The "Official" Denon AVR-3808CI Thread - Page 598 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #17911 of 20246 Old 08-13-2010, 02:16 PM
Newbie
 
average_joe's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: St. Louis, MO
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi all, I'm a long time lurker and have had a 3808CI for a couple of years now. I have searched this thread repeatedly on the varying theme of "NAS" and see that some posters are using QNAP, Netgear, Dlink and Buffalo brands. A search for Synology returned 0 results. Is anyone using a Synology NAS with the 3808? Synology NASes seem to get very favorable reviews and do support DLNA, so I was wondering if anyone has direct experience with them and the 3808. Thanks.
average_joe is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #17912 of 20246 Old 08-14-2010, 10:19 AM
Advanced Member
 
rec head's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Chicago
Posts: 880
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 39
Quote:
Originally Posted by average_joe View Post

Hi all, I'm a long time lurker and have had a 3808CI for a couple of years now. I have searched this thread repeatedly on the varying theme of "NAS" and see that some posters are using QNAP, Netgear, Dlink and Buffalo brands. A search for Synology returned 0 results. Is anyone using a Synology NAS with the 3808? Synology NASes seem to get very favorable reviews and do support DLNA, so I was wondering if anyone has direct experience with them and the 3808. Thanks.

I had a QNAP that broke down and the customer service wasn't great. I replaced it with a Synology DS 109 and it is working great. I have had it for around a year now. There is no problem sharing with the 3808. I have not had any problems sharing with any DLNA device. Heat and noise aren't a problem for me. If you think noise might be a problem you should look into drives that are quiet. I can hear my drive clicking sometimes but I keep it in my office.

If you go with it and plan on using M3U playlists they must be kept in the root folder of the Music drive. Otherwise the 3808 won't see them. I mention this because this behavior arose after a fw update and I was going crazy and customer service was stumped.
rec head is online now  
post #17913 of 20246 Old 08-14-2010, 10:27 AM
Senior Member
 
rotohead's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Northern NV
Posts: 436
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 19 Post(s)
Liked: 18
The HipServ units from LaCie are pretty good too.
rotohead is online now  
post #17914 of 20246 Old 08-14-2010, 10:58 AM
AVS Special Member
 
jsmiddleton4's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Glendale, AZ
Posts: 3,259
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 54 Post(s)
Liked: 24
I use my PS3 and PS3 Media Server.

E.B. White said, "I arise in the morning torn between a desire to improve the world and a desire to enjoy the world. This makes it hard to plan the day."
jsmiddleton4 is offline  
post #17915 of 20246 Old 08-15-2010, 07:31 AM
Newbie
 
dban's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Chattanooga, TN.
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Can anyone suggest what equipment from Sirius is best for the 3808.
dban is offline  
post #17916 of 20246 Old 08-15-2010, 09:42 AM
AVS Special Member
 
HDTVChallenged's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 8,342
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 120
Quote:
Originally Posted by dban View Post

Can anyone suggest what equipment from Sirius is best for the 3808.

The XM home mini-tuner probably would work/integrate better ... Sirius equipment support was tacked on later via the "feature upgrade" and looks like a bit of a pain to setup (relatively speaking.)
HDTVChallenged is offline  
post #17917 of 20246 Old 08-15-2010, 04:40 PM
Member
 
alloyd50's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: New York, NY
Posts: 52
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi:

I have a Denon 3805 paired with an Oppo BDP-83 (for movies), a TiVo HD box, and a Samsung PN50B650 plasma.

Since the 3805 does not have HDMI, I am running HDMI for picture from the Oppo/TiVo and digital optical for all audio. I have persistent sync issues, especially with the Oppo - despite my having tweaked the audio delay settings in the HDMI options settings.

My question is, will upgrading to a HDMI receiver such as the 3808 solve all of my sync problems? Also, will I be able to watch from one source but listen from another? I am in the habit of listening to music during commercials.

Finally: are there sync solutions I should consider before buying a whole new receiver - everything else is pretty great, but I've been unable to resolve the sync issue and it's freakin distracting.

Thanks all for any insight...
alloyd50 is offline  
post #17918 of 20246 Old 08-16-2010, 06:29 AM
Advanced Member
 
rec head's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Chicago
Posts: 880
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 39
Quote:
Originally Posted by alloyd50 View Post

Hi:

I have a Denon 3805 paired with an Oppo BDP-83 (for movies), a TiVo HD box, and a Samsung PN50B650 plasma.

Since the 3805 does not have HDMI, I am running HDMI for picture from the Oppo/TiVo and digital optical for all audio. I have persistent sync issues, especially with the Oppo - despite my having tweaked the audio delay settings in the HDMI options settings.

My question is, will upgrading to a HDMI receiver such as the 3808 solve all of my sync problems? Also, will I be able to watch from one source but listen from another? I am in the habit of listening to music during commercials.

Finally: are there sync solutions I should consider before buying a whole new receiver - everything else is pretty great, but I've been unable to resolve the sync issue and it's freakin distracting.

Thanks all for any insight...

If you have a Tivo why are you even watching commercials?

You can watch one input and listen to another but you would have to setup an unused input for it and switch to that input for the commercials. I think it would be a pain because changing inputs isn't instant when you are using HDMI.

Overall I don't think sync issues have been too bad with the 3808.
rec head is online now  
post #17919 of 20246 Old 08-18-2010, 12:34 PM
AVS Special Member
 
jsmiddleton4's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Glendale, AZ
Posts: 3,259
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 54 Post(s)
Liked: 24
Had to re-run speaker setup, etc. Done. Checking in the web access gui. I don't see SW distance or volume any more. Used to be in Speaker setup. Where did it go?

E.B. White said, "I arise in the morning torn between a desire to improve the world and a desire to enjoy the world. This makes it hard to plan the day."
jsmiddleton4 is offline  
post #17920 of 20246 Old 08-19-2010, 12:20 AM
Newbie
 
average_joe's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: St. Louis, MO
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks to rec head and rotohead for the NAS feedback!
average_joe is offline  
post #17921 of 20246 Old 08-19-2010, 01:46 AM
Member
 
yann13's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 39
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi,

I am in France and I have the Europeean version of AVR3808A
With this version i have not Neural Surround function
Since this summer french numeric TV is using for testing the DTS NEural Surround, so I am unhappy to be not able to use it.

I would like to know if this Neural surround is working well for American version ?
Do you think it is possible to get easily this with a next update of europeean firmware ?
I already asked to Denon but they are like dead
yann13 is offline  
post #17922 of 20246 Old 08-19-2010, 06:03 AM
AVS Special Member
 
jsmiddleton4's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Glendale, AZ
Posts: 3,259
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 54 Post(s)
Liked: 24
Found speaker volume in Zone menu but still no speaker distance. Found of course is the OSD for setup. Distance for all speakers but SW in the internet web based setup.

Why, other than it being a bug, would the SW distance be missing on the web setup screens?

E.B. White said, "I arise in the morning torn between a desire to improve the world and a desire to enjoy the world. This makes it hard to plan the day."
jsmiddleton4 is offline  
post #17923 of 20246 Old 08-19-2010, 09:28 AM
AVS Special Member
 
HDTVChallenged's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 8,342
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 120
Quote:
Originally Posted by jsmiddleton4 View Post

Why, other than it being a bug, would the SW distance be missing on the web setup screens?

LOL ... I think you probably answered your own question there.
HDTVChallenged is offline  
post #17924 of 20246 Old 08-20-2010, 10:06 PM
Member
 
ph3ng's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 81
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
Liked: 10
Hi guys I would like to just confirm that the denon 3808 does not support spade connections? Am I right ?thanks
ph3ng is offline  
post #17925 of 20246 Old 08-20-2010, 10:17 PM
AVS Special Member
 
HDTVChallenged's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 8,342
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 120
Quote:
Originally Posted by ph3ng View Post

Hi guys I would like to just confirm that the denon 3808 does not support spade connections? Am I right ?thanks

Banana plugs or "bare" wire only ... at least for the NA versions.
HDTVChallenged is offline  
post #17926 of 20246 Old 08-21-2010, 12:10 AM
Member
 
ph3ng's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 81
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by HDTVChallenged View Post

Banana plugs or "bare" wire only ... at least for the NA versions.

ok. thanks hd. was about to break the thing :P
ph3ng is offline  
post #17927 of 20246 Old 08-21-2010, 03:48 AM
Member
 
yann13's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 39
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
and not supported NEURAL SURROUND . Right or not ?
yann13 is offline  
post #17928 of 20246 Old 08-21-2010, 06:55 AM
Advanced Member
 
davelr's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Denver, CO
Posts: 503
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 16 Post(s)
Liked: 19
Quote:
Originally Posted by yann13 View Post

Hi,

...
I would like to know if this Neural surround is working well for American version ?
Do you think it is possible to get easily this with a next update of europeean firmware ?
I already asked to Denon but they are like dead


Not sure if this addresses what you're asking or not, but on my 3808 there is a sound mode called Neural with a circular logo with an "N" in it. It is not listed as DTS Neural. Additionally, the comment field for this mode says "Mode optimized for XM HD surround programs". Selecting this mode while listening to music, for example, puts the sound stage across the front speakers more than say Dolby PL II Music.

I don't think I've ever had any source material that shows as DTS Neural, so can't actually speculate if this is the same mode or not.

As to whether Denon will release a FW update containing this for European (or any for that matter) systems, I wouldn't hold my breath. I don't expect any further updates except for possibly error corrections.
davelr is online now  
post #17929 of 20246 Old 08-21-2010, 07:51 AM
Newbie
 
b52turkish's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi all,

Disclaimer: Yes I am an idiot, new, blah blah blah, and no I don't have time to search through 501 pages. Keep the flaming to a minimum and the help to the maximum. I need help ASAP.

I set up some outdoor speakers that I have going into the surr. back/amp assign ports on the 3808. I want to be able to play music outdoors through my 3808 (using iPod through V-Aux) and still be able to watch/listen to TV indoors on my 3808.
1) Is that possible?
2) If so, how do I do it?

I appreciate any help you guys can send my way. If you have any questions for me, or need more info on my set up, please ask. I'll be checking throughout the day if anyone has replied. Thanks again.
b52turkish is offline  
post #17930 of 20246 Old 08-21-2010, 08:14 AM
AVS Special Member
 
jsmiddleton4's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Glendale, AZ
Posts: 3,259
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 54 Post(s)
Liked: 24
"Banana plugs or "bare" wire only"

At that I found regular banana plugs fell out easily. I ended up using some for Orange County Speakers that when you tighten them a little pin spreads the plug part out a bit so they stay secure.

When it was all said and done, I would probably just stay with bare wire.

E.B. White said, "I arise in the morning torn between a desire to improve the world and a desire to enjoy the world. This makes it hard to plan the day."
jsmiddleton4 is offline  
post #17931 of 20246 Old 08-21-2010, 08:16 AM
AVS Special Member
 
jsmiddleton4's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Glendale, AZ
Posts: 3,259
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 54 Post(s)
Liked: 24
"I think you probably answered your own question"

Just wondering when the SW stopped showing up in the distance fields in the web based setup pages?

E.B. White said, "I arise in the morning torn between a desire to improve the world and a desire to enjoy the world. This makes it hard to plan the day."
jsmiddleton4 is offline  
post #17932 of 20246 Old 08-21-2010, 09:22 AM
Senior Member
 
rahull's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Orange, CA
Posts: 269
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jsmiddleton4 View Post

"Banana plugs or "bare" wire only"

At that I found regular banana plugs fell out easily. I ended up using some for Orange County Speakers that when you tighten them a little pin spreads the plug part out a bit so they stay secure.

When it was all said and done, I would probably just stay with bare wire.

Banana plugs are made that have four leaf springs that hold them
secure in the socket.
rahull is offline  
post #17933 of 20246 Old 08-21-2010, 10:13 AM
Advanced Member
 
davelr's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Denver, CO
Posts: 503
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 16 Post(s)
Liked: 19
Quote:
Originally Posted by jsmiddleton4 View Post

"I think you probably answered your own question"

Just wondering when the SW stopped showing up in the distance fields in the web based setup pages?


Did it ever show up in the setup screens? I don't use the web interface much, but seem to remember some discussion way back about the SW not being on the screen but that the SB might have been the SW mislabeled. (I don't think it is as it's at the standard 3.0m on mine.)
davelr is online now  
post #17934 of 20246 Old 08-21-2010, 10:18 AM
Advanced Member
 
liquidmetal's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 527
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by rahull View Post

Banana plugs are made that have four leaf springs that hold them
secure in the socket.

monoprice banana plugs (solderless ones) work great
liquidmetal is offline  
post #17935 of 20246 Old 08-21-2010, 11:16 AM
AVS Special Member
 
jsmiddleton4's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Glendale, AZ
Posts: 3,259
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 54 Post(s)
Liked: 24
"Banana plugs are made that have four leaf springs that hold them
secure in the socket."

Yes, I understand the concept.

Fell out.

I'll post the link in a moment for the ones that stay secure.


http://www.speakerrepair.com/mm5/mer...y_Code=locking

E.B. White said, "I arise in the morning torn between a desire to improve the world and a desire to enjoy the world. This makes it hard to plan the day."
jsmiddleton4 is offline  
post #17936 of 20246 Old 08-21-2010, 11:17 AM
AVS Special Member
 
jsmiddleton4's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Glendale, AZ
Posts: 3,259
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 54 Post(s)
Liked: 24
"Did it ever show up in the setup screens?"

Yes. Have done a couple of firmware updates, had to rerun speaker setup last week. Now SW missing. Did not have a reason to check after previous firmware updates so I do not know when it stopped showing up.

My SB is way off as well so I'm thinking it is not the SW but just mislabeled.

E.B. White said, "I arise in the morning torn between a desire to improve the world and a desire to enjoy the world. This makes it hard to plan the day."
jsmiddleton4 is offline  
post #17937 of 20246 Old 08-21-2010, 11:29 AM
Member
 
yann13's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 39
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by davelr View Post

Not sure if this addresses what you're asking or not, but on my 3808 there is a sound mode called Neural with a circular logo with an "N" in it. It is not listed as DTS Neural. Additionally, the comment field for this mode says "Mode optimized for XM HD surround programs". Selecting this mode while listening to music, for example, puts the sound stage across the front speakers more than say Dolby PL II Music.

I don't think I've ever had any source material that shows as DTS Neural, so can't actually speculate if this is the same mode or not.

As to whether Denon will release a FW update containing this for European (or any for that matter) systems, I wouldn't hold my breath. I don't expect any further updates except for possibly error corrections.

Yes it is, In Europe we have not this Neural with the circular logo.
In US it for MX radio but now in France we have also this Neural for television broadcast but with our AVR it is impossible to decode it

So if it avalaible for US versionI think it easy for Denon to put Neural also for EU version !

Last update was in April, so I hope a new one before the last of the year.
Denon know we will not change AVR like this all 2 years !!!!!!
yann13 is offline  
post #17938 of 20246 Old 08-21-2010, 12:18 PM
AVS Special Member
 
HDTVChallenged's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 8,342
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 120
Quote:
Originally Posted by jsmiddleton4 View Post

" Now SW missing. Did not have a reason to check after previous firmware updates so I do not know when it stopped showing up.

My SB is way off as well so I'm thinking it is not the SW but just mislabeled.

I think I've used the "web" interface all of about 3 times since I've had the machine, so I'm not much help there. OTOH, The SW was mislabeled in one part of the "normal" GUI interface through several firmware versions, so it wouldn't surprise me if there were still a few labeling issues.
HDTVChallenged is offline  
post #17939 of 20246 Old 08-21-2010, 01:47 PM
AVS Special Member
 
cfraser's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Toronto area, Canada
Posts: 1,266
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Liked: 46
Has anyone come across this?

Was bitstreaming a Dolby TrueHD track from an Oppo BDP-83 and suddenly the audio turned to very loud "white noise". Went back and forth a few times and it was consistent. Must be a disc problem, right? So I changed the BDP output to LPCM and it was fine. So can't be the disc NOW, can it? I mean the TrueHD data has to be converted to LPCM in the BDP, so it must be reading it properly. This leads me to suspect something at the 3808 bitstream decoding end. What do you think?

It seemed to be one specific point in the TrueHD track that threw the 3808 off. The TrueHD was fine if I skipped that 1 second (say) part.
cfraser is offline  
post #17940 of 20246 Old 08-21-2010, 03:10 PM
AVS Special Member
 
nlsteele's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Springfield, IL
Posts: 1,336
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by liquidmetal View Post

monoprice banana plugs (solderless ones) work great

Ditto for me on the amazingly great and more amazingly inexpensive monoprice banana plugs. I'll say I've had a few that got roughed up and weren't seating as well that I just flared the plug end with a knife edge and they seat again excellently.

nlsteele is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

Tags
Denon Avr 3808ci Receiver
Gear in this thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off