Tone control only seems to boost mid bass on an Onkyo TX-SR605 - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 2 Old 07-08-2013, 02:59 PM - Thread Starter
Newbie
 
darkphilli's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hello,

I was wondering if anyone could help me out with a problem I have been having. Usually I listen to music with no EQ but sometimes you just need to crank the bass. cool.gif Anyway, when I use the tone controls (Bass, Treble) on the receiver, only the upper bass around 80hz seems to get a boost. All the low stuff around 40hz is at the same level as without the EQ. Is there anyway to get the low bass to be boosted as well? It sounds really bad when there is a mid bass hump.
darkphilli is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 07-08-2013, 03:55 PM
AVS Special Member
 
Secret Squirrel's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Midwest U.S.A.
Posts: 2,252
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 18
There is no way to boost exact frequencies with the tone controls. There really aren't low bass frequencies in most music anyway.
Secret Squirrel is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

Tags
Onkyo Tx Sr605 Receiver
Gear in this thread - Sr605 by PriceGrabber.com

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off