Connecting PC, DenonAVR 1713, and HDTV with HDMI cables - No sound!? - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 5 Old 12-31-2012, 04:28 PM - Thread Starter
Newbie
 
Rhonchan's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have the above setup and for as start just want to watch Hulu on the TV with sound out of the amp. Connected the PC to the. TV with 1.4 cable and the amp is connected to the TV with the same kind of cable. I can get the picture but no sound. Should I be routing everything through the amp maybe?

Help appreciated. Windows 7 btw
Rhonchan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 01-01-2013, 08:41 AM
AVS Special Member
 
commsysman's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 5,209
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 89 Post(s)
Liked: 244
The best thing is to connect an HDMI cable from the receiver HDMI out to the TV HDMI input. That should be the only connection to the TV.

Every signal source should connect to the receiver HDMI inputs (or its other inputs).

The audio will be processed by the receiver and go direct to the speakers.
Rhonchan likes this.
commsysman is offline  
post #3 of 5 Old 01-01-2013, 08:45 AM
Advanced Member
 
Shady195's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Schenectady, NY
Posts: 678
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 34
Route the pc to the Receiver like you would any other media device. I know ARC works in regards to built in apps on a TV but not sure if it works from a 3rd party device going through the TV?

Video card on your PC also needs to support audio through HDMI (if its an older card with an HDMI output on it, possible it doesnt support audio)
Rhonchan likes this.

EMP E55ti | EMP E56ci | Polk T15's for surround duty | Ultimax 15" Sub | Integra 40.2 | Rotel 976 | Panasonic 60ST60
Shady195 is offline  
post #4 of 5 Old 01-01-2013, 07:42 PM - Thread Starter
Newbie
 
Rhonchan's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks people.

I've been wrestling with this for days, and this morning I retried, routing the HDMI out of the PC into the game input and it worked a charm. Didn't have to adjust the display on the computer to get it to come up on the TV, and the sound is coming through too.

Thanks for your replies.
Rhonchan is offline  
post #5 of 5 Old 01-02-2013, 01:46 PM
Advanced Member
 
Shady195's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Schenectady, NY
Posts: 678
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 34
Quote:
Originally Posted by Rhonchan View Post

Thanks people.
I've been wrestling with this for days, and this morning I retried, routing the HDMI out of the PC into the game input and it worked a charm. Didn't have to adjust the display on the computer to get it to come up on the TV, and the sound is coming through too.
Thanks for your replies.

Sometimes you have think you tried everything, you swear up and down thats how you had it hooked up the first time and it wasn't working, and then you walk away from it for an hour or day or two, you disconnect everything, reconnect it to find you did something stupid and obvious wrong and all is well wink.gif

EMP E55ti | EMP E56ci | Polk T15's for surround duty | Ultimax 15" Sub | Integra 40.2 | Rotel 976 | Panasonic 60ST60
Shady195 is offline  
Reply Audio theory, Setup and Chat

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off