Harmony One/Dish Network Hopper issue - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 7 Old 03-16-2012, 09:54 PM - Thread Starter
Newbie
 
manny677's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Guys, I am not sure what I need here to fix this issue, if it can be fixed. I have 2 Harmony One remotes. Just upgraded Dish Network receivers to a Hopper and 2 Joey's. The remotes for the Hopper and Joey's are rf. They are all set on different frequencies so that they do not interfere with each other. Is my solution one of the rf extenders? How do I find the right frequency? Can I still customize the harmony one? Any help would be appreciated. Thanks in advance
manny677 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 03-17-2012, 09:31 AM
Advanced Member
 
GATER's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Cali
Posts: 621
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I too am interested in this topic. Have the same hopper setup and wondering if my harmony 1100 is now going to be a paperweight?
GATER is offline  
post #3 of 7 Old 03-17-2012, 11:24 AM
AVS Addicted Member
 
mdavej's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10,211
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 552 Post(s)
Liked: 429
To use your Harmony (or any universal) with the Hopper, enable IR mode in the Remote Manager on the Hopper. It should also work with your Joeys, but all should use address 1 now. Joey is supposed to have an IR receiver which sends commands to the main Hopper via MOCA. The nice thing about Hopper is IR and RF work simultaneously, so you can use universal IR remotes and the UHF Dish remotes at the same time. My IR universal remote is working fine with Hopper using the same Dish codes as the VIP 922, address 1.

No universal remote will work directly with Dish RF. The Hopper remote model 40.0 uses a new advanced 2-way RF system called ZigBee which is essentially an RF remote PAN with pairing, discovery and encryption like Bluetooth. I wouldn't expect that to be integrated into any universal remotes anytime soon.
mdavej is offline  
post #4 of 7 Old 03-17-2012, 02:19 PM - Thread Starter
Newbie
 
manny677's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Mdave, thanks. Got it working now. I even left the receivers hidden and it still works.
manny677 is offline  
post #5 of 7 Old 03-17-2012, 03:12 PM
Member
 
nikunjbhakta's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 45
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by mdavej View Post

To use your Harmony (or any universal) with the Hopper, enable IR mode in the Remote Manager on the Hopper. It should also work with your Joeys, but all should use address 1 now. Joey is supposed to have an IR receiver which sends commands to the main Hopper via MOCA. The nice thing about Hopper is IR and RF work simultaneously, so you can use universal IR remotes and the UHF Dish remotes at the same time. My IR universal remote is working fine with Hopper using the same Dish codes as the VIP 922, address 1.

No universal remote will work directly with Dish RF. The Hopper remote model 40.0 uses a new advanced 2-way RF system called ZigBee which is essentially an RF remote PAN with pairing, discovery and encryption like Bluetooth. I wouldn't expect that to be integrated into any universal remotes anytime soon.

Just saw the new Hopper and Joey in action, does anyone have this, got a few questions:

1. Is there an interface for connecting a Blu-Ray player to the hopper for whole house Blu-Ray distribution from a equipment closet?

2. Is there an interface for connecting a HTPC to view movies direct from this for whole house distribution?

Thanks
Nik
nikunjbhakta is offline  
post #6 of 7 Old 03-20-2012, 07:21 AM
Newbie
 
cknouf's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Don't believe there will be Blu-Ray support on the hopper. Currently with my DISH VIP722 and Panasonic Blu-Ray, I plug the HDMI directly into my Onkyo receiver. But back to your second question concerning whole house distribution. The Hopper is DLNA compliant and shouldl work with DLNA servers like that from my Windows Home Server 2011, DLNA software like Serviio and Playon.TV. At least that is what I hope is true. The spec sheet says both the Hopper and your 3 Joeys will be able to receive DLNA transmissions for VIdeo- MKV, MP4; Music- MP3,; Images- JPG. I'll know more tomorrow when they install my Hopper and Joeys. Also, keep in mind that DISH's software running on their new boxes may still be prelim and we may see numerous updates throughout their lives. I'm really excited about all the video options that will be available "Out-of-the-box". - Craig
cknouf is offline  
post #7 of 7 Old 03-20-2012, 08:24 AM
AVS Addicted Member
 
mdavej's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10,211
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 552 Post(s)
Liked: 429
DLNA is a no-go on my Hopper and Serviio. I've seen reports it works with PlayOn and a few others. Let us know if you get it going. A lot of people on the other boards are searching for a good DLNA/Hopper solution.

I like Nik's idea of piggy-backing other devices on Hopper's MOCA. Maybe two MOCA systems could coexist on the same coax. It's worth a try I guess. In any case, any non-Dish devices will need their own transmitter. I personally use wireless HD distribution for many of my devices. It works very well. I would go wired if I could, but pulling new cables in my house would be very difficult.
mdavej is offline  
Reply Remote Control Area



Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off