New to Forum - and I have a problem with Yamaha AV controller - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 2 Old 06-27-2013, 06:34 AM - Thread Starter
Newbie
 
garfin's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Greetings all,

I'm hoping someone can provide some insight as to why the Yamaha AV controller app (version 3.60) on my Samsung S4 refuses to find my networked Yamaha RX-A720 receiver.

The info that I can provide is:
1) YWA-10 dongle looks to be setup properly. The right lights are blinking, the on-screen "information" tab shows the receiver is connected to the home wireless network and the receiver can get the net radio stations through it.

2) Network standby is set to "On"

3) I have tried to enter the receiver's IP address manually (192.168.182. 2) and the app still can't see it.

4 I successfully upgraded the firmware on the receiver to Ver. 1.80 yesterday (it was 1.14 or 1.34 before the upgrade) and confirmed this in the on screen information.

I don't know of anything else to check. If there are any other suggestions, I'd love to try them!

Thanks!

Elie
garfin is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 06-27-2013, 08:15 AM
Advanced Member
 
crn3371's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 746
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 37 Post(s)
Liked: 43
I had a hard time with my A720 too (iOS). Can you access the receiver via the web interface? I just did a hodgepodge of things until it suddenly started working. I uninstalled the app and reinstalled it, but since this was happening on both my iPhone and iPad, I doubt that did anything. I think what finally got things working was doing a power recycle on the receiver.
crn3371 is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off