Onkyo TX-SR806 HELP!!! HELP!!! HELP!!! - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 09-19-2013, 12:32 PM - Thread Starter
Newbie
 
Smilesdagun's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I own a Onkyo TX-SR806 and can not get it to play as a 7.1 set-up to save my life. Tried changing all the presets and I understand some formats are 5.1 only, I have checked all speakers and speaker wires. I've read the manual 3 times and I'm at the point of giving up. I run Polk Monitor 70's as my fronts, Polk CSI5 as center, Polk Monitor 40's as my back's and I have a pair Paradign Monitors but can't get them to play but I removed the Polk Monitor 40's and hooked up the Paradign and they worked just fine. Not sure what to do now. HELP ME PLEASE
Smilesdagun is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 09-20-2013, 12:51 PM
AVS Special Member
 
Selden Ball's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: upstate NY
Posts: 7,666
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 748 Post(s)
Liked: 513
Does it work in a 5.1 configuration?

Do you have all 7 speakers connected simultaneously in addition to the subwoofer?
That's necessary. The system won't work properly if only some of them are connected.

Perhaps the quickest thing to do is to reset the receiver (see page 117 of the owner's manual) and start over.

After resetting, start on page 40 of the owner's manual and go through the "first time setup" procedure step-by-step in order, including the "auto setup" which runs Audyssey and detects the speakers. Trying to do things manually or out of order usually is an exercise in futility.

For example, if you started with a 5.1 configuration of front (left and right), center, and side-surround (left and right), you would add surround-back (left and right). If the side-surround speakers (called just "surround" on page 18 of the receiver's owner's manual) aren't connected, the surround-back speakers won't be detected.

Selden

Marantz SR7009/7.1.4/FH+TM/DefTech PM1000/LCR+TM amped
Selden Ball is offline  
post #3 of 3 Old 09-20-2013, 04:31 PM
AVS Special Member
 
Hicks's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,263
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 19
As a troubleshooting technique I'd recommend putting the receiver into all channel stereo and seeing if the all the speakers play.

If the rears still produce no sound then you likely have a wiring issue or there is a problem with the Onkyo's rear channel outputs.

If they do produce sound then I'd try testing it again with a 7.1 Blu-Ray and make sure the receiver is in auto mode.

I hope that helps!
Hicks is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

Tags
Onkyo Tx Sr806 Receiver
Gear in this thread - Sr806 by PriceGrabber.com

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off