Harmony 880 at Best Buy - Page 5 - AVS Forum
Forum Jump: 
Closed Thread
 
Thread Tools
post #121 of 140 Old 05-07-2005, 04:32 PM
Newbie
 
bill74's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: So Cal
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
So what is everyones overall rating of the remote?(1-10) Ive heard what some of the issues are. But, what about feel and ease of use? Someone sell me!!!!

Bill
bill74 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #122 of 140 Old 05-07-2005, 05:20 PM
AVS Special Member
 
donb1948's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Mid-Michigan (Close to the Thumb)
Posts: 1,036
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally posted by bill74
So what is everyones overall rating of the remote?(1-10) Ive heard what some of the issues are. But, what about feel and ease of use? Someone sell me!!!!
I'd give it a 9 out of ten now.

Don't like:
1. Button placement for some functions are not comfortable or not where I want them to be.
2. Buttons on lower half are (at this point) more difficult to use "by feel." They are not as individually distinctive as previous remote. Probably just need to get use to the different tactile experience.

Do like:
1. Reduction from 5 to one remote. (Actually, typically only needed 2 or 4 to run system)
2. Easy to program
3. Extremely flexible in setting up activities, changing buttons, learning commands, etc. However, it takes some effort to learn all the capabilities.
4. Tech support excellent.
5. Looks good
6. So far, does everything I need it to do better than previous remote.

don...

Ferengi Five Stages of Acquisition: 1. Infatuation. 2. Justification. 3. Appropriation. 4. Obsession. 5. Resell
donb1948 is offline  
post #123 of 140 Old 05-07-2005, 05:24 PM
AVS Special Member
 
donb1948's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Mid-Michigan (Close to the Thumb)
Posts: 1,036
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally posted by BigBoogerRed
... Does anybody else's 880 rattle?
Yes, it does, if I shake it?! There is a slight rattle in the head section. Guess I'll not shake it any more.

don...

Ferengi Five Stages of Acquisition: 1. Infatuation. 2. Justification. 3. Appropriation. 4. Obsession. 5. Resell
donb1948 is offline  
post #124 of 140 Old 05-07-2005, 05:24 PM
Senior Member
 
kong's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Mountaintop, PA.
Posts: 446
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
With this being my first middle-end remote control I am very well pleased with it...After downloading the newest software and removing some spyware which was preventing me to access their "connectivity" page...I have some small tweaking with the way my projector shuts down, it needs to be confirmed twice in order to shut down, which the Harmony doesn't recognize. It shuts everything down except the projector. That is only a minor issue(hopefully be resolved later tonight). Does anyone know if the TV Guide is going to be functional on this unit???

Denon 2808CI
Emotiva XPA-2-Mains
Emotiva UPA-2-Bi-Amped-Center
Definitive Technology BP-7004 (Mains), CLR 3000(Center), BP 1.2x (Rear & Side Surrounds)
JTR Sealed Captivator S2, PE Titanic 1000 watt Sonotube
Panasonic PT-AE8000u Projector, Panasonic Blu-Ray Player BDT-500
Carada 88" Projector Screen
kong is offline  
post #125 of 140 Old 05-07-2005, 05:30 PM
AVS Special Member
 
donb1948's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Mid-Michigan (Close to the Thumb)
Posts: 1,036
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally posted by kong
Does anyone know if the TV Guide is going to be functional on this unit???
I read earlier in the other Harmony 880 thread that the TV guide was not included in this remote.

Though I've seen reference to it somewhere on the Logitech website (FAQ? Manual?), it referred to keys that either did not exist or functioned differently from described.

don...

Ferengi Five Stages of Acquisition: 1. Infatuation. 2. Justification. 3. Appropriation. 4. Obsession. 5. Resell
donb1948 is offline  
post #126 of 140 Old 05-07-2005, 05:59 PM
Member
 
jstevenson's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 47
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just got ours in Lincoln, Nebraska at Best Buy. Truck had four today, sold all four within half an hour (2 employee, 2 by the installer to one of his clients).

Keep calling your local BBs, and remember not ALL BB folks are as moronic as some out there.
jstevenson is offline  
post #127 of 140 Old 05-07-2005, 06:02 PM
Senior Member
 
adamf's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: SE Pennsylvania
Posts: 383
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
FYI,
The Reading, PA BB got in the remotes but only 1 reportedly went to a customer, the others went to employees (and even some of them were upset as they didn't get one). This is disappointing if they are going to be the "exclusive distributor" initially and yet regular customers are not even getting a crack at them. (yes, guess I'm a little jealous :) )

The King of Prussia store only had "1" left and Plymouth Meeting had "4" left as of 1pm today.

Adam
Our Home Theater
The Bunker
adamf is offline  
post #128 of 140 Old 05-07-2005, 06:03 PM
Member
 
flar's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: San Francisco
Posts: 145
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally posted by BigBoogerRed
I got the 880 2 days ago and it works great. My only concern is I can hear a little rattling from inside the remote. I thought it could be the motion sensor, but I want to check with everybody else. Does anybody else's 880 rattle?
This is from the FAQ on the Harmony configuration web site:
Quote:
My remote rattles when I shake it, is this normal?
This is normal. The rattle that you hear when you move the remote around is the tilt sensor.
flar is offline  
post #129 of 140 Old 05-07-2005, 06:04 PM
Senior Member
 
Poochie's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Santa Clara, CA
Posts: 216
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Re: the rattle. mine does this too. According to Logitech's FAQ here, this is normal.

Unlike others who are having good experiences, I'm still stuck dead in the water. With my setup the remote seems to issue several IR commands (e.g. always appears to send a "switch to input xxx" to my projector) for simple operations like "increase volume to my receiver" or any command to the DVR or Tivo. This naturally makes response time very high, and makes my PJ display the input on-screen needlessly. Logitech/Harmony support is aware of the issue and their engineers are apparently working hard as this is a known issue. Their support rep was quite helpful and knowledgeable, which is always refreshing.

I also reported the problem with the Mac software getting an error after 'rebooting the remote', they seem to be aware of that one too. I personally just click exit on the window right after that, and before it tries to re-update the remote, and it appears my updates take just fine.

So until they get a patch for this issue (or tell me what to do in the configuration to work around this), I'm reserving judgment on a 1-10 rating. Hopefully it'll be soon as I've been looking forward to this and don't want to have to send it back.
Poochie is offline  
post #130 of 140 Old 05-07-2005, 06:36 PM
Senior Member
 
georgemoe's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: New England
Posts: 253
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally posted by KER
I am having problems with the 880 switching input for the Dell HD4200. I am just about ready to call support.
Same here on my Toshiba 34HFX84. The website had the 34HFX84 inputs all messed up when I added the device. Luckily the assistant helps get to the correct input for each activity. Will be calling support myself tomorrow.
georgemoe is offline  
post #131 of 140 Old 05-07-2005, 07:04 PM
Advanced Member
 
HDKing's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 873
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 11
So far I'd give it a 9. I'm also mad about the placement but then again I thought the same thing about my 659. It's just as easy to program and looks even better.
HDKing is offline  
post #132 of 140 Old 05-07-2005, 08:14 PM
Senior Member
 
sonicflood's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: In my Berkline - Foley, AL
Posts: 356
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally posted by donb1948
I'd give it a 9 out of ten now.

Don't like:
1. Button placement for some functions are not comfortable or not where I want them to be.
2. Buttons on lower half are (at this point) more difficult to use "by feel." They are not as individually distinctive as previous remote. Probably just need to get use to the different tactile experience.

Do like:
1. Reduction from 5 to one remote. (Actually, typically only needed 2 or 4 to run system)
2. Easy to program
3. Extremely flexible in setting up activities, changing buttons, learning commands, etc. However, it takes some effort to learn all the capabilities.
4. Tech support excellent.
5. Looks good
6. So far, does everything I need it to do better than previous remote.
I agree with all the above! I give it a 9 thus far. This is my first Harmony. I was previously using a Radio Shack Kameleon.

I'd like to have more than the 16 favorite channels currently offered (add additional pages). Also, I'd like the favorite channels to show up immediately after pressing the "watch TV" activity. As it currently works, you have to press the Media button to access them. I downloaded the color DirecTV logos from the Remote Central files area & uploaded them (16 favorites) to the Harmony.

Any work around for getting the favorites logos to show up immediately after pressing the Watch TV activity? It currently shows a blank screen until pressing the Media button.

If my requests were granted, then I'd give it a solid 10!!!

Scott

"you can never doubt what nobody is sure about" Willy Wonka
sonicflood is offline  
post #133 of 140 Old 05-07-2005, 10:22 PM
Advanced Member
 
kaduku's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: SF Bay Area
Posts: 882
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally posted by BigBoogerRed
I got the 880 2 days ago and it works great. My only concern is I can hear a little rattling from inside the remote. I thought it could be the motion sensor, but I want to check with everybody else. Does anybody else's 880 rattle?
I woudn't shake it too much. Since this thing has a tilt motion, I assume it has something to do with the rattling noise.

Laterz
kaduku is offline  
post #134 of 140 Old 05-07-2005, 10:31 PM
Advanced Member
 
kaduku's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: SF Bay Area
Posts: 882
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally posted by bill74
So what is everyones overall rating of the remote?(1-10) Ive heard what some of the issues are. But, what about feel and ease of use? Someone sell me!!!!
I give it a 10 for ease of setting the devices, but give it a 3 for how hard it is just to get the remote updated.

Laterz
kaduku is offline  
post #135 of 140 Old 05-08-2005, 08:47 AM - Thread Starter
Member
 
Burkhardi's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Austin, Texas Y'all
Posts: 120
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally posted by BigBoogerRed
I got the 880 2 days ago and it works great. My only concern is I can hear a little rattling from inside the remote. I thought it could be the motion sensor, but I want to check with everybody else. Does anybody else's 880 rattle?
The rattle is from the X and Y axis rotation sensors that wake the 880 up.
Burkhardi is offline  
post #136 of 140 Old 05-08-2005, 08:53 AM - Thread Starter
Member
 
Burkhardi's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Austin, Texas Y'all
Posts: 120
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
So what is everyones overall rating of the remote?(1-10) Ive heard what some of the issues are. But, what about feel and ease of use? Someone sell me!!!!
I am up to a 9 now for mine, I really like all the custom stuff you can do.

1.Change Font and Icon size (even not have ICONS) for the activity screen
2. Make ICONS for the Favorite Channels
3. backgrounds and screen savers

ADVICE- Even if you DON'T own a 880 or Harmony, setup a dummy account.

Test Drive it


It's free and play around with it and see what all the options are that you can do with the 880. When you set the dummy account up, make sure you tell it that it's an 880. I think I was able to setup an account for the 659 before I got it with out having the remote. If a 880 is needed, perahps we can hook some people up?You know, setup an account for them via PM or Email?
Burkhardi is offline  
post #137 of 140 Old 05-08-2005, 08:56 AM - Thread Starter
Member
 
Burkhardi's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Austin, Texas Y'all
Posts: 120
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I would like to suggest that we migrate this thread over to the main Harmony 880 thread to not have good info in two places, and some people may not even look here since it says "Harmony 880 at BEst Buy" they may just pass this thread over. What are y'alls thoughts and moving the rest of this discution that is not about getting the 880 at BB over to the other thread?

Here's the thread
http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...hreadid=507079
Burkhardi is offline  
post #138 of 140 Old 05-08-2005, 10:00 AM
Senior Member
 
georgemoe's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: New England
Posts: 253
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally posted by Burkhardi
What are y'alls thoughts and moving the rest of this discution that is not about getting the 880 at BB over to the other thread?

Here's the thread
http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...hreadid=507079
Good idea Burkhardi. Can the moderators/admin lock this thread?
georgemoe is offline  
post #139 of 140 Old 05-08-2005, 11:56 AM
Newbie
 
Manole's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I just got mine in North Attleboro, MA I took a chance after seeing some posts that they had one and lucked out. it was on display in the remote section, there was only 1 there.
Manole is offline  
post #140 of 140 Old 05-08-2005, 03:05 PM
AVS Club Gold
 
David Bott's Avatar
 
Join Date: Jan 1999
Location: Traveling The USA
Posts: 11,672
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 43
Well, I will close this thread for we really do not much care for people directing people to places for sales. :) After All, Best Buy could run ads here to help to support the site that is making them sales like this.

(Sad thing is that posts like this are sometime plants from manufactures and dealers to get the word out. They know that the AVS Forum members are the early adopters. Note...I am not saying this thread was started by a member with such direct ties. But it happens more than you think.)

David Bott
Founder - AVSForum


DISCLAIMER: All spelling and grammatical errors done on purpose for the proofreadingly challenged...:)

David Bott is offline  
Closed Thread Remote Control Area

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off