Denon X2200W Audyssey Calibration Issue - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews

Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 6 Old 02-23-2016, 07:06 AM - Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 0
Denon X2200W Audyssey Calibration Issue

As the title suggests, I've recently purchased a Denon X2200W receiver. All connections were made (only running L, C & R for now) and the unit was powered up.

I proceeded through the initial setup and arrived at the Audyssey speaker calibration phase. I moved the microphone around as per normal and everything seemed to be going fine until "Analyzing Room Data".

It took 45 minutes to reach 5%. So I factory reset the receiver and tried it all again. Same thing occurred. Finally, I reset the unit, ran all of the initial setup and then let it run overnight. It currently stands at 52%.

Given how commonplace the search terms are for this issue, I can find only one other individual who seems to have experienced a similar issue but their post did not receive an answer.

I would appreciate any insight or thoughts you folks might have to get this sorted.

Thanks!
keilwerthsax is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 02-23-2016, 07:16 AM
AVS Addicted Member
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 64,410
Mentioned: 218 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 10989 Post(s)
Liked: 5088
If a microprocessor reset doesn't resolve the issue (see post 5 in the Denon 2015 AVR Owner's thread linked below), then exchange it for another unit.

The "OFFICIAL" 2015 Denon "S-series" / "X-series" AVR Owner's thread + FAQ (HDCP 2.2)


Was this a "new" unit or "refurbished" unit?
jdsmoothie is offline  
post #3 of 6 Old 02-23-2016, 07:28 AM - Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 0
Quote:
Originally Posted by jdsmoothie View Post
If a microprocessor reset doesn't resolve the issue (see post 5 in the Denon 2015 AVR Owner's thread linked below), then exchange it for another unit.


Was this a "new" unit or "refurbished" unit?
It was factory refurbished. I purchased it from Amazon.

I'm not sure if waiting to see what happens over the next few hours is worth it or if I should just have the thing replaced soonest.
keilwerthsax is offline  
post #4 of 6 Old 02-23-2016, 07:40 AM
AVS Special Member
 
Squirrel!'s Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 1,103
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 480 Post(s)
Liked: 244
Quote:
Originally Posted by keilwerthsax View Post
It was factory refurbished. I purchased it from Amazon.

I'm not sure if waiting to see what happens over the next few hours is worth it or if I should just have the thing replaced soonest.
Do a microprocessor reset before you try replacing it. Especially being a refurb. Do it 5x in a row then try Audyssey again.

Main: Mitsubishi 73736 DLP|OTA|fireTV|Sony BDP-S1100|Denon AVR-4311CI|MartinLogan Preface|Phantom|MartinLogan Encore TF|2 - DIY Class G 540w 12" Subs|2 Aura Bass Shakers|APC H15|Harmony 720|TP-Link Archer C7|Linksys SE2500|50+ OTA Channels

MBR: Vizio VF550M|OTA|fireTVstick 2|Sony BDP-S1100|Denon AVR-X1000|Chane A1rx-c|Phantom|Dayton Audio SAT-BK|MartinLogan Dynamo 300|Belkin PF30|Belkin Bridge|Harmony 550
Squirrel! is offline  
post #5 of 6 Old 02-23-2016, 07:47 AM - Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 0
Quote:
Originally Posted by Squirrel! View Post
Do a microprocessor reset before you try replacing it. Especially being a refurb. Do it 5x in a row then try Audyssey again.
I've gone a head and ordered a replacement from Amazon. I've tried resetting a number of times to no avail.
keilwerthsax is offline  
post #6 of 6 Old 05-01-2016, 03:31 PM
Newbie
 
Caspian's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Same issue, AVR-X2200W stuck at 0% analyzing Audyssey input

I did the factory reset and it still hung up at 0%

I updated firmware then ran Audyssey again. This time it processed almost instantly and everything seems to be working fine.

Best.

LD
Caspian is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Receivers, Amps, and Processors

Tags
analyzing room data , audyssey auto setup;denon , audyssey multieq xt , calibration , denon 2200w

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off