the "official Denon AVR-2308ci / AVR-888 owners thread - Page 28 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #811 of 830 Old 03-10-2013, 11:46 AM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 43,095
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 381 Post(s)
Liked: 1333
The OPT (out) only works with whatever is connected to the OPT (in). There is no HDMI ---> digital/analog down conversion.

---------------------------------
"JD" – jd@avscience.com ; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - AVSForum sponsor for 15 years  
Mon - Fri: 8am – 8pm EST (Sat/Sun too, will return call if I don't pick up)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Onkyo, Klipsch, Def Tech, Oppo, Parasound 
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #812 of 830 Old 03-10-2013, 03:54 PM
Newbie
 
jeffrocc's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
All the dig opt ins or just the dvr next to the opt out?
jeffrocc is offline  
post #813 of 830 Old 03-11-2013, 05:40 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 43,095
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 381 Post(s)
Liked: 1333
The manual would lead you to believe only the matching OPT(IN); however, others have stated it works with any OPT or digital coax input as well.

---------------------------------
"JD" – jd@avscience.com ; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - AVSForum sponsor for 15 years  
Mon - Fri: 8am – 8pm EST (Sat/Sun too, will return call if I don't pick up)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Onkyo, Klipsch, Def Tech, Oppo, Parasound 
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is online now  
post #814 of 830 Old 03-11-2013, 09:16 PM
Newbie
 
jeffrocc's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hey thanks for the info. Really appreciate it.
jeffrocc is offline  
post #815 of 830 Old 03-22-2013, 06:30 AM
Newbie
 
kmlersch's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I was trying the same thing with a set of gaming headphones and got the same results. It looks like the "TOSLINK" out is only for the dvr setup and I could only get audio out from my "TOSLINK" input.
kmlersch is offline  
post #816 of 830 Old 09-16-2013, 06:34 PM
Newbie
 
Sean Elmore's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hey guys. I'm having a really annoying issue with my AVR-888

Im running sound into the receiver via HDMI from a PC.

Im using two QEF Q90's for the front speakers a Boston center channel and a JBL woofer connected to the preout.

I can't seem to get my woofer to work with my loudspeakers to play stereo music.

I can only get woofer to work when the output on the computer is set to stereo over hdmi.
And the reciever is set to Dolby , Neo 6 or Neural

None of these options are good for listening to music. The soundstage seems to move all over the place

I've tried changing speaker setting on the computer to Stereo/5.1/7.1 to no avail.
Sean Elmore is offline  
post #817 of 830 Old 09-16-2013, 09:24 PM
AVS Addicted Member
 
batpig's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: San Diego
Posts: 23,851
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 182 Post(s)
Liked: 953
You need to enable bass management by setting the fronts to "small". Stereo music doesn't have dedicated sub content so the sub will only make noise if you redirect it there.

batpig's "Denon-to-English Dictionary"
Setup Guide and FAQ
http://batpigworld.com/

Become a fan "batpigworld.com" on Facebook!
batpig is offline  
post #818 of 830 Old 10-18-2013, 04:14 AM
Newbie
 
HDPioneer's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
quick question guys, thanks for any help!

whats the difference between the 2308 and the 2308CI ?

mate selling a 2308 for £90... is that a decent price for such an old amp? or is the CI much better?
HDPioneer is offline  
post #819 of 830 Old 10-18-2013, 08:42 AM
AVS Addicted Member
 
batpig's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: San Diego
Posts: 23,851
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 182 Post(s)
Liked: 953
Sounds like you aren't in the US? The "CI" suffix is only used for USA/NA units, so it's basically the same unit just with different branding. I believe another difference is that the non-NA version (EU and Asia) has preamp outs for external amplification.

It's a solid unit with basic Audyssey calibration and a couple of HDMI inputs. Obviously a bit dated in some ways but it really depends on your needs.
HDPioneer likes this.

batpig's "Denon-to-English Dictionary"
Setup Guide and FAQ
http://batpigworld.com/

Become a fan "batpigworld.com" on Facebook!
batpig is offline  
post #820 of 830 Old 10-18-2013, 08:47 AM
Newbie
 
HDPioneer's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Cheers, yep in London, but still a Yank wink.gif

My needs are having never had any 5.1 surround sound system, its finally time to go surround sound and I figured for a few hundred pounds I could get a decent used amp and speakers that would probably be more than good enough for my lame ears wink.gif

I dont need to feed HMDI because my 3D projector does not like being fed messed up signals. wink.gif I guess I just need optical and standard hook ups for my ps3, xbox and PC?

Cheers!
HDPioneer is offline  
post #821 of 830 Old 12-01-2013, 05:12 AM
Newbie
 
Dougy Giro's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

Hi

 

Following on from the last post, I have an issue with receiving 3d Sound from a dual output Sony 790 Blu-ray Player. What should the manual set up be on the 2308 to receive 3D audio only signal as as soon as I switch from 2D to 3D on the bluray the sound goes off. The 3d picture is streamed directly to the projector.

Dougy Giro is offline  
post #822 of 830 Old 12-01-2013, 05:17 AM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 43,095
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 381 Post(s)
Liked: 1333
This is a source issue. The Blu Ray player must be set to pass video from one HDMI and audio from the other.

---------------------------------
"JD" – jd@avscience.com ; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - AVSForum sponsor for 15 years  
Mon - Fri: 8am – 8pm EST (Sat/Sun too, will return call if I don't pick up)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Onkyo, Klipsch, Def Tech, Oppo, Parasound 
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is online now  
post #823 of 830 Old 12-01-2013, 05:51 AM
Newbie
 
Dougy Giro's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

Cheers - I honestly thought that I had the HDMI separation set on the Sony so had never checked it all of the time I have fannied on with the Denon! Just changed it and it works great which is a relief as the 2308 has an awesome sound and didnt want to upgrade to an inferior 3D receiver (or change Blu-ray)

 

Time to watch Closer to the edge in 3D now

Dougy Giro is offline  
post #824 of 830 Old 12-05-2013, 08:26 AM
Newbie
 
jeffrocc's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hey just wanted to really thank all the cats out there that are so helpful and respond to the questions from us noobs about the gear. Especially the older stuff which is still in circulation and really usable but can be daunting without some guidance. I keep an eye on this particular thread cause I have an old avr 888 that still pumps out the juice quite nicely. Hats off to you all!!!!
jeffrocc is offline  
post #825 of 830 Old 01-25-2014, 11:53 AM
Member
 
tinng321's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a 2308ci and I want to use the v.aux input in the front but it's not under source. When I turn the knob to select the source it only giving me dvd, dvd ext., tuner and tv/cable. please help.
Thank you,
Tin
tinng321 is offline  
post #826 of 830 Old 01-25-2014, 12:34 PM
AVS Special Member
 
JChin's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Mesquite Tx
Posts: 8,440
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 41 Post(s)
Liked: 122
Quote:
Originally Posted by tinng321 View Post

I have a 2308ci and I want to use the v.aux input in the front but it's not under source. When I turn the knob to select the source it only giving me dvd, dvd ext., tuner and tv/cable. please help.
Thank you,
Tin

Hi tinng321, it appears it may have been removed. Go into Menu -> Manual Setup -> Option Setup -> Source Delete and make sure it is not deleted.
JChin is offline  
post #827 of 830 Old 01-25-2014, 04:27 PM
Member
 
tinng321's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
thank you. i was trying to figure it out the whole day.
tinng321 is offline  
post #828 of 830 Old 02-18-2014, 10:00 AM
Newbie
 
jwrezz's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a 2308ci with cable box (FiOS Motorola QIP 7216) and a Roku (was a 1st gen, just got a Roku3) hooked up via HDMI. The cable box works great (on either HDMI input) but the Roku and some times when I switch it out for my laptop, is always a very grainy picture. This is all outputted to an Optoma HD20 projector. I turned down the sharpness on the projector which helps a bit, but is not ideal for any other viewing. Any way, upon connecting the Roku3, I learned it has both 720 and 1080 output so I changed to 1080 and the pic went away completely. I had to connect it to another TV to view and reset to 720. When I brought it back there were crazy green and black lines and I was really confused. Turned off all devices one at a time. Projector was the culprit. It worked after resetting that. I wondered if that was my initial problem so I put the roku back to 1080 and turned every thing off and on. Still no pic so I reset it to 720 and it works. Still a very grainy/ noisy picture. Trying to get thru the OSD is impossible unless I pull out an old Composite input device, but maybe that is what I need to do to adjust the HDMI input for some reason? Any ideas?

BTW I tried resetting my 2308's microprocessor but I can't for the life of me get that reset procedure to work! Do I have to hold the buttons for a really long time or something? Pressing all simultaneously doesn't work. Pressing the speaker A/B buttons slightly ahead of the power button doesn't work (it won't turn on until I lift the speaker A/B buttons). I hold the power and press the speaker A/B buttons just after and hold for up to a minute or so until my fingers get sore and I've NEVER got the display to blink.

Thanks for any help y'all can offer!

John
jwrezz is offline  
post #829 of 830 Old 04-02-2014, 08:51 AM
Newbie
 
zdcatc12's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

I have a 2308 that I have had for about five years, but have never used the HDMI inputs until now. My issue is when using an HDMI input, the video outputs fine, but the audio through the amp is just a bunch of hissing. If you turn the volume all of the way up, you can barely make out the dialogue behind the static. If the audio output is set to the TV, the audio is fine. Also, if I use the optical jack, the audio is also not working. If I use analog inputs, the audio works fine.

 

Another interesting thing was if I did test tones, each tone came out of all the speakers, instead of the specific one being tested.

 

 Both HDMI inputs were tested, one with a cable box and the other with a DVD and both did the same thing.

zdcatc12 is offline  
post #830 of 830 Old 04-02-2014, 02:39 PM
585-645-1006
 
jdsmoothie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 43,095
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 381 Post(s)
Liked: 1333
^^
Refer to the section in your Owner's manual on "Resetting the microprocessor" (near the back) and see if that doesn't resolve the issue.

---------------------------------
"JD" – jd@avscience.com ; shop.avscience.com ; 585-645-1006, AVScience - AVSForum sponsor for 15 years  
Mon - Fri: 8am – 8pm EST (Sat/Sun too, will return call if I don't pick up)
Call for pricing on Denon, Marantz, Yamaha, Onkyo, Klipsch, Def Tech, Oppo, Parasound 
** Think the AVR is defective?  Reset the microprocessor 4-5 times. 
jdsmoothie is online now  
Reply Receivers, Amps, and Processors

Tags
Denon Avr 888 7 1 Channel 5 1 2 Channel Independent Zone Home Theater Receiver With Hdmi I O And Ser

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off