Denon 3808/4308/5308 Firmware Tracking Thread - Page 128 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #3811 of 3827 Old 06-29-2013, 08:43 PM
Member
 
Purk's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Has anyone had to clean the relay contacts before and if so, could you please post how you did it?

Thanks.

Purk
Purk is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #3812 of 3827 Old 01-01-2014, 10:48 PM
Newbie
 
So Solid Jedi's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi, I'm not sure if i got my firmware problems sorted, can someone confirm these firmware settings look up to date please.

My current firmware for my European (non FPU) Denon 4308 Receiver are as follows:

Serial No. N/A
Main Ver. 02.04
Sub Ver. 01.11
DSP1 Ver. 36.61
DSP2 Ver. 39.49
*Ethernet IMG I200809050721
*Ethernet BL B200707020733
*Ethernet CNE C20080905
*Ethernet WEB W200809050808
*Ethernet MAC N/A
GUI FPGA CONFIG A080719A
GUI PRG 00007621
GUI DAT 37750020
DGTL FPGA 00.71
Video PLD 00.50
DAB Ver. 0300

Do these versions look correct and up to date?

Whenever i try to check firmware update it always says Latest.
So Solid Jedi is offline  
post #3813 of 3827 Old 01-05-2014, 03:41 PM
Newbie
 
valquentine's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
After I upgraded my Denon 3808 just a couple of days ago it says that I have the latest firmware. But when I try to go to Add New Feature I can see that Registration = "Not Registered" and I can see Audyssey Dynamic EQ, Audyssey Dynamic Volume and HDMI Control. I just want to upgrade the HDMI control so that I can enable pass through. I have followed the instructions in this thread however most of the links provided are now broken (maybe because it was long ago 2008). Can anyone help me with this please? Btw, I'm in Australia.

Thanks.
valquentine is offline  
post #3814 of 3827 Old 02-28-2014, 10:07 PM
Member
 
lukescerri's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Sydney
Posts: 114
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by valquentine View Post

After I upgraded my Denon 3808 just a couple of days ago it says that I have the latest firmware. But when I try to go to Add New Feature I can see that Registration = "Not Registered" and I can see Audyssey Dynamic EQ, Audyssey Dynamic Volume and HDMI Control. I just want to upgrade the HDMI control so that I can enable pass through. I have followed the instructions in this thread however most of the links provided are now broken (maybe because it was long ago 2008). Can anyone help me with this please? Btw, I'm in Australia.

Thanks.
Did you have any luck with this? I'm in Australia, and I want to enable the audyssey eq stuff

Devout home-theaterist
lukescerri is offline  
post #3815 of 3827 Old 04-16-2014, 02:46 PM
Member
 
lukescerri's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Sydney
Posts: 114
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just an update on this. I contacted the local au distributor, qualifi, they sent out a form, I filled it in, and registered for the audessy update. Updated last night. All good!

Devout home-theaterist
lukescerri is offline  
post #3816 of 3827 Old 08-20-2014, 08:22 PM
Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: Seattle
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 2
I am wondering if New Feature update is purely software update. I called to Denon and the person I was talking to told me that this update is not available anymore and required some hardware upgrade for avr 3808ci. I am not sure if that it is case. Can anyone confirm? Thank you in advance!
vladc77 is offline  
post #3817 of 3827 Old 08-21-2014, 07:14 AM
Advanced Member
 
davelr's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Denver, CO
Posts: 503
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 16 Post(s)
Liked: 19
Quote:
Originally Posted by vladc77 View Post
I am wondering if New Feature update is purely software update. I called to Denon and the person I was talking to told me that this update is not available anymore and required some hardware upgrade for avr 3808ci. I am not sure if that it is case. Can anyone confirm? Thank you in advance!
If you mean the upgrade that enabled Dyn Vol, Dyn Eq, CEC, etc., then no it didn't require any hardware update, at least not on my 3808. Not sure if they are still making it available, but I know a couple of people have said they've gotten it in the last 6 mo. or so.
davelr is offline  
post #3818 of 3827 Old 08-21-2014, 09:28 AM
Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: Seattle
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 2
I was referring to upgrade adding the following features:
Audyssey Dynamic Volume
Audyssey Dynamic EQ
CEC HDMI Protocol
Rhapsody
Sirius Radio

Thank you for your reply. I am wondering if you needed to bring the receiver to the Denon service to do this upgrade and if you had to pay for it. Maybe, the dealer did it but you weren't informed about all process which I doubt. I just wanted to verify.

The Denon's representative said about this upgrade that it is not possible to do on your own because it requires to install hardware and software. Now, I am thinking that he just did not want to deal with it. I am not sure what is the other way to get this upgrade if Denon is saying it is not available anymore. Any ideas?
vladc77 is offline  
post #3819 of 3827 Old 08-21-2014, 11:11 AM
Advanced Member
 
davelr's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Denver, CO
Posts: 503
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 16 Post(s)
Liked: 19
Quote:
Originally Posted by vladc77 View Post
I was referring to upgrade adding the following features:
Audyssey Dynamic Volume
Audyssey Dynamic EQ
CEC HDMI Protocol
Rhapsody
Sirius Radio

Thank you for your reply. I am wondering if you needed to bring the receiver to the Denon service to do this upgrade and if you had to pay for it. Maybe, the dealer did it but you weren't informed about all process which I doubt. I just wanted to verify.

The Denon's representative said about this upgrade that it is not possible to do on your own because it requires to install hardware and software. Now, I am thinking that he just did not want to deal with it. I am not sure what is the other way to get this upgrade if Denon is saying it is not available anymore. Any ideas?
The upgrade did NOT require any hardware work, nor did it require taking the AVR to a dealer or service facility. It was done totally over the internet (wired connection only of course). At the time I bought it ($100, around 2008) you needed to provide the sn or mac layer address (can't remember which) and then the unit would validate to a server at Denon that would download the upgrade, all software.

I could only guess at the motivation of the Denon staff, but have heard of others being told the upgrade is not any longer available only to hear of others that were able to get it. I believe it is no longer being charged for.

I'd suggest going to the "Official Denon 3808" thread,

The "Official" Denon AVR-3808CI Thread

and searching the later pages to find references from people that appeared to get the upgrade recently.
davelr is offline  
post #3820 of 3827 Old 08-21-2014, 11:39 AM
Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: Seattle
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 2
Thank you again. I'll do it.

Does this update is really worth to be installed? Do you feel you have a huge advantages for your day by day applications with having this upgrade?
vladc77 is offline  
post #3821 of 3827 Old 08-21-2014, 01:32 PM
Advanced Member
 
davelr's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Denver, CO
Posts: 503
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 16 Post(s)
Liked: 19
Quote:
Originally Posted by vladc77 View Post
Thank you again. I'll do it.

Does this update is really worth to be installed? Do you feel you have a huge advantages for your day by day applications with having this upgrade?
Yes. I don't ever use CEC as my entire system is controlled by Harmony Remote programming. I rarely use Dyn Vol, but it can be useful in the evening. Dyn EQ does make a big difference for movie content but I do trim back the surrounds a couple of db and the center up a couple of db. I only have Audyssey MultiEQ XT.
davelr is offline  
post #3822 of 3827 Old 08-21-2014, 02:43 PM
Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: Seattle
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 2
Thank you. It is good to know.
vladc77 is offline  
post #3823 of 3827 Old 08-22-2014, 06:19 PM
Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: Seattle
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 2
I finally was able to do this upgrade.
vladc77 is offline  
post #3824 of 3827 Old 08-23-2014, 08:39 PM
Member
 
ac3boy's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by vladc77 View Post
I finally was able to do this upgrade.
Would you mind listing the steps you took to get the upgrade? I just installed a chromecast and would love the CEC feature. Thanks.
ac3boy is offline  
post #3825 of 3827 Old 08-23-2014, 08:56 PM
Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: Seattle
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 2
I found that the best way is to communicate with customer support over the internet.


1. Create account with Denon Customer Support - http://denon.custhelp.com/
2. Go into the receivers menu and do the following to retrieve the Upgrade ID.

Manual Setup
Option Setup
Add New Feature

You will see the Upgrade ID appear on your TV.
3. Request politely for enabling access to the upgrade and provide the Upgrade ID.
4. They will enable you access
5. Go into the receivers menu and do the following to retrieve the Upgrade ID.
Manual Setup
Option Setup
Add New Feature

Initiate upgrade.

This is pretty much what you'll need to do. I hope it helps.
vladc77 is offline  
post #3826 of 3827 Old 08-23-2014, 09:19 PM
Member
 
ac3boy's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks for the fast reply! I have my upgrade ID already so set there. Setting up account now. Thanks again.
ac3boy is offline  
post #3827 of 3827 Old 08-23-2014, 09:53 PM
Member
 
ac3boy's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I submitted a request. Thanks again. Hopefully it will be approved soon.
ac3boy is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

Tags
Denon Avr 3808ci Receiver , Denon Avr 4308ci Receiver , Denon Avr 5308ci Receiver
Gear in this thread - 5308ci by PriceGrabber.com

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off