HELP - Overheating Yamaha RXV567 - not enough power for my Athena AS? - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 05-26-2013, 08:55 PM - Thread Starter
Newbie
 
duhamel82's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I had an older Denon that powered my system fine. I got a good deal on this receiver but it over heats and powers down. Just wondering if it doesn't have enough power for my speakers. It works fine until played at higher levels. My speakers are Athena AS F2, B2, C1, P6000. I've checked my speaker wire, made sure there's no dust, and it has lots of ventilation. Plus any help setting up the reciever for these speakers would be appreciated. Thanks in advance for any help.
duhamel82 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 05-26-2013, 09:04 PM
AVS Addicted Member
 
afrogt's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: SF Bay Area
Posts: 23,164
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 212 Post(s)
Liked: 389
Make sure all your speakers are set to SMALL so that the subwoofer handles all bass frequencies. Set the crossover to 80hz and you should be fine.

With the sub handling all the low frequencies it takes a load off your receiver and makes it easier to drive the other speakers.

Afro GT
afrogt is offline  
post #3 of 3 Old 05-26-2013, 09:39 PM - Thread Starter
Newbie
 
duhamel82's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I had the two fronts set to large. Thanks ill try that out.
duhamel82 is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off