IR Extender Problems. - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 2 Old 04-13-2011, 06:10 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
JackB's Avatar
 
Join Date: Apr 1999
Location: Pauma Valley, CA USA
Posts: 1,778
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 17
I have two IR extender systems that are both malfunctioning in my system. I only use one of them but I tried both and they both act the same. These are the non-pro kind you buy at Fry's, RCA and Recoton. They have a receiver and a transmitter where the receiver outputs the signals from the transmitter over 2.5mm plug/wire to the individual components. For some reason the receiver seems to emit a constant signal that is preventing any remote control action from executing. I can stand in front of the equipment rack and when the extender system is on a direct aimed remote control action is not accepted by any of the units. If I power down the extender system the remotes work immediately. I've seen this before but can't remember what is actually happening and how to fix it. Any help would be greatly appreciated.

Jack
JackB is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 04-14-2011, 05:06 AM
Member
 
JZ50's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Oakland Twp. MI
Posts: 75
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have had similar problems when system is near a compact florescent light bulb or light off a plasma display. Had to relocate or shade system to work properly. Ended up moving to RF system to simplify. Good luck.
JZ50 is offline  
Reply Remote Control Area

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off