Centre channel cutting out on certain shows/commercials - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
Old 10-22-2013, 12:09 PM - Thread Starter
Newbie
 
TorontoTim's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I'm noticing something strange lately.
Was watching Mad Men on Netflix, which is in 5.1 and a few episodes had the centre channel dialogue all muffled. Couldn't tell if the centre was off completely, and maybe the muffled dialogue was whatever was supposed to be coming from the L/R speakers. If I switched to 2.0 it sounded fine. I figured it was a Netflix problem. And it wasn't every episode.
 
This morning I noticed certain commercials were cutting out the centre channel. One would have no dialogue, and then the next commercial would be fine. When this happens, sometimes my Yamaha amp would make the 'click' sound it does when I change audio channels or turn it off/on.
 
The Netflix and TV audio come from two different components.
 
Any ideas?
TorontoTim is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-23-2013, 02:39 PM
Senior Member
 
DMark1's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Lancaster, PA
Posts: 421
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 19
The commercials were probably only recorded in stereo. This is why your prepro or receiver clicked - it was receiving a different audio stream and was switching from 5.1 to 2.0 or vice-versa...

Fine Music, Movies, Wine, and Friends - A Life Well Lived!
DMark1 is offline  
 
Thread Tools


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off