3313ci remote question - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 06-24-2013, 05:58 PM - Thread Starter
Newbie
 
F8Driver's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I've enter all the codes for my various input devices. It all feeds into the TV HDMI 1 input. So, is there a way that when I select TV audio (using the TV cable input), the receiver switches the tv input to its cable/antenna input, or do I need to select "input" on the remote and then scroll to the correct selection for the tv? I've got a feeling the answer is no, it's the multistep process. Well, that's why I have a universal remote ... firmly in the hand of my wife.
F8Driver is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 06-24-2013, 07:36 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 45,315
Mentioned: 13 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1429 Post(s)
Liked: 1607
If you are referring to returning the TV audio via the HDMI cable (ie. ARC feature) .....

http://www.avsforum.com/t/1465528/the-official-2013-denon-e-series-x-series-avr-model-owners-thread-faq/0_100#user_E4

Otherwise, if you are referring to connecting the TV with an optical cable to the AVR, then the default for that input is TV, so selecting TV on the remote should switch to the smart app audio coming from the TV (eg. Netflix, Hulu, Vudu, etc.)

Refer to post #3 in the 2012 Denon AVR-XX13 Models thread linked in my sig for more info.

---------------------------------
"JD" – jd@avscience.com ; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - Authorized dealer for AVRs, Speakers, etc. 
Daily 8am – 8pm EST (Sat/Sun too if you leave message)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Pioneer Elite, Def Tech, Atlantic Tech, Oppo
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is online now  
post #3 of 3 Old 06-24-2013, 09:08 PM - Thread Starter
Newbie
 
F8Driver's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
My TV is pre-ARC, so it's an optical input for the audio. 3313 switches fine to the audio, but the video on the TV remains on the HDMI input from the receiver vice switching to its antenna/cable input ... I can select "input" on the AVR remote (it's in the TV control mode) and then select the proper input, but it's not an automatic switch on the TV. The Harmony remote works just fine, it's been programmed to switch the TV input and Rx to TV audio when I select the appropriate command. None of my other inputs need the TV to switch inputs ... everything is switched by the Rx (Blu-ray, Apple TV, Computer input) 3 HDMI in, one out. It would seem the Denon remote would have to perform macros, which it doesn't do. Only way I can see this might happen is if HDMI control switches the TV input ... which it doesn't apparently do. Interesting in that the blu ray, when connected via its own HDMI directly to the TV (older Rx with no HDMI switching), would switch the TV to the appropriate HDMI input when I powered it on.
F8Driver is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off