The "Official" Denon AVR-2807 Thread - Page 132 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #3931 of 4119 Old 09-17-2011, 02:29 PM
AVS Special Member
 
JChin's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Mesquite Tx
Posts: 8,440
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 41 Post(s)
Liked: 122
Quote:
Originally Posted by picksjr View Post

Just so I'm clear...with the TV connected to the receiver via HDMI, I can take component video cables and connect them to Comp 1 Video inputs while connecting the audio (red, white) to the VCR 1 audio ins and receive audio?

Then set the assignmentes to match? The Audio Input -> Digital In assignments for VCR 1 included Coax 1 2 3 and Opt 1 2 3 4 5, the Video -> Component In assignments include RCA 1 2 3. Can you tell me what the correct assignments would be?

Very much appreciate any assitance!

Hi picksjr, the assignment should be:
Digital In - VCR-1 = Off
HDMI In - VCR-1 = None
Component In - VCR-1 = 1-RCA
JChin is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #3932 of 4119 Old 09-17-2011, 02:47 PM
Newbie
 
picksjr's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Got it! Thank you all! As promised, stick with a good asset allocator and use mutual funds. My favorites = LAALX MDLOX BUFBX.

CHEERS!
picksjr is offline  
post #3933 of 4119 Old 09-20-2011, 02:31 PM
Member
 
dpnaugle's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 146
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
HI All,

Considering buying an amp to accompany my 2807- my amp purchase.

I have a 5.1 system running:
Paradigm Studio 60 v4
Paradigm CC-590
Paradigm ADP-590
and SVS SB12+

Some questions I'm researching are:

2 or 3 channel? I assume that the AVR can drive the surrounds just fine with a 2 or three channel taking care of the front and center.

What amps pair up well with the 2807 well- recommendations?

I am considering D-sonic but have read that the 2807 may not allow the amp to perform ideally- Any experience with D-Sonic.


Price range is 500-2000
Room size is 16x20
seating at 10-12ft from speakers.

Any input is appreciated.

Thx
DPN
dpnaugle is offline  
post #3934 of 4119 Old 09-20-2011, 03:59 PM
Senior Member
 
globalgreg's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 496
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 22
Quote:
Originally Posted by dpnaugle View Post

HI All,

Considering buying an amp to accompany my 2807.

I have a 5.1 system running:
Paradigm Studio 60 v4
Paradigm CC-590
Paradigm ADP-590
and SVS SB12+

Some questions I'm researching are:

2 or 3 channel? I assume that the AVR can drive the surrounds just fine with a 2 or three channel taking care of the front and center.

What amps pair up well with the 2807 well- recommendations?

I am considering D-sonic but have read that the 2807 may not allow the amp to perform ideally- Any experience with D-Sonic.


Price range is 500-2000
Room size is 16x20
seating at 10-12ft from speakers.

Any input is appreciated.

Thx
DPN

Emotiva

globalgreg is offline  
post #3935 of 4119 Old 09-20-2011, 04:03 PM
AVS Special Member
 
Gary J's Avatar
 
Join Date: Mar 2000
Location: 4000' or sea level
Posts: 7,582
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 26 Post(s)
Liked: 86
Quote:
Originally Posted by dpnaugle View Post

HI All,

Considering buying an amp to accompany my 2807.

I have a 5.1 system running:
Paradigm Studio 60 v4
Paradigm CC-590
Paradigm ADP-590
and SVS SB12+

Some questions I'm researching are:

2 or 3 channel? I assume that the AVR can drive the surrounds just fine with a 2 or three channel taking care of the front and center.

What amps pair up well with the 2807 well- recommendations?

I am considering D-sonic but have read that the 2807 may not allow the amp to perform ideally- Any experience with D-Sonic.


Price range is 500-2000
Room size is 16x20
seating at 10-12ft from speakers.

Any input is appreciated.

Thx
DPN

Rotel
Gary J is offline  
post #3936 of 4119 Old 09-20-2011, 04:13 PM
AVS Addicted Member
 
ccotenj's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: the toxic waste dumps of new jersey
Posts: 21,915
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 89
Quote:
Originally Posted by dpnaugle View Post

HI All,

Considering buying an amp to accompany my 2807- my amp purchase.

I have a 5.1 system running:
Paradigm Studio 60 v4
Paradigm CC-590
Paradigm ADP-590
and SVS SB12+

Some questions I'm researching are:

2 or 3 channel? I assume that the AVR can drive the surrounds just fine with a 2 or three channel taking care of the front and center.

What amps pair up well with the 2807 well- recommendations?

I am considering D-sonic but have read that the 2807 may not allow the amp to perform ideally- Any experience with D-Sonic.


Price range is 500-2000
Room size is 16x20
seating at 10-12ft from speakers.

Any input is appreciated.

Thx
DPN

why?

- chris

 

my build thread - updated 8-20-12 - new seating installed and projector isolation solution

 

http://www.avsforum.com/t/1332917/ccotenj-finally-gets-a-projector

ccotenj is offline  
post #3937 of 4119 Old 09-20-2011, 04:33 PM
Member
 
tonyve's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: South Lyon,MI
Posts: 65
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by dpnaugle View Post

HI All,

Considering buying an amp to accompany my 2807- my amp purchase.

I have a 5.1 system running:
Paradigm Studio 60 v4
Paradigm CC-590
Paradigm ADP-590
and SVS SB12+

Some questions I'm researching are:

2 or 3 channel? I assume that the AVR can drive the surrounds just fine with a 2 or three channel taking care of the front and center.

What amps pair up well with the 2807 well- recommendations?

I am considering D-sonic but have read that the 2807 may not allow the amp to perform ideally- Any experience with D-Sonic.


Price range is 500-2000
Room size is 16x20
seating at 10-12ft from speakers.

Any input is appreciated.

Thx
DPN

I've been very pleased with Emotiva XPA-3
tonyve is offline  
post #3938 of 4119 Old 09-20-2011, 04:39 PM
AVS Special Member
 
Gary J's Avatar
 
Join Date: Mar 2000
Location: 4000' or sea level
Posts: 7,582
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 26 Post(s)
Liked: 86
Quote:
Originally Posted by ccotenj View Post

why?

More clarity, more dynamic range, a different sonic signature, less taxing on the receiver just for starters.
Gary J is offline  
post #3939 of 4119 Old 09-20-2011, 05:32 PM
Member
 
dpnaugle's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 146
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by ccotenj View Post

why?

I hadn't expected that response Chris, but for starters to hear the difference.

I can't say that I am missing anything in particular. I'm happy with my setup but have always wanted to add and amp. The system sounds good as isbut would it sound better with more power behind it?

Clarity and dynamic range improvements would be good.

I don't listen to anything particularly loud and use it 50/50 music/movies.

Are you suggesting that it is unnecessary?
dpnaugle is offline  
post #3940 of 4119 Old 09-20-2011, 05:39 PM
AVS Addicted Member
 
ccotenj's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: the toxic waste dumps of new jersey
Posts: 21,915
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 89
^^^

yup, that's exactly what i'm suggesting...

an external amp, "audiophile comments" aside, won't give you more clarity or dynamic range if you aren't clipping the amp now... given your comments on listening level, the amps in the avr aren't even breaking a sweat...

- chris

 

my build thread - updated 8-20-12 - new seating installed and projector isolation solution

 

http://www.avsforum.com/t/1332917/ccotenj-finally-gets-a-projector

ccotenj is offline  
post #3941 of 4119 Old 10-02-2011, 08:18 PM
Member
 
dpnaugle's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 146
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by ccotenj View Post

^^^

yup, that's exactly what i'm suggesting...

an external amp, "audiophile comments" aside, won't give you more clarity or dynamic range if you aren't clipping the amp now... given your comments on listening level, the amps in the avr aren't even breaking a sweat...

I found a rotel rb-1572 for 750. thinking about pulling the trigger. A good price?
dpnaugle is offline  
post #3942 of 4119 Old 10-13-2011, 02:55 PM
Member
 
sgtjim57's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Tennessee
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just bought the XPA-5. How does it sound? Wel, I will have to reference that when I actually get to listen. But I have no regrets after reading fine reviews and physically visiting Emotiva here in Franklin Tennessee. Met Dan, the President of the company and was provided a tour of the products room by Matt. And I was a walkin off the street. Outstanding company, very friendly and customeroriented and there's a 30 day no hassle warranty if unhappy. Besides, it's only 1 1/2 hour drive from my living room. New Processor will be next to replace my 2807, it works fine but is dated, and then new subs.

Main System:
Panasonic - VIERA / TCP55VT50
Emotiva XPA-5 X-Ref 12 sub
Denon X4000
Oppo BDP 93
B & W N804 Mains, 603 Rear surrounds, LCR 600 Center, ASW 600 sub, B & W CDS6 S3 rear heights
sgtjim57 is offline  
post #3943 of 4119 Old 11-08-2011, 03:53 AM
Newbie
 
vindi93's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
i have changed my cabinet that my amp lives in and i am concerned about the heat its generating, its getting too hot to touch. has anyone fitted a fan to this unit??? also what is the plastic vent for on the top of the unit?? looks like its meant to come off for some reason.

all help appreciated.
vindi93 is offline  
post #3944 of 4119 Old 11-08-2011, 04:12 AM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 43,092
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 378 Post(s)
Liked: 1333
^^
The 2807 needs at least 3-4" clearance above it so the warm air has enough space to escape through the top vents. You can certainly add a PC fan or two (connected to the switched outlets) to draw air away from the top of the unit as well to keep it cooler. If the unit is getting too hot to touch, it likely means either insufficient ventilation room, or you're driving low impedance speakers too hard as it should normally only feel luke warm to the touch.

---------------------------------
"JD" – jd@avscience.com ; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - AVSForum sponsor for 15 years  
Mon - Fri: 8am – 8pm EST (Sat/Sun too, will return call if I don't pick up)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Onkyo, Klipsch, Def Tech, Oppo, Parasound 
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is online now  
post #3945 of 4119 Old 11-08-2011, 05:06 AM
Newbie
 
vindi93's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
clearance is a little limited, speakers are 8ohm front left and right, 8 ohm center and 6ohm surround. usually i only listen to max of -25db. I think i am going to try fitting a couple of fans to the back of the unit to try and draw out the heat and pull in some fresh from the front
vindi93 is offline  
post #3946 of 4119 Old 11-16-2011, 12:17 PM
Member
 
RabidBunny's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Fort Collins, CO
Posts: 64
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
What else is in the cabinet? My old 987 (same as 2807) ran very cool. I had used fans to suck out heat from cabinet, but this was due to my DVR.
RabidBunny is offline  
post #3947 of 4119 Old 11-30-2011, 10:29 AM
Member
 
Stoopalini's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 92
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 28
Quote:
Originally Posted by liltalkm View Post

My daughter's 2807 stopped outputting any volume and when you tried to turn the volume up on the unit directly the volume would not change.....

When the unit first turns on, I can change the volume. Once the input source is changed though the volume indicator stays locked at its last level and cannot be changed......

Another factory reset has not seemed to solve the problem....

My AVR-987 is doing this same thing. Originally, I would hear a click from the unit, and the volume would mute. Power off/on would resolve it. Then, the problem advanced into this scenario. No video or audio, and the dB readout locks in place if I make an input selection change.

I took it out of the system for a few weeks, then decided to hook it up to test and it was working fine. I reinstalled it back into the system, but only used the pre-outs this time, connected to external amps. I thought maybe the internal amps were overheating causing the problem. It worked for about 2 weeks, and now the problems are back again.

The problem presented in exactly the same order as well: The audio started dropping with a click, power cycle would fix it, and now I'm back to no audio/video with the dB readout locking if I make an input selection change.

Anyone found a solution for this?

Also, on a side note, any ideas if you can disable the internal amps by removing the speaker protect fuses? Or will that also disable the pre-out jacks?

Thomas.

DiSH 722k / PS3 / Apple TV / Wii
Emotiva UMC-200
JBL Performance AVA7 / Mitsubishi DA-A10 / Carver a-400x / Adcom GFA-545
NHT VT-1.2a / NHT VS-1.2a / NHT Superones / Sonotube Sub
Vizio M602i-B3 / Dell 5100MP
Stoopalini is offline  
post #3948 of 4119 Old 11-30-2011, 11:40 AM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 43,092
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 378 Post(s)
Liked: 1333
^^
If the internal amps were overheating, the unit would shut down in Protection Mode, so not likely the issue. As leaving it unplugged for a month resolved the OP's issue and yours (all be it for a short time), you may want to try that again, otherwise reset the microprocessor (see manual) and see if that resolves the issue. Although as the reset didn't resolve the issue for the OP, repair/replace is likely the next option.

---------------------------------
"JD" – jd@avscience.com ; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - AVSForum sponsor for 15 years  
Mon - Fri: 8am – 8pm EST (Sat/Sun too, will return call if I don't pick up)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Onkyo, Klipsch, Def Tech, Oppo, Parasound 
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is online now  
post #3949 of 4119 Old 12-03-2011, 04:32 PM
Member
 
manoosie's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Stoopalini View Post

My AVR-987 is doing this same thing. Originally, I would hear a click from the unit, and the volume would mute. Power off/on would resolve it. Then, the problem advanced into this scenario. No video or audio, and the dB readout locks in place if I make an input selection change.

I took it out of the system for a few weeks, then decided to hook it up to test and it was working fine. I reinstalled it back into the system, but only used the pre-outs this time, connected to external amps. I thought maybe the internal amps were overheating causing the problem. It worked for about 2 weeks, and now the problems are back again.

The problem presented in exactly the same order as well: The audio started dropping with a click, power cycle would fix it, and now I'm back to no audio/video with the dB readout locking if I make an input selection change.

Anyone found a solution for this?

Also, on a side note, any ideas if you can disable the internal amps by removing the speaker protect fuses? Or will that also disable the pre-out jacks?

Thomas.

I came here looking for a solution to this EXACT problem. Glad it is not just me. Sometimes I can get it to work, but eventually it does the above. I used to be able to go into setup and switch the zone and it would fix the problem, but now when I go into setup it keeps blinking "wait" and never stops. So frustrating.

I am not savvy when it comes to receivers. Is my best bet to get it repaired or buy another receiver? Thanks for the help.
manoosie is offline  
post #3950 of 4119 Old 12-04-2011, 09:30 PM
Member
 
Stoopalini's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 92
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 28
Interesting more people are having this same problem. I've got a post going in an electronics forum, hoping I might be able to track down the fault with some help. You can read it here.

I'm sure Denon repair facilities has dealt with this problem, especially if we have 3-4 people right here on the forum who have experienced it. Would be great to have access to their database to see if these symptoms have a suggested repair ...

DiSH 722k / PS3 / Apple TV / Wii
Emotiva UMC-200
JBL Performance AVA7 / Mitsubishi DA-A10 / Carver a-400x / Adcom GFA-545
NHT VT-1.2a / NHT VS-1.2a / NHT Superones / Sonotube Sub
Vizio M602i-B3 / Dell 5100MP
Stoopalini is offline  
post #3951 of 4119 Old 01-06-2012, 01:59 PM
Newbie
 
stevenz96's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I recently purchased a Sony Blu-Ray Player BDP-S580 to replace my original Denon DVD player. All works well EXCEPT I cannot get the audio to play through Zone 2. I have no problem playing music via my DirecTV receiver and my iPod. Has anyone else had this problem or am I missing something in the setup?
stevenz96 is offline  
post #3952 of 4119 Old 01-06-2012, 02:02 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 43,092
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 378 Post(s)
Liked: 1333
^^
HDMI audio will not pass to Zone 2.

---------------------------------
"JD" – jd@avscience.com ; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - AVSForum sponsor for 15 years  
Mon - Fri: 8am – 8pm EST (Sat/Sun too, will return call if I don't pick up)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Onkyo, Klipsch, Def Tech, Oppo, Parasound 
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is online now  
post #3953 of 4119 Old 01-06-2012, 02:22 PM
Member
 
Jessev's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 84
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by stevenz96 View Post

I recently purchased a Sony Blu-Ray Player BDP-S580 to replace my original Denon DVD player. All works well EXCEPT I cannot get the audio to play through Zone 2. I have no problem playing music via my DirecTV receiver and my iPod. Has anyone else had this problem or am I missing something in the setup?

Like the previous poster said, HDMI, and other digital sources, will not play over Zone 2. You'll need to run a separate stereo RCA cable for that.
Jessev is offline  
post #3954 of 4119 Old 01-16-2012, 03:32 AM
Newbie
 
bydasea's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
AVR 2807 with Apple TV HDMI input

--------------------------------------------------------------------------------

I need help in setting up the avr 2807 with HDMI1 input with an Apple TV . My setup is about five years old with a 2807 and a Sharp XV-Z2000 Projector in a home theatre. I connected the ATV directly to a new tv with hdmi input and it works fine. I downloaded the lasted updates to the ATV and reconnected it to the 2807 HDMI1 input. I have followed the manual set up to select HDMI for VCR1 input and adjusted the aduio input to AMP. NO luck when selecting VCR1 or anyother input selection-. My first time to use the HDMI input and followed setup on page 49 and 50 of manual -video setup>HDMI In Assign>VCR-1>audio>amp.
Is the HDMI 1.1 in the original compatable with the ATV HDMI for proper handshake? There is no audio or video on the screen.
Any suggestions will be appreciated. My first post on this forum although have visited often
Bydasea
bydasea is offline  
post #3955 of 4119 Old 01-16-2012, 03:51 AM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 43,092
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 378 Post(s)
Liked: 1333
^^
Try using HDMI2 to see if you get the same result. Also try connecting another HDMI source to test the input is working correctly.

---------------------------------
"JD" – jd@avscience.com ; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - AVSForum sponsor for 15 years  
Mon - Fri: 8am – 8pm EST (Sat/Sun too, will return call if I don't pick up)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Onkyo, Klipsch, Def Tech, Oppo, Parasound 
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is online now  
post #3956 of 4119 Old 01-16-2012, 04:32 AM
Newbie
 
bydasea's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks for the help. I connected my IPAD HDMI out to 2807 HDMI1>VCR1 and audio works fine but still no video. I changed input from IPAD to HDMI2>VCR2 and audio works fine but still no video. Comments?

Thanks
bydasea is offline  
post #3957 of 4119 Old 03-02-2012, 04:53 AM
Member
 
erenninger's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Hoboken, NJ
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have the same issue with my 2807 as below, ive already had it repaired once a year ago, it was 80.00 but they said the part was 1.50. I wonder if this is capacitor related? I know my tv just had the same issue with not turning on an i replaced the capacitors and it worked, seems there are alot of capacitor issues "popping" up lately with electronics....any ideas...i hate to replace this unit, once in a while if i leave if it off it kicks on and i can get a couple days out of it...seems heat related or long use related...about a foot above it for cooling and its out in the open....dont get it.


My daughter's 2807 stopped outputting any volume and when you tried to turn the volume up on the unit directly the volume would not change.....

When the unit first turns on, I can change the volume. Once the input source is changed though the volume indicator stays locked at its last level and cannot be changed......

Another factory reset has not seemed to solve the problem....
erenninger is offline  
post #3958 of 4119 Old 04-08-2012, 06:32 PM
Newbie
 
831Doug's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I've owned my AVR-2807 for years, but it's got to be the most complicated devices ever designed. I've gone back and forth between the manual set-up vs. Audyssey and like some aspects of both.

In terms of music played from my iPod, my preference is to just listen to it through my front tower speakers and the subwoofer. How can I configure the reciever to only utilize the front speakers and subwoofer for music?
831Doug is offline  
post #3959 of 4119 Old 04-09-2012, 03:32 AM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 43,092
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 378 Post(s)
Liked: 1333
^^
Yes, that is what the STEREO surround mode does (see p. 52).

---------------------------------
"JD" – jd@avscience.com ; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - AVSForum sponsor for 15 years  
Mon - Fri: 8am – 8pm EST (Sat/Sun too, will return call if I don't pick up)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Onkyo, Klipsch, Def Tech, Oppo, Parasound 
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is online now  
post #3960 of 4119 Old 04-09-2012, 08:03 PM
Newbie
 
831Doug's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jdsmoothie View Post

^^
Yes, that is what the STEREO surround mode does (see p. 52).

Thanks. So if if I follow the advanced playback set-up, my iPod will play through the speakers that I configure? Is there anything else I'll need to do/choose when I plug my iPod in?
831Doug is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off