A General Room Correction Software Question - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 06-23-2014, 06:28 PM - Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 0
A General Room Correction Software Question

I am sorry if this question has been asked and answered but...
I have a Yamaha CX-A5000 preamp and a Velodyne dd-12 sub.
I don't think that my specific components matter other than to say that both have "room correction" software on-board. How should I proceed to set up my speaker system? Do I run the Yamaha YAPO and turn off my sub and then let the Velodyne software do it's thing afterwards? Do I attempt to have YAPO take over for my 9 speakers as well as my Velodyne?
I use my system 50/50 for movies and 2 channel stereo music. I can set the speaker crossover on my Yamaha at Large/Small and in the Large setting have many options for crossover points.
BTW, when I let YAPO attempt to run the entire show, I get a W-30 error which I believe is due to the need to do subwoofer tweaking. However, before I begin to experiment in that mode I thought I would reach out to the community.
Your thoughts would be appreciated,
Vince11Vince
Vince11Vince is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 06-23-2014, 07:13 PM
AVS Special Member
 
grasshoppers's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: aridzona
Posts: 1,420
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 35 Post(s)
Liked: 114
Quote:
Originally Posted by Vince11Vince View Post
I am sorry if this question has been asked and answered but...
I have a Yamaha CX-A5000 preamp and a Velodyne dd-12 sub.
I don't think that my specific components matter other than to say that both have "room correction" software on-board. How should I proceed to set up my speaker system? Do I run the Yamaha YAPO and turn off my sub and then let the Velodyne software do it's thing afterwards? Do I attempt to have YAPO take over for my 9 speakers as well as my Velodyne?
I use my system 50/50 for movies and 2 channel stereo music. I can set the speaker crossover on my Yamaha at Large/Small and in the Large setting have many options for crossover points.
BTW, when I let YAPO attempt to run the entire show, I get a W-30 error which I believe is due to the need to do subwoofer tweaking. However, before I begin to experiment in that mode I thought I would reach out to the community.
Your thoughts would be appreciated,
Vince11Vince
Generally speaking you should run the correction on your
Sub FIRST then YAPO.

I couldn't find a "W-30" error but I did find a W-3 code which
Means there is a big difference in sound levels between
Speakers and/or sub. Maybe sub is turned too low or high.
grasshoppers is offline  
post #3 of 3 Old 06-23-2014, 08:13 PM - Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 0
Quote:
Originally Posted by grasshoppers View Post
Generally speaking you should run the correction on your
Sub FIRST then YAPO.

I couldn't find a "W-30" error but I did find a W-3 code which
Means there is a big difference in sound levels between
Speakers and/or sub. Maybe sub is turned too low or high.
Grasshoppers,
Thanks for your quick advice. You are correct. I meant to say "W-3" error. I will give your advice a try and thanks again for your help.
Vince11Vince
Vince11Vince is offline  
Reply Audio theory, Setup and Chat

Tags
room correction , setup , Velodyne , yapo

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off