Yamaha RX-V673 sub channel not working...? - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 5 Old 01-26-2013, 12:17 PM - Thread Starter
Newbie
 
r00x's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi there! <<NOTE: already solved before completing this post! Will post anyway to help other users>>

I'm attempting to set up a Yamaha RX-V673 AV receiver and thus far everything has been great. Speakers sound great, lovely. But I can't seem to get the subwoofer to run.

I can get a test tone out of it on the subwoofer channel, but in practical use I'm fairly sure it's not working. If I bring up the system info the subwoofer channel is greyed out but each of the other five I have connected is highlighted and active.

Does anyone with experience with this AV receiver know what the problem is? I've tried all permutations of surround decode modes and straight/other mixing settings.

I must point out that it might be that it isworking but, being properly tuned through YPAO, the cone simply isn't moving at the volume levels I'm using. It's not like I'm not getting low frequencies out of the other speakers either - quite the opposite in fact. Perhaps I should crank things a bit...


... OK, even as I write this, PROBLEM SOLVED. Stopped to read another thread, apparently YPAO sets all speakers to "large" more often than not. They are large but this also disables the sub. Soon as I set the fronts to "small" the sub channel opened up. thread in question here
r00x is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 02-17-2013, 07:26 AM
Newbie
 
Piotr Peszko's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi,

Just to say thank you for that post - I was just about to die starting YPAO for n-th time trying to start the sub.

The manual should be upgraded with the info.

Regards,
Piotr
Piotr Peszko is offline  
post #3 of 5 Old 02-17-2013, 11:24 AM - Thread Starter
Newbie
 
r00x's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
No problem Piotr! It was driving me nuts as well, haha.

Sounds awesome now though! cool.gif
r00x is offline  
post #4 of 5 Old 05-04-2013, 09:14 AM
Newbie
 
Korki Buchek's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Spent HOURS trying to figure this one out! Thanks r00x.



Hey Yamaha????!!! Whats your excuse?
Korki Buchek is offline  
post #5 of 5 Old 05-08-2013, 12:27 PM
Newbie
 
Joshua Anthony's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
How do I set speakers on small? Please help. Subwoofer is not getting any signal at all.

Thanks.
Joshua Anthony is offline  
Reply Audio theory, Setup and Chat

Tags
Yamaha Rx V673 Receiver
Gear in this thread - V673 by PriceGrabber.com

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off