
Old 03-05-2015, 02:47 PM
Newbie
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 0
Firmware update trouble

Today when I powered up my NR1604 a message appeared on the OSD that a new firmware was available and if I liked to update towards this new version?
As my device is hooked up to the internet I thought "why not?" and I confirmed to do so, assuming this would be worry-less process.
Now I know I better.... big mistake!
After my confirmation to update I left the device to let it do its thing. An hour later I checked on it assuming the update would be done by this time but a message 'CommunicationFail125' was present on the LCD. The update failed for some reason.
"No worries" I thought a simple power off power on will do it and I have my good old receiver back running with the pre-update firmware on it.
So I do a power off power on, but instead of starting up normally the device tries to update again remembering that the update went bad and it shows 'Update retry' on the LCD along with some '>' '>>' '>>>' progress flashes, to power off suddenly and back on by its own.
Wonderful, it's done, I thought! Unfortunately not and again it tries to update showing the same message 'Update retry'! It does this process for a few times to finally end in a non working state with 'CommunicationFail125' on the LCD.
A new power off on starts the whole process again and it seems that the device is jammed in a sort of update loop it can't escape from in a non working state : no OSD, no HMI output, no sound, no nothing.

So I figure it's the LAN communication but unfortunately I'm not able to communicate with the damn thing anymore as the OSD is not working, neither an approach by it's Web interface or even a ping is possible, although my router shows it has an DHCP IP attributed to it.

A reset : pressing the "M-DAX" button and the "ZONE2 SOURCE" button at the same time in standby mode and then powering on gave no solution neihter only a back to factory of settings, but still stuck in this update loop situation.
A manual Firmware update works neither as it not reacts on the "DISPLAY" "SOUND MODE" buton combination.

I believe the device never changed a thing to its actual firmware not able to retrieve the new one from internet but it is stuck trying to do it.


So what to do? Is there an other reset procedure or button combination to reanimate this device by myself?
I hope so because if this result in a loss of the device due to a standard procedure, this wil be my first and last Marantz device. I'll not even bother to bring it repair.


Thanks for any advice.
E169613 is offline  
Old 03-05-2015, 03:28 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 49,890
Mentioned: 33 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3475 Post(s)
Liked: 2115
^^
Network reset - Internet Radio + Zone 2 Source

------------------
"JD" – jd@avscience.com ; http://shop.avscience.com/ Call only for sales info --> 585-645-1006 

Daily - 8am to 8pm EST
AVScience sells Denon, Marantz, Yamaha, Pioneer, Onkyo, Def Tech, Oppo, and more
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 5 times. 
jdsmoothie is online now  
Old 03-06-2015, 12:06 AM
Newbie
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 0
Quote:
Originally Posted by jdsmoothie View Post
^^
Network reset - Internet Radio + Zone 2 Source
Thank you for your suggestion, the device did a memory saving but it still stays in this "update retry" loop.
My router shows the same DHCP IP attributed to it. No ping or web approach possible.
E169613 is offline  
Old 03-06-2015, 01:00 AM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 49,890
Mentioned: 33 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3475 Post(s)
Liked: 2115
Quote:
Originally Posted by E169613 View Post
Thank you for your suggestion, the device did a memory saving but it still stays in this "update retry" loop.
My router shows the same DHCP IP attributed to it. No ping or web approach possible.
If done correctly, pressing/holding these two buttons while powering on the AVR should reset the unit and end the "update retry" loop.

------------------
"JD" – jd@avscience.com ; http://shop.avscience.com/ Call only for sales info --> 585-645-1006 

Daily - 8am to 8pm EST
AVScience sells Denon, Marantz, Yamaha, Pioneer, Onkyo, Def Tech, Oppo, and more
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 5 times. 
jdsmoothie is online now  
Old 03-06-2015, 05:30 AM
Newbie
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 0
Quote:
Originally Posted by jdsmoothie View Post
If done correctly, pressing/holding these two buttons while powering on the AVR should reset the unit and end the "update retry" loop.
You're right, it worked!
Apparently I took the wrong button combination this morning making a memory saving instead of a reset.
The device is out the "update retry" loop and working again.

Thanks a lot for the info and best regards!
E169613 is offline  
Old 03-13-2015, 10:14 AM
Newbie
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 0
Hdmi power control not working

As I anderstand the nr1604 has an option to go to standby when no signal what I am tring to do is make the receiver go to standby when I m turning off the tv
What am I doing wrong ???

Thanks
Eelliirraann is offline  
Old 03-13-2015, 11:13 AM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 49,890
Mentioned: 33 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3475 Post(s)
Liked: 2115
Quote:
Originally Posted by Eelliirraann View Post
As I anderstand the nr1604 has an option to go to standby when no signal what I am tring to do is make the receiver go to standby when I m turning off the tv
What am I doing wrong ???

Thanks
HDMI Control must be set ON on the AVR and HDMI-CEC (eg. Anynet+, VierraLink, BraviaSync, etc.) must be enabled on the TV.

------------------
"JD" – jd@avscience.com ; http://shop.avscience.com/ Call only for sales info --> 585-645-1006 

Daily - 8am to 8pm EST
AVScience sells Denon, Marantz, Yamaha, Pioneer, Onkyo, Def Tech, Oppo, and more
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 5 times. 
jdsmoothie is online now  
Old 03-14-2015, 10:56 AM
Newbie
 
pavanbabut's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Subwoofer constant buzzing

I have NR1604 for a while now, even though I like soo much, I have this constant buzzing sound when I connect its sub woofer output to my woofer, when I disconnect either trigger cable or subwoofer input cable to my woofer, it goes away. Any suggestions
pavanbabut is offline  
Old 03-14-2015, 11:17 AM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 49,890
Mentioned: 33 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3475 Post(s)
Liked: 2115
^^
Have you tried replacing the cables?

------------------
"JD" – jd@avscience.com ; http://shop.avscience.com/ Call only for sales info --> 585-645-1006 

Daily - 8am to 8pm EST
AVScience sells Denon, Marantz, Yamaha, Pioneer, Onkyo, Def Tech, Oppo, and more
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 5 times. 
jdsmoothie is online now  
Old 03-15-2015, 05:44 AM
AVS Special Member
 
steveting99's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Hong Kong
Posts: 1,387
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 650 Post(s)
Liked: 199
Quote:
Originally Posted by pavanbabut View Post
I have NR1604 for a while now, even though I like soo much, I have this constant buzzing sound when I connect its sub woofer output to my woofer, when I disconnect either trigger cable or subwoofer input cable to my woofer, it goes away. Any suggestions
Had a hum coming out of the Rythmik F12G sub and it was bugging me to no end. Even though it wasn't audible from the Main Listening Position (MLP) it was annoying nonetheless.

Tried replacing the sub cable - didn't work. Also put on an iron core inductor on the cable - no joy. Then tried another power socket outlet and common power outlet with all devices - still no joy.

One day while moving the cable TV box after seeing a recorded show (the sub as still ON), I accidentally removed the aerial signal cable that came from the wall to the cable TV box. Noticed the hum had stopped. When I plugged the aerial signal cable back in, the hum returned. This became repeatable so the problem was identified.

Went online and found this little device: http://www.amazon.com/gp/product/B00...?ie=UTF8&psc=1 with good reviews and purchased it from Amazon.

After installing into the circuit of the aerial signal cable (in between the wall and the cable TV box) the hum is now gone and I can relax knowing the issue has been resolved.

Identifying hum/ground loop issues are not straight forward, but persistence does end up with a satisfying result in the end.

Maranatz SR-7009, Oppo BPD-93, MTV 7000D, LG LW6500, aTV, WDTV Live, Harmony 650 remote, KEF E301, MiniDSP(2x4), Rythmik F12G

Last edited by steveting99; 03-15-2015 at 05:55 PM. Reason: typo
steveting99 is offline  
Old 03-18-2015, 01:28 PM
Member
 
emattias's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 10
Hi,

I have a couple of questions about the receiver:

1. Does it appear as an airplay destination when it is in standby mode? Or can it be configured to do so?

2. If yes on previous question: Can I start “air playing” or “bluetoothing" to it when in standby and it will automatically wake up and switch to airplay source, without me having to do it manually?

3. Can you make it autostart and switch source when receiving signal from another source, like digital in or HDMI?

4. Can you show video (PS3) from 1 HDMI port and at the same time play audio(Not zone 2) from airplay/bluetooth/optical in?

5. Can you set up preset “scenes”, that you can switch to in the app, where specific video and audio sources are selected?

6. If you have paired the receiver with my laptop over bluetooth. Can I make it auto connect via bluetooth and wake up and play the computers audio as soon as I turn my laptop on without having to turn the receiver on separately?

7. Can you turn it on from standby in the app?

If you know the answer to any of these questions I'd be very grateful for an answer! Thanks!
emattias is offline  
Old 03-18-2015, 01:33 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 49,890
Mentioned: 33 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3475 Post(s)
Liked: 2115
^^
Only 2014 models are Bluetooth capable. Networking answers are same as NR1605 except no Smart Select options.

------------------
"JD" – jd@avscience.com ; http://shop.avscience.com/ Call only for sales info --> 585-645-1006 

Daily - 8am to 8pm EST
AVScience sells Denon, Marantz, Yamaha, Pioneer, Onkyo, Def Tech, Oppo, and more
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 5 times. 
jdsmoothie is online now  
Old 03-18-2015, 02:40 PM
Member
 
emattias's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jdsmoothie View Post
^^
Only 2014 models are Bluetooth capable. Networking answers are same as NR1605 except no Smart Select options.
Ok, but there is the Marantz RX101 bluetooth adapter. If you use that, can you make it wake up from standby just by making a paired bluetooth device appear in range for the bluetooth adapter?
emattias is offline  
Old 03-18-2015, 04:21 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 49,890
Mentioned: 33 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3475 Post(s)
Liked: 2115
^^
AFAIK, no. Rather you would have to use a DLNA remote app to wake up the AVR and then select the Bluetooth source.

------------------
"JD" – jd@avscience.com ; http://shop.avscience.com/ Call only for sales info --> 585-645-1006 

Daily - 8am to 8pm EST
AVScience sells Denon, Marantz, Yamaha, Pioneer, Onkyo, Def Tech, Oppo, and more
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 5 times. 
jdsmoothie is online now  
Old 03-18-2015, 07:20 PM
AVS Special Member
 
steveting99's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Hong Kong
Posts: 1,387
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 650 Post(s)
Liked: 199
Quote:
Originally Posted by emattias View Post
Hi,

I have a couple of questions about the receiver:

1. Does it appear as an airplay destination when it is in standby mode? Or can it be configured to do so?

2. If yes on previous question: Can I start “air playing” or “bluetoothing" to it when in standby and it will automatically wake up and switch to airplay source, without me having to do it manually?

3. Can you make it autostart and switch source when receiving signal from another source, like digital in or HDMI?

4. Can you show video (PS3) from 1 HDMI port and at the same time play audio(Not zone 2) from airplay/bluetooth/optical in?

5. Can you set up preset “scenes”, that you can switch to in the app, where specific video and audio sources are selected?

6. If you have paired the receiver with my laptop over bluetooth. Can I make it auto connect via bluetooth and wake up and play the computers audio as soon as I turn my laptop on without having to turn the receiver on separately?

7. Can you turn it on from standby in the app?

If you know the answer to any of these questions I'd be very grateful for an answer! Thanks!
emattias,

You had asked the same set of questions in the NR-1605 thread and jdsmoothie has answered your questions.

Maranatz SR-7009, Oppo BPD-93, MTV 7000D, LG LW6500, aTV, WDTV Live, Harmony 650 remote, KEF E301, MiniDSP(2x4), Rythmik F12G
steveting99 is offline  
Old 03-20-2015, 09:24 PM
Newbie
 
mike300zxt's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Hi everyone, I made the mistake of picking my NR1604 remote up with some other things, and hitting some unknown buttons, as well as mute. When I took the receiver off mute, I had to turn the volume to 60 to get the same sound volume as 30 normally is. At 30, it's now whisper quiet. This just affects my cable box hdmi input (dolby digital 5.1). The other inputs are all normal volume.

I tried going into setup, but haven't been able to find any relevant setting. The source level is at 0 dB, and even if I turn it up to 12, the volume is still much lower than normal. The audio input shows an offset of -7dB, like it always has.


I can't find anything wrong with the speaker setup, and again, the problem only seems to affect one input.

Any ideas or tips?
mike300zxt is offline  
Old 03-21-2015, 03:27 AM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 49,890
Mentioned: 33 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3475 Post(s)
Liked: 2115
Quote:
Originally Posted by mike300zxt View Post
Hi everyone, I made the mistake of picking my NR1604 remote up with some other things, and hitting some unknown buttons, as well as mute. When I took the receiver off mute, I had to turn the volume to 60 to get the same sound volume as 30 normally is. At 30, it's now whisper quiet. This just affects my cable box hdmi input (dolby digital 5.1). The other inputs are all normal volume.

I tried going into setup, but haven't been able to find any relevant setting. The source level is at 0 dB, and even if I turn it up to 12, the volume is still much lower than normal. The audio input shows an offset of -7dB, like it always has.


I can't find anything wrong with the speaker setup, and again, the problem only seems to affect one input.

Any ideas or tips?
Check to see if the Surround mode changed. You were also likely using Dynamic Volume for there to be an audible audio at 30, so enable Dynamic Volume for that source.

------------------
"JD" – jd@avscience.com ; http://shop.avscience.com/ Call only for sales info --> 585-645-1006 

Daily - 8am to 8pm EST
AVScience sells Denon, Marantz, Yamaha, Pioneer, Onkyo, Def Tech, Oppo, and more
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 5 times. 
jdsmoothie is online now  
Old 03-21-2015, 09:37 PM
Newbie
 
mike300zxt's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jdsmoothie View Post
Check to see if the Surround mode changed. You were also likely using Dynamic Volume for there to be an audible audio at 30, so enable Dynamic Volume for that source.
Thanks JD. I couldn't find a Dynamic Volume setting, but I hit "Movie" sound mode on the remote, and the volume came back. After that, "Audyssey" became enabled in the Audio menu, and I could see Dynamic Volume there. It looks like I must have hit the "Pure" sound mode button, which disabled Audyssey and Dynamic Volume. All fixed, thanks!
mike300zxt is offline  
Old 03-23-2015, 10:50 PM
Newbie
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 0
Frustrated with my NR-1604

I am also having issues with AirPlay on my NR-1604 recently, though perhaps slightly different than the previous users.

Usually AirPlay works alright from iPhones/iPads/Macbook Pros. No issues with skipping audio. Occasionally there is some difficulty connecting to it initially from an Apple device (e.g. takes multiple attempts at switching to AirPlay on the device before it actually works). However, once AirPlay is started some weird behavior begins.

When it comes time to switch inputs away from AirPlay (to watch cable TV for example), the receiver will switch for a moment (no more than 3 seconds), then switch back to AirPlay and take the volume down to 0.5. It doesn't matter if you stop the music streaming to AirPlay first. It doesn't matter if you choose different speakers on the device you were AirPlaying from first. The same thing happens, every time.

The only way I have found to make it work again is to unplug the 1604 from the wall, plug it back in, and then change input and bring volume back up. Simply powering off with the remote or power button does not help.

Even stranger, the same behavior occurs when powering off the receiver normally - no matter which input it was on. About 2 seconds after powering it off (via remote or power button) it will turn back on and switch to the AirPlay input, with the volume at 0.5.

So then the next time someone wants to watch TV, they have to go unplug the receiver first. It is really terrible.

* I have the latest Marantz Firmware.
* I have done a reset on the Marantz by holding the (I think Zone 2, MDAX, and Power) buttons
* The Marantz is plugging into my wireless router via an ethernet cord
* I have the latest ASUS RT-N66U wireless router firmware
* I have done a factory reset of the wireless router
* The iOS devices are using iOS 8.2 (latest to date)

We use the receiver + TV every day, and AirPlay almost every day.

I have had this receiver for about 10 months (Purchased April '14) and it has been pretty good. However this is just unacceptable and I need to find a fix or get a new receiver. My family hates the thing at the moment. Does anyone know if this is something Marantz would replace or accept a return for under warranty? If not, what other receivers should I look at replacing it with?
Max Peterson is offline  
Old 03-23-2015, 11:02 PM
AVS Special Member
 
steveting99's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Hong Kong
Posts: 1,387
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 650 Post(s)
Liked: 199
Quote:
Originally Posted by Max Peterson View Post
I am also having issues with AirPlay on my NR-1604 recently, though perhaps slightly different than the previous users.

...

I have had this receiver for about 10 months (Purchased April '14) and it has been pretty good. However this is just unacceptable and I need to find a fix or get a new receiver. My family hates the thing at the moment. Does anyone know if this is something Marantz would replace or accept a return for under warranty? If not, what other receivers should I look at replacing it with?
Hi Max,

Welcome to AVS!

Recently Apple has provided an up-date of their iOS platform to 8.2 and I've recently experienced streaming issues with the iPad mini. Most likely Denon/Marantz will have to play 'catch-up' on the changes (not sure of what) that Apple did.

One work around that's been proven to be effective is using the AppleTV as the "speaker" for Airplay. Have just tested this out. The HDMI connection from the aTV to the Marantz will work as expected for music streaming or mirroring your iDevice.

Maranatz SR-7009, Oppo BPD-93, MTV 7000D, LG LW6500, aTV, WDTV Live, Harmony 650 remote, KEF E301, MiniDSP(2x4), Rythmik F12G
steveting99 is offline  
Old 03-30-2015, 12:45 PM
Newbie
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 0
Hello,

I purchased an NR1604 last August from an Amazon dealer and it has been fine up until two weekends ago. First, it started not showing anything on my tv when I went to the network or internet radio sources. A few days later, when we turned it on to watch tv, it would stay on for a minute or two, working fine, then unexpectedly shut down and restart. Once this started, the loop was infinite EXCEPT when I unplugged everything but radio and held it face up while sitting to watch. This worked fine on radio until I turned it off. Then when I turned it on in this position the off/on loop began again.

I will try the internet radio + zone 2 source & power reset option and see what happens.

Now that I think of it, I believe it has been slower on the network related sources since the last update but this may be coincidence.

Anyone know anything else that might be causing this?

Thanks,
Geoffrey Knobl
Geoffrey Knobl is offline  
Old 03-30-2015, 12:58 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 49,890
Mentioned: 33 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3475 Post(s)
Liked: 2115
^^
Will most likely need to be sent in for repair.

------------------
"JD" – jd@avscience.com ; http://shop.avscience.com/ Call only for sales info --> 585-645-1006 

Daily - 8am to 8pm EST
AVScience sells Denon, Marantz, Yamaha, Pioneer, Onkyo, Def Tech, Oppo, and more
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 5 times. 
jdsmoothie is online now  
Old 03-30-2015, 01:19 PM
Newbie
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 0
D'ya think it being less than one year old, it may be covered by marantz? In other words, will they be nice to me?

Has anyone here encountered this before?
Geoffrey Knobl is offline  
Old 03-30-2015, 01:31 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 49,890
Mentioned: 33 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3475 Post(s)
Liked: 2115
Quote:
Originally Posted by Geoffrey Knobl View Post
D'ya think it being less than one year old, it may be covered by marantz? In other words, will they be nice to me?

Has anyone here encountered this before?
If the Amazon dealer you purchased it from is an "authorized" dealer, the NR1604 has a 3 year warranty.

------------------
"JD" – jd@avscience.com ; http://shop.avscience.com/ Call only for sales info --> 585-645-1006 

Daily - 8am to 8pm EST
AVScience sells Denon, Marantz, Yamaha, Pioneer, Onkyo, Def Tech, Oppo, and more
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 5 times. 
jdsmoothie is online now  
Old 03-30-2015, 01:38 PM
Newbie
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 0
HiDEF Lifestyle
Geoffrey Knobl is offline  
Old 04-01-2015, 03:01 AM
Newbie
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
Quote:
Originally Posted by Geoffrey Knobl View Post
Hello,

I purchased an NR1604 last August from an Amazon dealer and it has been fine up until two weekends ago. First, it started not showing anything on my tv when I went to the network or internet radio sources. A few days later, when we turned it on to watch tv, it would stay on for a minute or two, working fine, then unexpectedly shut down and restart. Once this started, the loop was infinite EXCEPT when I unplugged everything but radio and held it face up while sitting to watch. This worked fine on radio until I turned it off. Then when I turned it on in this position the off/on loop began again.

I will try the internet radio + zone 2 source & power reset option and see what happens.

Now that I think of it, I believe it has been slower on the network related sources since the last update but this may be coincidence.

Anyone know anything else that might be causing this?

Thanks,
Geoffrey Knobl
I had loop on|off issue sometimes for my NR-1504. I noticed that was cause by "power changing" in electrical circuit of my flat during switching on "hard" devices like electric kettle or washing machine. The following things help me:
1. Connect my setup (tv, marantz, htpc, sat-rec) through the automatic voltage regulator.
2. Add to power plug of marantz one ferrite core from my plazma tv.

I didn't have any issues after that for 3 week. Few days ago marantz became clicking again and I add second ferrite core and now it works without issues for few days.
artempl is offline  
Old 04-01-2015, 04:13 PM
Newbie
 
Join Date: Nov 2014
Location: Russia, Tyumen City
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
Hello, i have a question, is the NR1604 headphones output are great for Sennheiser HD598? Or better by external headphones amplifier or external sound card? I use MacMini with Toslink 196khz/32bit int output.
Kryder is offline  
 

Tags
Marantz Nr1504 Slim Line 5 1 Network Receiver , Marantz Nr1604 Slim Line 7 1 Network Receiver
Thread Tools


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off