Surround sound problem - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 4 Old 06-30-2013, 08:56 AM - Thread Starter
Newbie
 
daven65's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi. I have a great set of speakers and when it is set to a DVD they all work wonderfully. Surround is great all speakers firing. But when its set to the TV mode only the left/west side of the rooms speakers play. They all obviously work but I have tried everything I can think of when it set to TV but I can't get them all to be in true surround. Help!
daven65 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 06-30-2013, 09:08 AM
AVS Special Member
 
BIslander's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 8,476
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 32 Post(s)
Liked: 123
Most DVDs have 5.1 soundtracks. Many TV shows are only stereo. Try applying a surround mode such as PLII to stereo sources, which should provide fairly good surround sound.
Are you watching HD broadcast sources, which are usually done in DD 5.1? If so, and you aren't getting DD 5.1, then you have have a setup problem with your source component.
BIslander is online now  
post #3 of 4 Old 06-30-2013, 09:18 AM
AVS Special Member
 
LastButNotLeast's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: 08077
Posts: 4,387
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 85 Post(s)
Liked: 214

Could be a bad cable/connection between the TV (model?) and AVR (model?).

Welcome to AVS!


Downloadable FREE demo discs:
http://www.avsforum.com/t/1475769/de...ently-authored 

Did you really need to quote that entire post in your reply?
LastButNotLeast is offline  
post #4 of 4 Old 06-30-2013, 09:18 AM
AVS Special Member
 
oztech's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Houston Texas
Posts: 7,659
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 93
Make sure the TV is not set to SAP in the audio setup seen this before if no second language is supplied sound will only come out of one speaker also make sure you are using the optical out and not analog from the TV.
Check your audio out settings in your TV's menu .
oztech is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off