Newbie set up: Arcam avr300 going wrong - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 07-05-2014, 12:16 PM - Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 0
Newbie set up: Arcam avr300 going wrong

So, I attached all my speakers (5.1) And did the setup routines, which included (in my case) listening for dB mismatches from the speakers (except the sub) with the test tones sounding from all speakers (except the sub).


But now I attach an optical cable from my blu ray player to the device (sat) and send bitstream audio to the arcam. All I get from the speakers is from the centre channel a faint glitched sound coming from it.


So I try connecting L R analog from the bluray player to the arcam aswell and I get audio from the center channel only, fairly quiet.


What should I do from here wise people?




Tannoy revolution dc4 fronts and centre, q acoustic 2020i rears.
Panasonic bdt110 blur ray player
Arcam avr300 receiver.
10 awg copper red black wire,


subwoofer bk monolith shielded belkin pureav yellow av cable
delobe is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 07-08-2014, 05:56 AM - Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 0
So apparently this is a dsp card problem, or the power supply to the dsp card. Is this fixable?
delobe is offline  
post #3 of 3 Old 07-10-2014, 10:21 PM
Member
 
Airwrench's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Skokie
Posts: 21
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Post

I'm no expert but have you tried connecting anything else through the same optical port or the other ports? I own the same Arcam and have three different devices feeding all three optical ports and all three work perfectly. The Arcam will detect what audio stream that is coming to it (5.1,7.1,...) and automatically switch to it and play the stream. You can override that if you wish. I also have other components connected to some of the analog inputs and they all work fine. I am wondering if your bluray player is the issue. Just my two cents.
Airwrench is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors
Gear in this thread - avr300 by PriceGrabber.com

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off